Οικοδομήσιμο οικόπεδο προς Πώληση

Λεύκτρος
  • € 100.000
  • 6.320
Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2024
Περιγραφή
Η Σαϊδόνα είναι ορεινό χωριό της δυτικής Μάνης, σε υψόμετρο περίπου 600 μ., 54 χλμ από την Καλαμάτα και 13 χλμ. από την παραλία της Στούπας, αμφιθεατρικά χτισμένο στη ΝΔ πλευρά του όρους Σωτηρίτσα, στους πρόποδες του Ταΰγετου. Όσοι πέρασαν από τον τόπο αυτόν, ύμνησαν την ομορφιά του χωριού μέσα στο περιβάλλον που συνθέτουν τεράστιες βελανιδιές και τρεχούμενα νερά, με τα λιθόστρωτα στενοσόκακα και τα παλιά παραδοσιακά πέτρινα σπίτια με θέα τη θάλασσα. Εξάλλου, στην ομορφιά του τοπίου και την ύπαρξη πολλών αηδονιών λέγεται πως οφείλεται το όνομα του χωριού (Αϊδόνα- Σαν αϊδόνα-Σαϊδόνα).

Η Καστάνια ή Καστανέα ή Μεγάλη Καστάνια αποτελεί έναν οπό τους παλαιότερους και γραφικότερους ορεινούς οικισμούς της Μεσσηνιακής Μάνης. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 560 μέτρων, κάτω από την κορυφή Μαυροβούνα του Ταΰγετου, 50χλμ ΝΑ της Καλαμάτας και 15 χλμ από την Καρδαμύλη. Το χωριό παραμένει αθέατο ακόμη κι από κοντά, κτισμένο ανάμεσα σε τρεις πλαγιές του Ταΰγετου, σε φυσικά οχυρή τοποθεσία, με λίγους και στενούς δρόμους πρόσβασης.
Αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό της Καστάνιας είναι οι λίθινες στέγες των σπιτιών, από πλάκες στο χρώμα της φυσικής πέτρας της περιοχής, ενώ σημείο αναφοράς, ιδίως τους θερμούς καλοκαιρινούς μήνες, αποτελεί η βρύση με τις πελώριες καρυδιές, στην πλατεία του χωριού.

Ακριβώς ανάμεσα από τα δύο χωριά (2,5 χλμ. από το ένα και 2,5 χλμ. από το άλλο) πωλείται οικόπεδο 6,320 τετραγωνικών μέτρων.
Βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμών όμως είναι άρτιο και οικοδομήσιμο αφού είναι πάνω από 4.000 τετραγωνικά μέτρα.
Η θέα από το οικόπεδο, εκτός από ανεμπόδιστη είναι και εντυπωσιακή αφού εκτός από το Μεσσηνιακό κόλπο "βλέπει" από ψηλά και όλα τα χωριά της Δυτικής Μάνης.
Χαρακτηριστικά
Κωδικός
20 00 140
συμβόλαιο
Πώληση
τύπος
Οικοδομήσιμο οικόπεδο
εμβαδό
6.320 m²
Πρόσβαση στον δρόμο/δικαίωμα διέλευσης
Σε αυτοκινητόδρομο
άλλα χαρακτηριστικά
Προσανατολισμός δύση
Έξοδα
τιμή
€ 100.000
Virtual tour
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον διαφημιστή