Terreno não urbanizável para Venda

Lampi
  • € 50.000
  • 617
Anúncio atualizado em 26/04/2024
Descrição
Σταυλική εγκατάσταση 207τ.μ. συνολικά. Αποτελείται από μικρό διαμέρισμα 27τ.μ. και επιμέρους κτίσματα σταυλικής εγκατάστασης 180τ.μ. Το συνολικό εμβαδόν του οικοπέδου είναι 617τ.μ., βρίσκεται εντός οικισμού Ακουμίων μέσα στο χωριό, σε γωνιακό και αμφιθεατρικό σημείο με υπέροχη θέα σε φυσικό τοπίο και βουνά.

Τα Ακούμια είναι χωριό και έδρα ομώνυμης Κοινότητος του Δήμου Αγίου Βασιλείου, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης της Κρήτης. Είναι χτισμένα στο νότιο και κεντρικό μέρος του νομού Ρεθύμνης σε απόσταση 35 χλμ. από την πρωτεύουσα στις βορειοανατολικές υπώρειες του όρους Σιδέρωτας από τη μια σε υψόμετρο 520 μέτρων και με επιβλητικό τον ορεινό όγκο του Κέδρους απέναντί τους.

Η ίδρυση του χωριού προσδιορίζεται στην ακμή της Βυζαντινής αυτοκρατορίας περί το 1000μ.Χ. Η παρουσία του στους ιστορικούς αγώνες υπήρξε συνεχής τόσο στην κρητική επανάσταση όσο και στους Βαλκανικούς πολέμους αλλά και στη Μικρασιατική εκστρατεία.
Κατεξοχήν γεωργική περιοχή με μοιρασμένους πάντοτε τους κατοίκους στον κύριο αστικό οικισμό και στις αγροικίες της Γιαλιάς (παραλιακό μέτωπο).

Ομοιογενής πάντοτε και ευάριθμη κοινότητα αυτάρκης, με πλούσια λαϊκή παράδοση οριοθετημένη από τις ανάγκες της καθημερινότητας, παρουσιάζει ιδιαίτερο λαογραφικό ενδιαφέρον για το μελετητή. Αυτάρκης και ιεραρχημένη κοινωνία με αλληλεγγύη μεταξύ των κατοίκων και συναίνεση σε σημαντικά θέματα - σ’ αυτό οφείλει ίσως τη χαμηλή εγκληματικότητα - έχει ως σημείο αναφοράς την κοινή θρησκευτική ζωή που προσδιορίζει και την κοινωνική και εκφράζεται πάντα με σημείο αναφοράς την πλατεία όπου και η κεντρική εκκλησία της Παναγίας με το ομώνυμο πανηγύρι.

Σήμερα, δημογραφικά συρρικνωμένη η κοινότητα επιβιώνει σταθερά με βελτιωμένες τις συνθήκες ζωής και με έντονη κινητικότητα κυρίως στη διάρκεια του καλοκαιριού οπότε η συγκέντρωση του ντόπιου πληθυσμού με σημείο αναφοράς το πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου και τη ζωηρή κίνηση της παραλίας ενισχύουν την παρουσία της και διαμορφώνουν ένα νέο πρόσωπο που συνδυάζει την παράδοση με το σύγχρονο τρόπο ζωής. Εμβαδό οικοπέδου 617,3τ.μ., Ενεργειακή κλάση Δ, Εντός σχεδίου πόλεως, Θέα φύσικο τοπίο, Κήπος, Κλίση Επικλινές, Μήκος πρόσοψης 0, Προσανατολισμός, Πρόσβαση Ασφαλτος, Εξοχική Κατοικία, Πρόσοψης
Για περισσότερα Οικόπεδο σε Δήμος Αγίου Βασιλείου (Δημ. εν. Λάμπης) επισκευτείτε #URLr#

Περισσότερα στοιχεία και φωτογραφίες του ακινήτου στην διεύθυνση #https://www.kritanthos.gr/#

ΚΡΗΤΑΝΘΟΣ μεσιτικές & τουριστικές υπηρεσίες Ο.Ε.

www.kritanthos.gr

2831051747, 6907287231, 6972586704
Características
Referência
Κ-685
contrato
Venda
tipologia
Terreno não urbanizável
superfície
617 m²
Acesso rodoviário / direito de passagem
Na autoestrada
Custos
preço
€ 50.000
Opções adicionais

Contactar o anunciante