Οικοδομήσιμο οικόπεδο προς Πώληση

ΛεύκτροςΕπ. Οδός Καλαμάτας-Αρεόπολης 24022
  • € 460.000
  • 4.537
Περιγραφή
Το Νέο Προάστιο του δήμου Δυτικής Μάνης είναι, αναμφίβολα, πανέμορφος τόπος, ιδανικός για παραθερισμό, διακοπές ή και μόνιμη κατοίκηση. Είναι μια ελληνική γωνιά, που απέχει λιγότερο από μια ώρα από την Καλαμάτα (45 χλμ.), πέντε λεπτά από την Καρδαμύλη και μόλις τρία από την Στούπα.
Ουσιαστικά, βρίσκεται στο κέντρο της Μεσσηνιακής Μάνης και, αποτελεί ιδανικό ορμητήριο για θαλασσινές, πεζοπορικές ή οδικές εξορμήσεις εντός και εκτός Μάνης.
Οι παραλίες του Φονέα, των Δελφινιών και της Τσικολινάς, όπου ακόμη σώζονται οι εγκαταστάσεις απόρριψης του λιγνίτη από το ορυχείο των Καζαντζάκη – Ζορμπά, αναμφίβολα διεκδικούν διακρίσεις ομορφιάς και παρθενικότητας, που ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας.
Πάνω από το Νέο Προάστιο βρίσκεται η πέτρινη ζωφόρος των Ρισκών. Ένας πέτρινος τοίχος με σπηλιές και ανάγλυφους βράχους, που αλλάζουν χρώμα όποτε βρέχει και παράλληλα αποτελούν ιδανικό σημείο πεζοπορίας.
Λίγα μέτρα από την πρώτη επαρχιακή οδό Καλαμάτας – Καρδαμύλης – Αρεόπολης, “κοσμικό” και απομονωμένο, βρίσκεται το “ μποστάνι”, ένα μοναδικό κτήμα εμβαδού 4.5 στρεμμάτων περίπου. Φτάνουμε σε αυτό από τον αυτοκινητόδρομο των εκατό μέτρων περίπου και ανοίγουμε την ελαιοπράσινη μεταλλική εξώπορτα.
Το κτήμα διαθέτει διώροφη λιθόκτιστη οικία (έτος κτίσεως 1942), συνολικού εμβαδού 48 τ.μ. Το αρχιτεκτονικό ύφος της παραπέμπει σε μανιάτικο πυργάκι, ενώ τα χρώματα της λιθοδομής είναι απόλυτα εναρμονισμένα με αυτό φυσικό τοπίο της περιοχής.
Η λιθοδομή και η κεραμοσκεπή της οικίας συντηρήθηκαν το έτος 2008 ενώ πραγματοποιήθηκε και αλλαγή των κουφωμάτων με σύγχρονα θερμομονωτικά, διπλών υαλοπινάκων. Παράλληλα έγινε και ανάπλαση του εξωτερικού χώρου, ο οποίος πλακοστρώθηκε. Την ίδια εποχή έγινε ανάπλαση της εξωτερικής περίφραξης, σε ποσοστό 60%.
Στο γενικό σύνολο δένει απόλυτα και η κεντρική είσοδος, με τον λιθόστρωτο δρόμο και την μεταλλική συρόμενη πόρτα, που επιτρέπει την ανεξάρτητη είσοδο σε αυτοκίνητα και ανθρώπους.
Στο κεντρικό κτήμα, που διαθέτει δύο ανισοϋψή ισόπεδα τμήματα (λαχίδες), υπάρχουν τρία πηγάδια, τα οποία διαθέτουν νερό (εξαντλήσιμο τους μήνες Αύγουστο – Σεπτέμβριο) και φέρουν πέτρινα δαχτυλίδια δεμένα αρμονικά με την αισθητική της μανιάτικης αρχιτεκτονικής.
Η εκβολή του λαγκαδιού σχηματίζει την μικρή παραλία «Στρίψοι»
Εξέχουσα προίκα στο κτήμα δίνει ελαιόφυτη πλαγιά, που καταλήγει στο “λαγκαδάκι”, το οποίο κατά τους θερμούς μήνες, κυρίως τον Αύγουστο, λειτουργεί ως αγωγός αύρας και τη νύχτα ως αγωγός για το ψυχρό “αναβόρι”.Το μικρό ρεματάκι αποτελεί έναν υπέροχο βιότοπο, που τελειώνει στην μικρή παραλία “Στρίψοι”, όπου βρίσκεται και η ενάλια “σπηλιά”, πάλαι ποτέ κατοικία φώκιας.
Η περιοχή του Νέου Προαστίου έχει ήπιο κλίμα, με ιδανικά ποσοστά υγρασίας, που επιτρέπουν στους κατοίκους του να απολαμβάνουν υγιεινές συνθήκες διαμονής.
Χαρακτηριστικά
Κωδικός και Ημ/νία αγγελίας
10 40 119 - 12/10/2023
συμβόλαιο
Πώληση
τύπος
Οικοδομήσιμο οικόπεδο
εμβαδό
4.537 m²
Πρόσβαση στον δρόμο/δικαίωμα διέλευσης
Σε χωματόδρομο
άλλα χαρακτηριστικά
Προσανατολισμός νότος, δύση
Έξοδα
τιμή
€ 460.000
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον διαφημιστή