Οικοδομήσιμο οικόπεδο προς Πώληση

Λεύκτρος
  • € 85.000
  • 2.590
Περιγραφή
Σε απόσταση 700 μέτρα δυτικά του Προαστίου, του Δήμου Δυτικής Μάνης και εντός ζώνης 800 μέτρων από το στάσιμο οικισμό Προαστίου, στη θέση "Γρυδελός" πωλείται οικόπεδο 2589,93 τετραγωνικών μέτρων, είναι άρτιο και οικοδομήσιμο σύμφωνα με τις κείμενες πολεοδομικές διατάξεις.

Ο οικισμός του Προαστίου στο μεγαλύτερο μέρος του διασώζει τη βυζαντινή του μορφή, με στενά δρομάκια, πυργόσπιτα, πύργους και πάνω από τριάντα μικρές οικογενειακές εκκλησίες, που χρονολογούνται κυρίως στον 18ο αιώνα. Ξεχωρίζει ο βυζαντινός νάος του Αγίου Νικολάου με τοιχογραφίες των μέσων του 18ο αιώνα. Στη βυζαντινή περίοδο ανάγονται επίσης το πρόσφατα αναστηλωμένο παλαιό καθολικό της μονής των Αγίων Θεοδώρων, ο μικρός ναός του Αγίου Σώστη και ο ναός του Αγίου Κωνσταντίνου.

Ο ενοριακός ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου διαθέτει εντυπωσιακό κωδωνοστάσιο, ενώ το νεότερο καθολικό των Αγίων Θεοδώρων αποτελεί εξαίρετο δείγμα της τοπικής αρχιτεκτονικής των αρχών του 17ου αιώνα, κτισμένο με αριστοτεχνικά λαξευμένους πωρόλιθους.

Οι εκκλησίες και τα σπίτια του οικισμού είναι κατασκευασμένα επίσης από πωρόλιθο, υλικό που προμήθευε και ακόμη προμηθεύει σε αφθονία το λατομείο του οικισμού.

Όροι Δόμησης:
Μέγιστη δόμηση: 200 τετραγωνικά μέτρα.
Κάλυψη: 60%
Αποστάσεις από τα όρια : 2,5 μέτρα
Μέγιστο ύψος : 7,5 + 1,5 μέτρα στέγη
Αριθμός ορόφων : 2
Χαρακτηριστικά
Κωδικός και Ημ/νία αγγελίας
30 00 138 - 29/04/2024
συμβόλαιο
Πώληση
τύπος
Οικοδομήσιμο οικόπεδο
εμβαδό
2.590 m²
Πρόσβαση στον δρόμο/δικαίωμα διέλευσης
Σε αυτοκινητόδρομο
άλλα χαρακτηριστικά
Προσανατολισμός δύση
Έξοδα
τιμή
€ 85.000
Virtual tour
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον διαφημιστή