Μη οικοδομήσιμο οικόπεδο προς Πώληση

ΛεύκτροςΕπ. Οδός 1-Καλαμάτας-Αρεόπολης 24022
  • € 200.000
  • 9.713
Περιγραφή
Ο Άγιος Νίκωνας είναι χωριό του δήμου Δυτικής Μάνης του νομού Μεσσηνίας, χτισμένο πάνω στον οδικό άξονα Καλαμάτας - Αρεόπολης. Η αρχική του ονομασία, Πολιάνα, έχει σλαβικές ρίζες και σημαίνει ξέφωτο, επίπεδο μέρος. Η ονομασία αυτή αποδίδεται στη φυσιολογία της περιοχής, λόγος που την έκανε να αποτελέσει βοσκότοπο προτού κατοικηθεί.

Γεωγραφικά αποτελεί το ανατολικό όριο της Δυτικής Μάνης, επί της επαρχιακής οδού Καλαμάτας-Αρεόπολης, ενώ απέχει 64 χιλιόμετρα από την Καλαμάτα. Η περιοχή χαρακτηρίζεται ημιορεινή, καθώς βρίσκεται σε υψόμετρο 400 περίπου μέτρων σε δυτική πλαγιά του Ταΰγετου. Η κορυφή πάνω από το χωριό φέρει και αυτή την ονομασία Άγιος Νίκων και βρίσκεται σε υψόμετρο 1214 μ. Από το χωριό υπάρχει άποψη του Μεσσηνιακού Κόλπου, ενώ - με καθαρό τον ορίζοντα - είναι ορατές οι ανατολικές περιοχές του πρώτου άκρου της Πελοποννήσου (Κορώνη κ.ά.). Η κεντρική εκκλησία είναι αφιερωμένη στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος.

Σε αυτόν το πλινθόκτιστο, παραδοσιακό οικισμό, πωλείται οικόπεδο 9.713 τετραγωνικών μέτρων με ανεμπόδιστη, δυτικομεσημβρινή θέα προς τη θάλασσα και τα απογευματινά, απίστευτης ομορφιάς ηλιοβασιλέματα που προσφέρει η περιοχή.

Το οικόπεδο είναι εκτός σχεδίου πόλεως ή οικισμού, όμως είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και λόγω της μεγάλης του έκτασης, επιτρέπει την κατασκευή κτηρίου άνω των 270 τετραγωνικών μέτρων!! Βρίσκεται μόλις 400 μέτρα από το χωριό Άγιος Νίκωνας στη θέση "Κοτρώνα" και μόλις 700 μέτρα από τη βραχώδη παραλία που απλώνεται μπροστά του.

Λίγα μόλις μέτρα βόρεια, βρίσκεται και δεύτερο οικόπεδο προς πώληση σχεδόν 5.000 τετραγωνικών μέτρων, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό ιδανικές της συνθήκες για μεγαλύτερη επένδυση, ξενοδοχειακών μονάδων ή τουριστικών κατοικιών, με στόχο τους ανθρώπους που ψάχνουν καταλύματα απομακρυσμένα από τους κουραστικούς ρυθμούς των πόλεων.

Τα οικόπεδα βρίσκονται 74 χιλιόμετρα μακριά από το Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας "Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος", απόσταση που την διανύει κανείς σε μιάμιση ώρες.
Χαρακτηριστικά
Κωδικός και Ημ/νία αγγελίας
20 00 104 - 29/04/2024
συμβόλαιο
Πώληση
τύπος
Μη οικοδομήσιμο οικόπεδο
εμβαδό
9.713 m²
Πρόσβαση στον δρόμο/δικαίωμα διέλευσης
Σε χωματόδρομο
Έξοδα
τιμή
€ 200.000
Virtual tour
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον διαφημιστή