Οικοδομήσιμο οικόπεδο προς Πώληση

ΛεύκτροςΚοτρώνι 24022
  • € 290.000
  • 6.652
Περιγραφή
Η περιοχή της Δυτικής Μάνης περιλαμβάνει πολλά παραθαλάσσια χωριά ασύγκριτης ομορφιάς.
Μέσα σε αυτά ο Άγιος Δημήτριος και η Τραχήλα.

Άγιος Δημήτριος:
Είναι παράλιος οικισμός στο νοτιοανατολικό τμήμα του νομού Μεσσηνίας, στις ανατολικές ακτές του Μεσσηνιακού κόλπου. Βρίσκεται απέναντι από το νησάκι Πέφνος, σε μέσο σταθμικό υψόμετρο 10. Απέχει 50 χλμ. περίπου ΝΑ. της Καλαμάτας. Με αξιοθέατα τον Πύργο του Χρηστέα (που ήταν καπετάνιος της περιοχής της Πλάτσας), το Καταφύγγι, την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, νότια του οικισμού και το γραφικό λιμανάκι του οικισμού.

Τραχήλα:
Πανέμορφο παραλιακό χωριό, γραφικό με απόλυτη γαλήνια ηρεμία, που μαγεύει τους επισκέπτες.
Σήμερα κατοικείται κυρίως από συνταξιούχους και το καλοκαίρι προσθέτονται και οι μετανάστες που επιστρέφουν στην γενέτειρά τους. Απέχει 17 χιλιόμετρα παραλιακού δρόμου και υπέροχης διαδρομής από την Καρδαμύλη και 11 χιλιόμετρα από την Στούπα.
Σημείο αναφοράς για τον τόπο αυτό είναι το τριώροφο σπήλαιο Καταφύγγι με μεγαλόπρεπο στολισμό και τεράστιες κολώνες από σταλαγμικό υλικό. Υπάρχουν ευρήματα που μαρτυρούν ότι το σπήλαιο κατοικείτο.

Τα δύο χωριά ενώνει επαρχιακός δρόμος, ασφαλτοστρωμένος με πολλή εύκολη πρόσβαση.
Επάνω σε αυτόν το δρόμο πωλείται οικόπεδο 6.652,11 τετραγωνικά μέτρα με ανεμπόδιστη θέα αφού βρίσκεται σε ύψωμα. Εκτός σχεδίου και εκτός προ 1923 ορίων οικισμού, είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση σύμφωνα με τις κείμενες πολεοδομικές διατάξεις.
Χαρακτηριστικά
Κωδικός και Ημ/νία αγγελίας
30 00 128 - 29/04/2024
συμβόλαιο
Πώληση
τύπος
Οικοδομήσιμο οικόπεδο
εμβαδό
6.652 m²
Πρόσβαση στον δρόμο/δικαίωμα διέλευσης
Σε χωματόδρομο
άλλα χαρακτηριστικά
Προσανατολισμός δύση
Έξοδα
τιμή
€ 290.000
Virtual tour
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον διαφημιστή