Edificio en Venta

Viannos
  • € 300.000
  • 5+
  • 220
  • 3
Anuncio actualizado el 22/05/2024
Descripción
Τίτλος :Πωλείται 3 όροφο κτήριο με υπόγειο στο χωριό Άνω Βιάννος Νότια του Ηρακλείου Κρήτης . Χώρα Ελλάδα . Τιμή πώλησης 300.000,00 ευρώ . Τιμή διαπραγματεύσιμη.

Θέση Ακινήτου 35.053818, 25.409898

Το κτήριο ανεγέρθη βάση άδεια οικοδομής από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού για ιδία χρήση . Γι’ αυτόν τον λόγω παρόλο του ότι κατασκευάστηκε το 1985 είναι καλοδιατηρημένο . Βρίσκεται στο πιο κεντρικό σημείο του χωριού δίπλα στον μεγάλο πλάτανο το οποίο είναι σημείο συνάντησης για όλους τους κατοίκους του χωριού.

Γενικά Χαρακτηριστικά Κτηρίου.

Έτος κατασκευής 1985 βάση άδεια οικοδομής .
Αποτελείται από Υπόγειο 43,00 τ.μ - Αποθήκη, Ισόγειο 58,00 τ.μ – Κατάστημα, Α’ Όροφο 58 τ.μ – Κατοικία και Β’ Όροφο 58,00 τ.μ – Κατοικία .
Το κτήριο πωλείται στο σύνολο του αλλά και τμηματικά .
Η κάθε κατοικία περιλαμβάνει κουζίνα , καθιστικό , μπάνιο και δυο υπνοδωμάτια .
Περιμετρικά έχει μπαλκόνια και βεράντες.
Ο σκελετός του κτηρίου είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα. Τα κουφώματα είναι αλουμινίου και στα δάπεδα έχουν τοποθετηθεί πλακίδια πορσελάνης όπως και στο μπάνιο. Γενικά είναι μια κατοικία η οποία είναι άρτια κατασκευασμένη .
Δυνατότητα εκμετάλλευσης Ακινήτου : Η εταιρία At Second Chance προτείνει το συγκεκριμένο ακίνητο για:

Για ιδία χρήση για ανθρώπους που θέλουν να αποτραβηχτούν σε μια ήσυχη τοποθεσία απολαμβάνοντας ήσυχες στιγμές εκμεταλλευόμενος την φύση 100% .
Επενδυτικά . Μισθώνοντας το κατάστημα και τα διαμερίσματα χειμώνα – καλοκαίρι λόγω της μεγάλης τουριστικής ζήτησης που έχει η περιοχή δεδομένου και του νέου Διεθνές Αεροδρομίου που θα ολοκληρωθεί σε 3 χρόνια στην περιοχή και συγκεκριμένα στο Καστέλλι σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από το ακίνητο .
Περιγραφή Περιοχής

Η Άνω Βιάννος, ή απλώς Βιάννος, είναι μικρή κωμόπολη με περίπου 1000 κατοίκους, η οποία αποτελεί την πρωτεύουσα του Δήμου Βιάννου στο νότιο Ηράκλειο. Είναι κτισμένη σε υψόμετρο 550μ στις νοτιες πλαγιές της Δίκτης, πάνω από ένα μεγάλο κι εύφορο οροπέδιο, όπου καλλιεργούνται κυρίως ελιές, ενώ οι κάτοικοί της ασχολούνται επίσης και με την ορεινή κτηνοτροφία.

Η Βιαννος καταστράφηκε από τους Οθωμανούς το 1822 και το 1866, αλλά η μεγαλύτερη από τις καταστροφές θεωρείται το ολοκαύτωμα της επαρχίας Βιάννου από τους Γερμανούς το 1943, όταν εκτελέστηκαν σχεδόν 500 άμαχοι άνδρες, γυναίκες και παιδιά από διάφορα χωριά της περιοχής. Καθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου τελείται μνημόσυνο για τα θύματα του ναζισμού.

Ο επισκέπτης αξίζει να περπατήσει στα στενά σοκάκια του χωριού και να δροσιστεί κάτω από τον αρχαίο πλάτανο της κεντρικής πλατείας, το σημείο συνάντησης όλου του χωριού. Στο χωριό υπάρχει Κέντρο Υγείας, τράπεζες, ΚΕΠ ,Super Market και σχολεία. Επίσης υπάρχουν χώροι εστίασης καθώς και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Στην Ανω Βιάννο βρίσκεται ιστορικό και λαογραφικό μουσείο, ενώ κοντά στον οικισμό βρίσκεται η Αγία Μονή.

Αποστάσεις από Παραθαλάσσιους Οικισμούς

-25’ από Κερατόκαμπο

-30’ από Καστρί

-40’ από Τσούτσουρα

-20’ από Άρβη

-30’ από Ψαρή Φοράδα και Τέρτσα

-45’ από Ιεράπετρα

Επίσης σε απόσταση 20’ βρίσκεται το Πευκόδασος της Σύμης και το Οροπέδιο Ομαλός της Βιάννου τα οποία είναι σημεία προσέλευσης από τους επισκέπτες .
Características
Referencia
5226
contrato
Venta
tipología
Edificio
superficie
220 m²
habitaciones
5+ habitaciones, 3 baños
total de plantas del edificio
3 plantas
otras características
Exterior
Orientación sur, este
Costes
precio
€ 300.000
Eficiencia energética
año de construcción
1985
Opciones adicionales

Contactar con el anunciante