Hotel para Venda

ChiosΒέσσα
  • € 450.000
  • 303
  • 3+
Descrição
ΒΕΣΣΑ ΧΙΟΣ: Πωλούνται, στον παραδοσιακό, μεσαιωνικό οικισμό Βέσσα, ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα και χαρακτηριστικά «καστροχώρια» των Μαστιχοχωρίων της Χίου, ΔΥΟ παραδοσιακά, διατηρητέα διώροφα κτίρια ξενοδοχείου, κατασκευής και τα δύο 19ου αιώνα, συνολικής επιφανείας 303,50 τμ. Λιθόκτιστα, πολυτελή και πλήρως ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΑ – ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΑ. Ανακαινίστηκαν πλήρως το 2008 και διακρίνονται από την υψηλή ποιότητα κατασκευής και την καλαίσθητη διακόσμηση. Είναι σε εξαιρετική κατάσταση και λειτουργούν από Μάιο έως Σεπτέμβριο.

Το ΠΡΩΤΟ κτήριο, εμβαδού 176 τμ, έχει κατασκευαστεί επί οικοπέδου επιφανείας 411τμ και διαθέτει υπόλοιπο δόμησης 180τμ επιπλέον. Είναι χαρακτηρισμένο Παραδοσιακό Ξενοδοχείο 3 αστέρων και εκτείνεται σε τρία επίπεδα επιπλέον του υπογείου.
Το ισόγειο του διαθέτει ενιαίο χώρο υποδοχής, κοινόχρηστη κουζίνα, τραπεζαρία και καθιστικό, 2 κοινόχρηστα WC, και ένα αυτόνομο δωμάτιο (studio) με ΤΖΑΚΙ, λουτρό και πρόσβαση στην αυλή. Ο όροφος διαθέτει 3 δωμάτια με ιδιαίτερο λουτρό το καθένα (1 δίκλινο μονόχωρο, 1 τρίκλινο δίχωρο και 1 τετράκλινο τρίχωρο με το ένα δωμάτιο στο δώμα). Όλα τα δωμάτια έχουν πρόσβαση σε βεράντα και είναι εξοπλισμένα, εκτός του βασικού εξοπλισμού, και με καλωδιακή τηλεόραση, minibar και internet.
Το κτήριο διαθέτει υπόγειο αποθηκευτικό χώρο (20 τμ), κάτω από την αυλή, σε επαφή με το κτίριο, καθώς και δεξαμενή νερού. Στον ΚΗΠΟ υπάρχει κοινόχρηστο καθιστικό με διαμορφωμένη αυλή και χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Τα δάπεδα είναι από μάρμαρο, πλακάκι ή ξύλο, ενώ τα κουφώματα είναι συνθετικά με διπλά τζάμια και σίτες.

Το ΔΕΥΤΕΡΟ κτήριο, έχει επιφάνεια 127,50 τμ και λειτουργεί ως Ξενώνας – Παραδοσιακό Ξενοδοχείο. Πιο συγκεκριμένα: Το ισόγειο εμβαδού 46,50 τ.μ. διαθέτει χώρο εισόδου με το κλιμακοστάσιο προς τον όροφο, κουζίνα με τζάκι, ένα υπνοδωμάτιο (μονόκλινο) και μπάνιο. Ο όροφος, που έχει εμβαδόν 81 τμ., διαθέτει κλιμακοστάσιο και διάδρομο με πρόσβαση στα δωμάτια και στην αυλή-βεράντα, δύο υπνοδωμάτια (ένα τρίκλινο και ένα δίκλινο) με ιδιαίτερο λουτρό το καθένα, καθώς και βεράντα μεταξύ τους με σκάλα επικοινωνίας με το δώμα – ταράτσα. Τα δύο δωμάτια μπορούν και επικοινωνούν μεταξύ τους και εσωτερικά. Σε ολόκληρο το κτίσμα ξεχωρίζουν οι καμάρες και οι θολωτές οροφές, χαρακτηριστικό γνώρισμα της αρχιτεκτονικής των μεσαιωνικών οικισμών. Τα δάπεδα είναι από πλακάκι ή ξύλο (στο ένα υπνοδωμάτιο), ενώ τα κουφώματα είναι ξύλινα με διπλά τζάμια και σίτες.

Και τα δύο κτήρια διαθέτουν συστήματα πυρασφάλειας (Στο πρώτο έχει εγκατασταθεί και σύστημα συναγερμού), ενώ όλοι οι χώροι τους είναι ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΙ. Συνολικός αριθμός ΔΩΜΑΤΙΩΝ: 7. Συνολικός αριθμός ΚΛΙΝΩΝ: 17

ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΙΤΙΚΗ ΑΜΟΙΒΗ για τον αγοραστή.

Πολύ κοντά στην παραλία και το Λιμανάκι του Λιθίου. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μεσιτικό γραφείο Property Deal 6937032451 ή επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση propertydeal@yahoo.com
Características
Referência e Data do anúncio
0327B - 16/08/2023
contrato
Venda
tipologia
Prédio
superfície
303 m²
quartos
3+ casas de banho
número total de andares do prédio
3 pisos
Lugares de estacionamento
1 em garagem
Utilizo do prédio actual
Hotel
outras características
Exposição externa
Sistema de alarme
Custos
preço
€ 450.000
Eficiência energética
ano de construção
1880
estado
Muito bom / Remodelado
aquecimento
Aquecimento, fonte de alimentação elétrica
Opções adicionais

Contactar o anunciante