Οικοδομήσιμο οικόπεδο προς Πώληση

ΛεύκτροςΚοτρώνι, Κοτρώνι 24022
  • € 100.000
  • 1.467
Περιγραφή
Η Δημοτική Ενότητα Λεύκτρου με έδρα την Καρδαμύλη, είναι το μισό της Μεσσηνιακής Μάνης. Η περιοχή αναπτύσσεται από τα παράλια του Μεσσηνιακού κόλπου μέχρι τα ορεινά του Ταϋγέτου και λόγω των σημαντικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει (εξαιρετικά ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία, φυσικά τοπία με έντονες εναλλαγές, κ.α), κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών έχει λειτουργήσει ως πόλος έλξης επισκεπτών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Κοτρώνι :
Πετρόκτιστος, παραδοσιακός οικισμός. Από υψόμετρο 90 μέτρων ατενίζει τη θάλασσα και την παραλιακή ζώνη του Αγίου Δημητρίου. Ηλιόλουστο τον περισσότερο καιρό του χρόνου, βρίσκεται σε κοντινή απόσταση τόσο από τις παραλίες, όσο και από την Πλάτσα.
Ένα γνήσιο χωριό της Έξω (Δυτικής ή Μεσσηνιακής) Μάνης, πιστό στην Μανιάτικη αρχιτεκτονική. Απίθανα κλασικά κτίσματα νεόκτιστες βίλες με παραδοσιακό στυλ και γραφικά δρομάκια, συνθέτουν το όμορφο Μανιατοχώρι. Η περιοχή χαρακτηρίζεται ημιορεινή, βρισκόμενη σε υψόμετρο 90 περίπου μέτρων σε δυτική πλαγιά του όρους Ταΰγετος. Από το χωριό υπάρχει άποψη του Μεσσηνιακού Κόλπου, ενώ -με καθαρό τον ορίζοντα- είναι εμφανείς οι ανατολικές περιοχές του πρώτου άκρου της Πελοποννήσου (Κορώνη κ.α.).

Μόλις 200 μέτρα νοτιότερα αυτού του εντυπωσιακού οικισμού, πωλείται οικόπεδο 1466.76 τετραγωνικών μέτρων. Συνδυάζει δύο πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά: ενώ βρίσκεται μόλις 600 μέτρα από την παραλία και το γραφικό ψαροχώρι του Αγίου Δημητρίου, η κλίση του εδάφους του επιτρέπει αμφιθεατρική και ανεμπόδιστη ορατότητα προς τη θάλασσα.

Η ιδιοκτησία αυτή είναι άρτια και οικοδομήσιμη ενώ επιτρέπει στο μελλοντικό ιδιοκτήτη την κατασκευή σπιτιού 200 τετραγωνικών μέτρων.

Το οικόπεδο είναι "φωλιασμένο" σε μια όμορφη γειτονιά κοντά στο Κοτρώνι, με τοπωνύμιο "Αγριαδάκι Πολιάνας".

Έχει τετραγωνισμένο και πρακτικό σχήμα, που επιτρέπει στον ιδιοκτήτη την άμεση πρόσβαση προς το δρόμο. Είναι εκτός σχεδίου αλλά εντός ζώνης 800 μέτρων του στάσιμου οικισμού Κοτρώνι της Τ.Κ. Πλάτσας του Δήμου Δυτικής Μάνης της Π.Ε.Πελοποννήσου.
Είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά κανόνα ως προς το εμβαδόν και τις διαστάσεις, σύμφωνα με τις πολεοδομικές διατάξεις που ισχύουν.

Όροι δόμησης για κατοικία:
αρτιότητα 500 μ.
Σ.Κ.=0,60 Μέγιστη κάλυψη = 200 τετραγωνικά μέτρα
Σ.Δ.=0,80 Μέγιστη δόμηση = 200 τετραγωνικά μέτρα

Ελάχιστη απόσταση από τα όρια 2,5 μέτρα.
Ύψος κτίσματος : 7,5 μέτρα συν 1,5 μέτρα στέγη.
Χαρακτηριστικά
Κωδικός και Ημ/νία αγγελίας
20 00 161 - 29/04/2024
συμβόλαιο
Πώληση
τύπος
Οικοδομήσιμο οικόπεδο
εμβαδό
1.467 m²
Πρόσβαση στον δρόμο/δικαίωμα διέλευσης
Σε χωματόδρομο
άλλα χαρακτηριστικά
Προσανατολισμός νότος
Έξοδα
τιμή
€ 100.000
Virtual tour
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον διαφημιστή