Πολυκατοικία - Κτίριο προς Πώληση

ΞάνθηΑβδήρων, 48
  • € 980.000
  • 1.350
Περιγραφή
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΔΥΟ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΩΝ ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ 1.350 Μ2. ΣΕ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ 451 Μ2

Το εμβληματικό επενδυτικό ακίνητο - γνωστό τοπόσημο της πόλης της Ξάνθης αποτελείται από δύο αυτοτελείς διατηρητέες καπναποθήκες με κοινό αίθριο ανάμεσά τους.

Το ακίνητο βρίσκεται στο πιο κεντρικό σημείο τη γνωστής γειτονιάς των καπναποθηκών της Ξάνθης, σε μικρή απόσταση από το Αμοιρίδιο Αθλητικό Κέντρο και τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Καταλαμβάνει το 1/2 του Ο.Τ.385 του Δήμου.

Το οικόπεδο έχει πρόσοψη σε τρεις δρόμους, ενώ και τα δύο κτίρια του συγκροτήματος είναι γωνιακά.

Κάθε μία από τις δύο καπναποθήκες εκτείνεται σε ημιυπόγειο, υπερυψωμένο ισόγειο και Α' όροφο, ενώ η μεγαλύτερη εξ αυτών διαθέτει και δώμα. Το μεγαλύτερο κτίριο έχει εμβαδό ορόφου 223 τ.μ. και το μικρότερο 152 τ.μ. Οι όροφοι των κτιρίων επικοινωνούν με συνεχόμενες εσωτερικές κλίμακες.

Οι καπναποθήκες χτίστηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα από τον Ηπειρώτη έμπορο, τραπεζίτη και κτηματία Κωνσταντίνο Σίτη. Καθ’ όλην τη διάρκεια της άνθισης του καπνεμπορίου, αλλά και για μια δεκαετία μετά την κρίση του καπνού, στη δεκαετία του ’30, τα δύο κτίρια χρησιμοποιούνται για τη στέγαση και επεξεργασία του καπνού μισθωμένες, από την Αμερικανική Εταιρεία Καπνού Ανατολής και Σια (American Tobacco Company of the Orion).

Εξετάζονται μόνο σοβαρές προτάσεις. Σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για λογαριασμό τρίτων, είναι απαραίτητη η επίδειξη σχετικής εντολής.

Ο πωλητής δεν υποχρεώνεται σε καταβολή μεσιτικής αμοιβής
Χαρακτηριστικά
Κωδικός και Ημ/νία αγγελίας
EK-2091845 - 06/01/2024
συμβόλαιο
Πώληση
τύπος
Κτίριο
εμβαδό
1.350 m²
συνολικοί όροφοι κτιρίου
4 όροφοι
άλλα χαρακτηριστικά
Εξωτερική έκθεση
Έξοδα
τιμή
€ 980.000
Ενεργειακή απόδοση
Έτος κατασκευής
1903
κατάσταση
Χρήζει ανακαίνισης
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον διαφημιστή

Ιδιώτης