No building land for Sale

Corfu
  • € 1,000,000
  • 2,292
Listing updated on 12/07/2023
Description
Πωλείται μοναδικό οικόπεδο , με εμβαδόν 2.292τμ(χτίζει 917τμ), το οποίο βρίσκεται στο Κανόνι Κερκύρας. Έχει πρόσοψη στην κεντρική οδό της περιοχής και περιλαμβάνει οικία με εμβαδόν 142,36 τμ και αποθήκη 5,75τμ. Βρίσκεται σε μία από τις ομορφότερες και διασημότερες περιοχές ανά τον κόσμο, περ. 4χλμ από την πόλη της Κέρκυρας, στο λόφο της Αναλήψεως, μετά τον αρχαιολογικό χώρο της Παλαιόπολης, της αρχαίας πόλης του νησιού, που ιδρύθηκε τον 8ο πΧ αι. Η περιοχή ονομάστηκε από το κανόνι , ένα απομεινάρι της Γαλλικής πυροβολαρχίας του 1798, που βρίσκεται ακόμη σήμερα εκεί που τοποθετήθηκε.
Το κοσμοπολίτικο Κανόνι, με όμορφες κατοικίες, ξενοδοχεία και καφετέριες, αποτελεί διεθνή προορισμό και χαρίζει στον επισκέπτη αξέχαστες στιγμές. Από εκεί ψηλά, αντικρίζουμε τη λιμνοθάλασσα του Χαλικιόπουλου και τα αεροπλάνα, σε απόσταση αναπνοής, να απογειώνονται και να προσγειώνονται στο διεθνές αεροδρόμιο του νησιού.
Διαθέτει απίστευτη θέα στα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου, που “φιλοξενούν” το εκκλησάκι της Παναγίας των Βλαχερνών, αντίγραφο του ομώνυμου μοναστηριού της Κωνσταντινούπολης κι ενωμένο με τη στεριά με μια στενή λωρίδα γης , αλλά και το κατάφυτο Ποντικονήσι, το πετρωμένο καράβι του Οδυσσέα σύμφωνα με τον Όμηρο , με το μοναστήρι του Παντοκράτορα. Όλα μαζί ,σε συνδυασμό με τα χρώματα που δημιουργεί το ηλιοβασίλεμα συνθέτουν ένα «ζωντανό» πίνακα ζωγραφικής, που κόβει την ανάσα.
Λίγο πριν το Κανόνι, μετά τον όρμο της Γαρίτσας, υπάρχει ο βυζαντινός ναός 10ου αι. των Αγίων Ιάσονα & Σωσιπάτρου, το ανάκτορο Μον Ρεπό, η θερινή κατοικία των βασιλέων, με τον αρχαίο δωρικό ναό της Αρτέμιδος του 6ου πΧ αι. και η παραλία Καρδάκι, με την αστείρευτη πηγή, από την οποία σύμφωνα με το μύθο, όποιος επισκέπτης πιεί νερό ,μένει για πάντα στην Κέρκυρα.
Features
Reference
NEW 40
contract
Sale
type
No building land
surface
2,292 m²
Steet access / right of way
On the motorway
Expenses
price
€ 1,000,000
Additional options

Contact the advertiser