Οικοδομήσιμο οικόπεδο προς Πώληση

ΛεύκτροςΕπ. Οδός 1-Καλαμάτας-Αρεόπολης, Στούπα 24022
  • € 180.000
  • 1.482
Περιγραφή
Σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από το κεντρικό σούπερ μάρκετ της Στούπας, πωλείται οικόπεδο 1481,68 τετραγωνικών μέτρων. Το οικόπεδο βρίσκεται ωστόσο εκτός ορίων οικισμού Στούπας. Στην τιμή περιλαμβάνεται η άδεια οικοδομής τριών τουριστικών επιπλωμένων διαμερισμάτων, δύο σε διώροφη οικοδομή και ένα σε ισόγεια, συνολικού μεγέθους 166,83 τετραγωνικών μέτρων. Η άδεια περιλαμβάνει και την κατασκευή πισίνας.

Η Στούπα είναι ένα χωριό στην ακτή της νότιας Πελοποννήσου στην Ελλάδα. Αποτελεί τμήμα της κοινότητας Νεοχωρίου εντός της δημοτικής ενότητας Δυτικής Μάνης, στη Μεσσηνία και στην ιστορική περιοχή της χερσονήσου της Μάνης.

Κάποτε ήταν μια κοιμισμένη κωμόπολη, τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι τουρίστες ανακαλύπτουν τη Στούπα. Υπάρχουν περίπου 20 εστιατόρια που βρίσκονται κατά μήκος του δρόμου της παραλίας, μερικά μικρά ξενοδοχεία και πολλά ενοικιαζόμενα σπίτια. Εκτός από τους Έλληνες τουρίστες, που έρχονται κυρίως τον Αύγουστο, την καλοκαιρινή περίοδο επισκέπτονται Βρετανοί και Γερμανοί, καθώς και Ολλανδοί, Γάλλοι και Ιταλοί τουρίστες.

Υπάρχουν πολλές παραλίες και όρμοι γύρω από την περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της παραλίας Στούπα, η οποία είναι η πιο δημοφιλής και διαθέτει ένα καλό σημείο για ψαροντούφεκο για αρχάριους στο τέλος της παραλίας. Πάνω από το λόφο βρίσκεται η παραλία Καλόγρια, με γαλαζοπράσινα νερά και πλούσια θαλάσσια ζωή και πολλά μπαρ και εστιατόρια. Ένα από τα χαρακτηριστικά της παραλίας Καλόγρια είναι η ανάδυση μιας υπόγειας πηγής γλυκού νερού σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από την ακτή. Μπορεί να γίνει αντιληπτή ως διαταραχή στην επιφάνεια της θάλασσας.

Στο παρελθόν, η περιοχή της Μάνης ήταν γνωστή για τους άγριους κατοίκους της, οι οποίοι ζούσαν σε απομονωμένους οχυρωμένους πύργους (μερικοί από τους οποίους υπάρχουν ακόμη και σήμερα, είτε σε ερείπια είτε έχουν αναστηλωθεί). Οι πύργοι προσέφεραν προστασία σε μια περιοχή όπου οι διαμάχες ήταν συνηθισμένες.

Η Στούπα έχει επίσης πλούσια πολιτιστική ιστορία. Εκεί ταξίδεψε ο Έλληνας συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης με τον Γιώργο Ζορμπά, τον οποίο ο Καζαντζάκης απασχολούσε ως επιστάτη στο λιγνιτωρυχείο του, η είσοδος του οποίου φαίνεται ακόμη σε μια κοντινή πλαγιά. Στον χρόνο που πέρασαν μαζί στη Στούπα βασίζεται το μυθιστόρημα "Ζορμπάς ο Έλληνας", το οποίο γράφτηκε μετά το άκουσμα της είδησης του θανάτου του Ζορμπά. Υπάρχει μια προτομή του Νίκου Καζαντζάκη στο βράχο που δεσπόζει στην παραλία Καλογριά, στη γωνία του κεντρικού δρόμου και της προσέγγισης της παραλίας. Η Στούπα απέχει μόλις 7 χιλιόμετρα από την ιστορική περιοχή της Καρδαμύλης, η οποία αναφέρεται σε έργο του Ομήρου.
Χαρακτηριστικά
Κωδικός και Ημ/νία αγγελίας
30 10 136 - 29/04/2024
συμβόλαιο
Πώληση
τύπος
Οικοδομήσιμο οικόπεδο
εμβαδό
1.482 m²
Πρόσβαση στον δρόμο/δικαίωμα διέλευσης
Σε αυτοκινητόδρομο
Έξοδα
τιμή
€ 180.000
Virtual tour
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον διαφημιστή