Διαμέρισμα άριστη κατάσταση, ισόγειο, Άλσος Παγκρατίου, Παγκράτι

Παγκράτι
  • € 1.750.000
  • 5+
  • 300
  • 3+
  • T
  • Όχι
Περιγραφή
Ένα αρχοντικό στην καρδιά της Αθήνας με όλες τις εύκολες προσβάσεις που αυτό συνεπάγεται αλλά που ταυτόχρονα προσφέρει τις ανέσεις και την ησυχία σαν να βρίσκεστε σε κάποιο προάστιο της πόλης.

Σε ένα ήσυχο και όμορφο δρομάκι του Κάτω Παγκρατίου κοντά στην οδό Αρριανού, τη Πλατεία Προσκόπων και το Καλλιμάρμαρο, δίπλα σε μοναδικής αισθητικής νεοκλασικά, βρίσκεται αυτή η εντυπωσιακή διατηρητέα μονοκατοικία 300 τμ.

Η μονοκατοικία ανακατασκευάστηκε πλήρως το έτος 2001 από τους διακεκριμένους Αρχιτέκτονες Μαρία Κοκκινου και Ανδρέα Κουρκουλά (αρχιτέκτονες που ξεχωρίζουν για την υψηλή αισθητική τους, τα υψηλής ποιότητας υλικά που χρησιμοποιούν καθώς και για τα projects που υπογράφουν όπως το Μουσείο Μπενάκη στην οδό Πειραιώς).

Οι αρχιτέκτονες έδειξαν σεβασμό στο ήδη υπάρχων σχέδιο της μονοκατοικίας αναδεικνύοντας τις ομορφιές του. Αυτή η καταπληκτική 4 οροφή μονοκατοικία συνδυάζει την πολυτέλεια και την άνεση με την εξαιρετική τοποθεσία.

Αποτελείται από 4 επίπεδα: ισογείου, πρώτου ορόφου , σοφίτας και υπογείου.

Το ισόγειο περιλαμβάνει το σαλόνι, τη κουζίνα και τη τραπεζαρία, ανεβαίνοντας την υψηλής αισθητικής και μοναδικού design εσωτερική σκάλα βρισκόμαστε στο 1 όροφο όπου υπάρχουν τα 4 υπνοδωμάτια και τα 3 μπάνια.

Πιο συγκεκριμένα 1 υπνοδωμάτιο με ιδιωτικό μπάνιο, 3 ακόμα υπνοδωμάτια καθώς και ένα μεγάλο διπλό μπάνιο με ντουζιέρα, μπανιέρα και 2 νιπτήρες.

Εν συνεχεία μέσω της εσωτερικής σκάλας ανεβαίνουμε στο τελευταίο επίπεδο, στο οποίο βρίσκονται το γραφείο, η βιβλιοθήκη καθώς και το rooftop.

Το rooftop είναι ένας μοναδικός στεγασμένος ανοιχτός χώρος σχεδιασμένος για την απόλυτη χαλάρωση. Αποτελείται από ένα μεγάλο χτισμένο τραπέζι, χώρο για BBQ και διαθέτει θέα στο Λυκαβηττό.

Τέλος, μια ξύλινη εσωτερική σκάλα οδηγεί και στο υπόγειο του σπιτιού όπου υπάρχει ένα δωμάτιο πολλαπλών χρήσεων καθώς και ένα μπάνιο.

Η μονοκατοικία έχει αποκλειστική πρόσβαση σε μια άνετη αυλή, μια υπέροχη προσθήκη στην αστική εμπειρία ζωής. Η παραδοσιακή Λεμονιά που κοσμεί την αυλή του ανακαινισμένου αυτού σπιτιού, συνδυάζει την παραδοσιακή αισθητική “της γειτονιάς” με την πολυτέλεια και τις ανέσεις του καινούριου.

Το ακίνητο διαθέτει 1 θέση στάθμευσης για αυτοκίνητο και 1 για μηχανή, κάτι που είναι εξαιρετικά σπάνιο σε κατοικία στο κέντρο της πόλης

Η τοποθεσία του ακινήτου είναι στρατηγική μιας και βρίσκεται μόλις 4’ περπάτημα από το ίδρυμα Ερευνών και το Καλλιμάρμαρο καθώς και 250μ από τη περιοχή των Ανακτόρων.

Η γειτονιά που βρίσκεται το διαμέρισμα είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Αθήνας για τα ιδιαίτερα καφέ και εστιατόρια που διαθέτει.

Σε απόσταση αναπνοής από τη δημοφιλή πλατεία προσκόπων , το ακίνητο βρίσκεται μόλις 10' περπάτημα από το μετρό του Ευαγγελισμού , 12’ περπάτημα από την πλατεία Κολωνακίου και μόλις 1χμ από το Λόφο Λυκαβηττού.

Mπορεί να βρίσκεται στη καρδιά της Αθήνας αλλά έχει σε πολύ κοντινή απόσταση 3 Πάρκα και 3 Χώρους άθλησης (Τένις, Στίβο, Μπάσκετ κ.α.)

Το ακίνητο είναι ιδανικό για οικογένειες καθώς είναι ευρύχωρο, λειτουργικό και έχει εύκολη πρόσβαση σε όλες τις κεντρικές αρτηρίες.

Απευθύνεται κυρίως σε ανθρώπους που εμπνέονται από το συνδυασμό της αρχοντιάς, της εξαιρετικής τοποθεσίας και του μοναδικού συναισθήματος που σου προσφέρει το να κατοικείς σε ένα διατηρητέο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας.

Το Παγκράτι είναι μια περιοχή στρατηγικής τοποθεσίας μιας και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Κολωνάκι, το Σύνταγμα, τους Βασιλικούς Κήπους, το Καλλιμάρμαρο, τον Λυκαβηττό και μόλις 30 λεπτά με το αυτοκίνητο ή το μετρό από το Λιμάνι του Πειραιά . Απέχει μόλις 5 λεπτά από την πλησιέστερη είσοδο της Αττικής Οδού με άμεση πρόσβαση στο αεροδρόμιο και άλλες τοποθεσίες της Αττικής. Το παγκράτι διαθέτει εξαιρετική συγκοινωνία.
Πληροφορίες
άλλα χαρακτηριστικά
Τζάκι
Συναγερμός
Πόρτα ασφαλείας
Εξωτερική έκθεση
Ιδιωτικός κήπος
Εξωτερικά πλαίσια διπλό τζάμι / αλουμίνιο
Χαρακτηριστικά
Κωδικός και Ημ/νία αγγελίας
W-02QAKO - 20/03/2024
συμβόλαιο
Πώληση
τύπος
Διαμέρισμα
εμβαδό
300 m²
δωμάτια
5+ (6 υπνοδωμάτια, 1 άλλο), 3+ μπάνια
όροφος
Ισόγειο
άλλα χαρακτηριστικά
Τζάκι
Συναγερμός
Πόρτα ασφαλείας
Εξωτερική έκθεση
Ιδιωτικός κήπος
Εξωτερικά πλαίσια διπλό τζάμι / αλουμίνιο
Έξοδα
τιμή
€ 1.750.000
Ενεργειακή απόδοση
Έτος κατασκευής
1953
κατάσταση
Πολύ καλή / Ανακαινισμένο
θέρμανση
Αυτόνομη, τροφοδοσία φυσικό αέριο
ενεργειακή πιστοποίηση
Εκκρεμεί πιστοποίηση
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον διαφημιστή