Terrain non constructible en Vente

Platanias
  • € 135 000
  • 2 000
Annonce mise à jour le 11/09/2023
Description
Πωλείται οικόπεδο στο Μάλεμε Δήμου Πλατανιά

Η έκτασή του είναι 2.000m² και μπορεί να χτιστεί έως και 186m².

Είναι μια μεγάλη επενδυτική ευκαιρία, σε μια περιοχή όπου χτίζονται όλο και περισσότερες βίλες και ξενοδοχεία. Είναι επίσης ένα ήσυχο μέρος όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τη φύση και τη θάλασσα, καθώς οι εξαιρετικές παραλίες απέχουν μόλις λίγα λεπτά με το αυτοκίνητο.

Το οικόπεδο βρίσκεται ανάμεσα σε δύο πόλεις, τα Χανιά και την Κίσσαμο. Απέχει 20' με το αυτοκίνητο από αυτούς.

Το γερμανικό στρατιωτικό νεκροταφείο στο Μάλεμε

Το Μάλεμε είναι ένα ιστορικό μέρος, καθώς το αεροδρόμιο που βρίσκεται εκεί ήταν το σημείο προσγείωσης των Γερμανών αλεξιπτωτιστών, κατά τη Μάχη της Κρήτης τον Μάιο του 1941 (Επιχείρηση Mercury). Οι Γερμανοί, που συνάντησαν ηρωική αντίσταση από τον τοπικό πληθυσμό και τις συμμαχικές δυνάμεις, κατάφεραν τελικά να καταλάβουν το αεροδρόμιο μετά από πολλές απώλειες. Έτσι, οι ενισχύσεις μπόρεσαν να αποβιβαστούν και να ανοίξουν το δρόμο για την κατάληψη της Κρήτης

Το γερμανικό στρατιωτικό νεκροταφείο Μάλεμε (Deutscher Soldatenfriedhof στο Μάλεμε) είναι ένα από τα δύο νεκροταφεία όπου βρίσκονται οι τάφοι των Γερμανών στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους στην Ελλάδα κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το άλλο νεκροταφείο είναι το γερμανικό στρατιωτικό νεκροταφείο Διονύσου - Ραπεντόζης, στην Αττική.

Το γερμανικό νεκροταφείο βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο του Μάλεμε, στο νομό Χανίων Κρήτης.

Στο νεκροταφείο στεγάζονται οι τάφοι 4.465 Γερμανών στρατιωτών, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν αλεξιπτωτιστές που σκοτώθηκαν κατά τη γερμανική εισβολή στην Κρήτη τον Μάιο του 1941. Το νεκροταφείο ιδρύθηκε το 1974 από τον πρώην Γερμανό διοικητή Gericke. Στην περιοχή αυτή έχουν ταφεί Γερμανοί στρατιώτες από όλη την Κρήτη.

Το νεκροταφείο φροντίζει η Γερμανική Ένωση Πολεμικής Φροντίδας Τάφων (Volksbund Deutsche Kriegsgräberfürsorge e.V.), μια ιδιωτική ένωση με έδρα το Κάσελ, που ανατέθηκε από τη γερμανική κυβέρνηση. Ο σύλλογος έχει φροντίσει για παρόμοια νεκροταφεία σε όλο τον κόσμο.
Caractéristiques
Référence
394580
transaction
Vente
typologie
Terrain non constructible
superficie
2 000 m²
Accès à la rue / servitude de passage
Sur un chemin de terre
Coûts
prix
€ 135 000
Options additionnelles

Contacter l'annonceur