Οικοδομήσιμο οικόπεδο προς Πώληση

Λεύκτρος
  • € 220.000
  • 4.045
Περιγραφή
Σε εξέχουσα περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης και μόλις 6 χλμ από την δημοφιλή -σε ντόπιους αλλά και ταξιδευτές- Καρδαμύλη, πωλείται οικόπεδο 4.045 τ.μ. Σε αυτό το όμορφο ύψωμα της Μάνης, βρίσκεται το επιβλητικό χωρίο Προάστιο που κοιτάει από ψηλά όλη την ακτογραμμή. Το οικόπεδο είναι τοποθετημένο Νοτιο-Ανατολικά του χωριού, σε απόσταση πέντε λεπτών περπάτημα από την κεντρική του πλατεία.

Η συγκεκριμένη ιδιοκτησία έχει πρόσβαση από δρόμο και περιβάλλεται από ελαιοπερίβολα και παραδοσιακές κατοικίες που ανεβάζουν πολύ την αξία του οικοπέδου. Στο βίντεο που μπορείτε να βρείτε παρακάτω φαίνονται και όλα τα ελαιόδεντρα που βρίσκονται εντός της προς πώληση γης.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα του οικοπέδου είναι ότι έχει καταπληκτική και ανεμπόδιστη θέα και προς τη θάλασσα αλλά και προς τα βουνά που βρίσκονται Βόρεια. Άμεση πρόσβαση σε ηλεκτρισμό και νερό. Οι δύο δρόμοι που το περιβάλουν κάνουν ευκολότερη την μεταφορά υλικών κατασκευής για την περίοδο που θα χτίζεται αλλά και αργότερα για την μετακίνηση των κατοίκων του ή των επισκεπτών του.

Ένα από τα παλαιότερα και σημαντικότερα μεταβυζαντινά χωριά της περιοχής, με έντονο παραδοσιακό χρώμα, το Προάστιο (ή Πραστείο), εποπτεύει τον μεσσηνιακό κόλπο από μια πλαγιά του Ταΰγετου, 6 χλμ ΝΑ της Καρδαμύλης και 43 χλμ από την Καλαμάτα. Συγκροτεί μαζί με το παραθαλάσσιο Νέο Προάστιο (ή Πόρτο Καλαμίτσι) και τον οικισμό Λάκκος, τοπικό διαμέρισμα του δήμου δυτικής Μάνης.

Αναφέρεται ήδη από το 1479 μεταξύ των τεσσάρων κυριότερων χωριών της περοχής. Λόγω των οχυρών του θέσεων, το Προάστιο υπέστη μεγάλες καταστροφές από τους Τούρκους, που το έκαψαν δύο φορές μέσα στον 17ο αιώνα., αναγκάζοντας μεγάλο μέρος του πληθυσμού να μεταναστεύσει στον Τάραντα της Ν. Ιταλίας.

Το Προάστιο υπήρξε έδρα επισκοπής τον 18ο αιώνα, αλλά ήδη από τον 15ο, όταν παραχωρήθηκαν εκτάσεις του στους Παλαιολόγους και τους Μελισσηνούς του Μυστρά, είχαν χτιστεί εκατοντάδες εκκλησίες, πολλές από τις οποίες, παρότι ρημαγμένες από τον χρόνο και την εγκατάλειψη, σώζονται έως σήμερα.

Σήμερα στο Προάστιο σώζονται περίπου 200 παλαιά κτίσματα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, μεταξύ των οποίων τοξωτά σπίτια επιμελημένης κατασκευής, χτισμένα με πωρόλιθο από τα τοπικά λατομεία, καθώς και 40 βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες, με έξοχες αγιογραφίες, που απηχούν την παλαιά και έντονη θρησκευτική ζωή.
Χαρακτηριστικά
Κωδικός και Ημ/νία αγγελίας
30 00 162 - 29/04/2024
συμβόλαιο
Πώληση
τύπος
Οικοδομήσιμο οικόπεδο
εμβαδό
4.045 m²
Πρόσβαση στον δρόμο/δικαίωμα διέλευσης
Σε χωματόδρομο
άλλα χαρακτηριστικά
Προσανατολισμός νότος
Έξοδα
τιμή
€ 220.000
Virtual tour
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον διαφημιστή