Πολυκατοικία - Κτίριο προς Πώληση

Θέρμη
  • € 1
  • 3.600
  • 3+
Τελευταία ενημέρωση: 13/06/2023
Περιγραφή
ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ – ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΓΕΝΙΚΑ
Το κτίριο βρίσκεται στην περιοχή του Ν. Ρύσιου κοντά στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» .Είναι προσβάσιμο άμεσα από τους κεντρικούς οδικούς άξονες Θεσσαλονίκης – Μουδανιών και Θεσσαλονίκης - Περαίας Σχεδιάστηκε ως κτίριο πολλαπλών χρήσεων , για να μπορεί να στεγάσει λειτουργίες γραφείων - εκθέσεων και αποθήκευσης. Είναι το μεγαλύτερο σε εμβαδόν κτίριο στην περιοχή. Έχει εμβαδόν κάλυψης 3.600 τ.μ. και επιπλέον εμβαδόν σε χώρους παταριών .
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ
Το κτίριο αντιμετωπίστηκε ως ένα κτίριο για να μπορεί να καλύψει πολλαπλές χρήσεις. Έτσι σχεδιάστηκε ένας ενιαίος κτιριακός όγκος στο κέντρο του οικοπέδου για να δημιουργηθούν προσβάσεις προς αυτόν απ’ όλα τα σημεία του οικοπέδου.
Ο φέρων οργανισμός του κτιρίου είναι μεταλλική κατασκευή οι δε πληρώσεις του είναι στο μεγαλύτερο τμήμα θερμομονωτικά πάνελ ιταλικής προέλευσης και κατασκευής .Οι πληρώσεις των κυρίων όψεων έχουν κατασκευαστεί με υαλοπετάσματα σε όλο το μήκος και ύψος τους κάνοντας το κτίριο ορατό και από τους δύο άξονες πρόσβασης σ’ αυτό.
Στις κύριες όψεις κατασκευάσθηκαν πρόσθετα μεταλλικά στοιχεία που περικλείουν , αναδεικνύουν και σκιάζουν το σύνολο των όψεων τα οποία θα επενδυθούν με etalbond και αρχιτεκτονικό πλέγμα .
Η μορφή αυτών των στοιχείων προσδίδουν μια κινητικότητα και συγχρόνως ρευστότητα στο κτίριο το οποίο αιωρείται στο χώρο και μεταβάλει τις όψεις του αλλάζοντας την θέση παρατήρησης του.
Στις πλάγιες όψεις ακολουθήθηκε η λύση των πλήρων (πάνελ) και κενών (ανοιγμάτων) που με την τοποθέτηση αναρτημένων ελαφριών στεγάστρων σηματολογούν τις πλάγιες εισόδους στο κτίριο.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ
Το κτίριο κατασκευάσθηκε για να είναι προσβάσιμο στις κύριες όψεις του από τους δύο άξονες του διαμπερούς οικοπέδου. Οι προσβάσεις στα πλάγια όρια του κτιρίου επιτυγχάνεται από την απόσταση που αφέθηκε.
Το κτίριο χωρίστηκε σε τέσσερα τμήματα έχοντας το καθένα το καθένα του την λειτουργική του αυτονομία και πρόσβαση. Η τοποθέτηση του στην ίδια στάθμη με τον ακάλυπτο χώρο κάνει ακόμη πιο εύκολη την πρόσβαση του στο εσωτερικό του με μηχανοκίνητα μέσα.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΧΩΡΟΣ
Κρατήθηκε σύμφωνα με την μορφολογία και ογκοπλασία του. Η επιλογή των εγκαταστάσεων από πλευράς υλικών κατασκευής , έκτασης , είδους , διάρθρωσης , αντοχής και αισθητικής , έγινε για την ασφαλή , επαρκή και από πλευράς ευκολιών άνετη λειτουργία , μεγάλη ευελιξία των εγκαταστάσεων , ώστε να επιδέχονται χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία και μεγάλη οικονομική επιβάρυνση οποιαδήποτε μετατροπή για την προσαρμογή τους σε αλλαγές χρήσης , διαρρύθμισης χώρων καθώς και την ενσωμάτωση του σε εφαρμογές νέας τεχνολογίας.
Η συλλογή ομβρίων έχει γίνει με ειδικούς αγωγούς περιμετρικά του κτιρίου και συγκέντρωση του νερού για αυτόματο πότισμα.
Με την πρόβλεψη γεώτρησης προσφέρουμε ασφάλεια στην χρήση του κτιρίου τόσο έναντι στον χειρισμό των ιδίων των εγκαταστάσεων όσο και έναντι άλλων παραγόντων (πυρκαγιά , ανομβρία, διακοπή υδροδότησης , διακοπή ΔΕΗ κ. λ. π.
Με την δημιουργία αυτών των χρήσεων μειώνουμε σημαντικά τις δαπάνες λειτουργίας του κτιρίου.
Έχει διαμορφωθεί όλος ο υπαίθριος χώρος του κτιρίου με παρτέρια από φυτά , δέντρα, σιντριβάνια , καθιστικά , γκαζόν, ελιές και οπορωφόρα αποτελώντας ιδιαίτερο και αναπόσπαστο κομμάτι με το περιβάλλον αλλά και την διάθεση για ένα ήρεμο και χαρούμενο εργασιακό περιβάλλον.
Η διαίρεση του κτιρίου σε 4 τμήματα μπορεί να δώσει την λύση της ξεχωριστής εκμετάλλευσης, χωρίς να αποκλείει την λύση για αυτόνομη λειτουργία όλου του κτιρίου για μία και μοναδική χρήση.
Εσωτερικά δημιουργούνται όλες οι απαραίτητες κατασκευές όπως φαίνονται και στην κάτοψη , δημιουργία γραφείων , έκθεσης ,πατάρια, χώροι υγιεινής κ.λπ.
Εξωτερικά έχουν γίνει εκτός από τα εξωτερικά parking και εσωτερικά κοντά στις ράμπες , με ανεξάρτητες προσβάσεις για το κάθε τμήμα ξεχωριστά .
Υπάρχει εξωτερικός φωτισμός με φωτιστικά δαπέδου με λάμπες Lidle (1 watt δαπάνης η κάθε μια που δίνει φωτισμό 30 watt)επίσης πρόσθετος φωτισμός γύρωθεν και άνω του κτιρίου με προοπτική σύνδεσης τους με φωτοβολταική ενέργεια .Ακόμη υπάρχει ένας υπόγειος χώρος 100 τ.μ. διαμορφωμένος για βοηθητικές χρήσεις.
Στην πλάκα οροφής του υπογείου δημιουργείται υπαίθριο καθιστικό ενσωματωμένο στο περιβάλλον χώρο.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Τέλος η γενική , ολοκληρωμένη αισθητική του κτιρίου μαζί με την πρακτική λειτουργίας του δίνουν άριστα αποτελέσματα και ικανοποίηση για τους ανθρώπους (μελετητές Αρχιτέκτονες, επιβλέποντες μηχανικοί , κατασκευαστές με όλα τα συνεργεία) που δουλεύουν μέχρι και σήμερα για την ολοκλήρωσή του.

Κοστος υποδειξης 20€
Χαρακτηριστικά
Κωδικός
5698
συμβόλαιο
Πώληση
τύπος
Κτίριο | Πολυτελές ακίνητο
εμβαδό
3.600 m²
δωμάτια
3+ μπάνια
Χώροι στάθμευσης
1 σε πάρκινγκ/κλειστό πάρκινγκ
άλλα χαρακτηριστικά
Καλωδιαμένο
Πόρτα ασφαλείας
Εξωτερική έκθεση
Συναγερμός
Έξοδα
τιμή
€ 1
Ενεργειακή απόδοση
Έτος κατασκευής
2013
κατάσταση
Νεόδμητο / Υπό κατασκευή
θέρμανση
Αυτόνομη, τροφοδοσία ηλεκτρική
Ενεργειακή κατηγορία
B+
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον διαφημιστή