• € 850.000
  • 600
  • 1
Anzeige aktualisiert am: 01.06.2024
Beschreibung
ΠΩΛΕΙΤΑΙ διώροφο διατηρητέο κτίριο 600 τ.μ.. Μοναδικό, με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική που χαρακτηρίζει την υπέροχη κατασκευή του ακινήτου το 1890, σε ένα γωνιακό οικόπεδο 1508 τ.μ. το οποίο βρίσκεται στη λεωφόρο Καπετανάκη 106, με πρόσωπο στη λεωφόρο 27,60 μ. και στην οδό 62 Μαρτύρων 1, με πρόσωπο στον δρόμο 31,20 μ.

Το οικόπεδο είναι εντός των ορίων του παραδοσιακού οικισμού και εντός του συνεκτικού τμήματος του οικισμού Άνω Aρχανών του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων και είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Δεν υπάγεται στον Ν.1337/83 περί εισφοράς σε γη και χρήμα, εντός του οικοπέδου δεν διέρχεται ρέμα, αγωγός φυσικού αερίου ή οδός προϋφιστάμενη του 1923 και δεν διέρχεται εναέρια γραμμή υψηλής τάσης ΔΕΗ. Το οικόπεδο είναι εντός Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και η απόστασή του από τη θάλασσα είναι 15 χλμ.. Έχει συνταχθεί τοπογραφικό διάγραμμα με ημερομηνία τον Νοέμβριο του 2023.

Στο ισόγειο λειτουργεί καφέ μπαρ, το οποίο έχει ανακαινισθεί χωρίς επεμβάσεις στα ιστορικά χαρακτηριστικά δομικά στοιχεία. Επίσης στο ισόγειο βρίσκονται οι βοηθητικοί χώροι της οικίας, αποθήκες όπου φυλάσσονταν τα κρασιά παραγωγή της οικογένειας, 4 πατητήρια, ο στάβλος, η δεξαμενή νερού, μια πέτρινη γούρνα και το φουρνόσπιτο. Από την κύρια είσοδο της κατοικίας με την ιδιαίτερου κάλλους σιδεριά, ανεβαίνουμε την πέτρινη σκάλα στην αυλή σε σχήμα «Γ» του πρώτου ορόφου. Από εκεί οδηγούμαστε σε 8 φωτεινά δωμάτια ψηλοτάβανα με ξύλινες οροφές και δάπεδα.

Μοναδικής αισθητικής αξίας και τέχνης αποτελούν οι λαξευτοί λίθοι της οικίας, 50-60cm, η ξύλινη στέγη, μερικώς αποκατεστημένη, το κιγκλίδωμα του εξώστη και η σιδερένια θύρα της εισόδου. Εργασίες συντήρησης έγιναν το 1992 κατά τις οποίες είχε ληφθεί μέριμνα να μη γίνει καμία μορφολογική αλλαγή στην αρχιτεκτονική του κτιρίου.

Ένα μοναδικό ακίνητο, χαρακτηρισμένο ως "Έργο Τέχνης" Μπορεί να γίνει ένα εξαιρετικό Boutique Suites, ή Art Hotel, ή Bistro, κλπ.

Τοποθεσία στον χάρτη Google Maps: http://****.**
Merkmale
Referenz
EK-6706565
Vertrag
Verkauf
Art
Gebäude
Fläche
600 m²
Zimmer
1 badezimmer
gesamte Gebäudestockwerke
2 Stockwerke
Parkplätze (Auto)
1 in lager/garage
Aktuelle Nutzung des Gebäudes
Hotel
Kosten
Preis
€ 850.000
Energieeffizienz
Baujahr
1890
Zustand
Renovierung notwendig
Zusätzliche Optionen

Inserenten kontaktieren

Privatperson