Οικοδομήσιμο οικόπεδο προς Πώληση

ΛεύκτροςΝεοχώρι, Νεοχώρι 24022
  • € 60.000
  • 515
Περιγραφή
Το Νεοχώρι βρίσκεται τρία χιλιόμετρα από τη διασταύρωση του επαρχιακού δρόμου Kαλαμάτα – Aρεόπολη στο ύψος της Στούπας. Είναι από τους νέους οικισμούς της Mάνης που δημιουργήθηκε στο τέλος του 17ου αιώνα (1680 περίπου) όταν η βενετσιάνικη διοίκηση της περιοχής θέλησε να εποικήσει το χώρο μεταφέροντας κατοίκους από τα νότια χωριά της καπετανίας του Zυγού, για να καλύψει το πληθυσμιακό κενό. Αποικίστηκε βασικά από κατοίκους του Nομιτσή. Αυτοί εγκαταστάθηκαν και κατασκεύασαν σπίτια από υλικά που λήφθηκαν από την κατεδαφισμένη πόλη του Λεύκτρου. Την επόμενη δεκαετία προσήλθαν και λίγοι έποικοι από τη Mηλέα, που εγκαταστάθηκαν και έδεσαν με την περιοχή.

Είναι η μεγαλύτερη Τοπική Κοινότητα του δήμου Δυτικής Μάνης. Απαρτίζεται από τους οικισμούς Nεοχωρίου, Λεύκτρου και Στούπας. O πληθυσμός απασχολείται με την ελαιοκαλλιέργεια και την εκμετάλλευση τουριστικών επιχειρήσεων (ενοικιάσεις δωματίων, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης κ.λ.π.), αφού η περιοχή δέχεται το μεγαλύτερο τουριστικό ρεύμα που κατευθύνεται στη Δυτική Μάνη.

Το χωριό είναι αμφιθεατρικά κτισμένο πάνω σε λόφο σε υψόμετρο 200 μέτρων. Σε απόσταση 700 μέτρων από το χωριό προς τη θάλασσα, βρίσκεται μια περιοχή με τοπωνύμιο «ΜΑΖΑΡΗ ΠΛΑΓΙΑ». Εκεί πωλείται οικόπεδο 514,58 τετραγωνικών μέτρων με απεριόριστη και ανεμπόδιστη θέα, στην τιμή των 60.000 ευρώ. Το οικόπεδο πωλείται μαζί με υπάρχουσα άδεια οικοδομής για κατασκευή οικίας 164,53 τετραγωνικών μέτρων. Βρίσκεται μόλις 550 μέτρα βόρεια από τον κεντρικό δρόμο και 750 μέτρα από τη θάλασσα.

Η ιδιοκτησία αυτή βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλεως και εκτός στάσιμου οικισμού Νεοχωρίου αλλά εντός ζώνης 800 μέτρων από το κέντρο του οικισμού.
-αποτελεί αυτοτελή ιδιοκτησία, δεν είναι δηλαδή τμήμα ευρύτερης έκτασης,
-είναι άρτιο και οικοδομήσιμο,
-εντός του γεωτεμαχίου βρίσκονται ελαιόδεντρα
Χαρακτηριστικά
Κωδικός και Ημ/νία αγγελίας
20 10 092 - 29/04/2024
συμβόλαιο
Πώληση
τύπος
Οικοδομήσιμο οικόπεδο
εμβαδό
515 m²
Πρόσβαση στον δρόμο/δικαίωμα διέλευσης
Σε χωματόδρομο
άλλα χαρακτηριστικά
Προσανατολισμός δύση
Έξοδα
τιμή
€ 60.000
Virtual tour
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον διαφημιστή