Αγροτεμάχιο προς Πώληση

Καλύβια Θορικού
  • € 260.000
  • 16.875
Περιγραφή
Δήμος Σαρωνικού στα Καλύβια (Ανατολική Αττική), θέση Αιματόριζα (πολύ κοντά στην Λ. Λαυρίου (Εθνική οδός 89, ΕΟ89) μόλις 800 μέτρα. Μεταξύ εισόδου Α και Β για τα Καλύβια Θορικού και με πρόσβαση στην είσοδο του κτήματος (πλάτους 15 μ) από δρόμο άσφαλτο πλάτους 6 μέτρων. Πωλείται κτήμα ιδιαίτερα φροντισμένο με περίφραξη, συνολικής επιφάνειας 16,8 στρεμμάτων (16.875 τ.μ.) επίπεδο και με βεβαίωση Δασαρχείου Λαυρίου ότι το συγκεκριμένο κτήμα δεν εμπίπτει σε περιοχή δασοπροστασίας. Από το κτήμα και προς ολες τις κατευθύνσεις απλώνεται ανεμπόδιστα η θέα του φυσικού περιβάλλοντος. Δυνατότητα άδειας ανέγερσης οικοδομής μέχρι 100 τ.μ.. Το κτήμα προσδιορίζεται ως Δυτικού Προσανατολισμού σε σχέση με την είσοδο του. Εντός του κτήματος και σε σημεία που δεν εμποδίζουν στην διαμόρφωση χρήσης του, υπάρχουν συστάδες πεύκων & κυπαρισσιών μεγάλου ύψους. Στο κτήμα υφίστανται ελαιόδεντρα ( 120 ώριμα και φροντισμένα με παραγωγή καρπού & 160 νέο-φυτεμένα). Το έδαφος προσφέρεται για την δημιουργία εξειδικευμένων εναλλακτικών καλλιεργειών, άλλα και οπωροκηπευτικών. Στην πρόσοψη του κτήματος και επί του κεντρικού δρόμου, περνά δίκτυο ύδρευσης & ηλεκτροδότησης με δυνατότητα άμεσης σύνδεσης.
Το κτήμα προσφέρεται για : Δημιουργία glamping καταλυμάτων εναλλακτικών και ειδικών μορφών τουρισμού με θεματικές δραστηριότητες. Ανεξάρτητων κατοικιών φιλοξενίας. Ανάπτυξη διαφόρων εξειδικευμένων καλλιεργειών. Δημιουργία επιχείρησης ‘’κτήματος δεξιώσεων’’. Κέντρο Φιλοξενίας & εκπαίδευσης αλόγων.
Οι κλιματολογικές συνθήκες περιοχής: Το κλίμα της περιοχής είναι «εύκρατο θερμό υπό-τροπικό», και ως εκ τούτου χαρακτηρίζεται από καλοκαίρια με κυκλοφορία υπό-τροπικού και θερμού-ξηρού αέρα και από χειμώνες με κυκλοφορία μαζών σχετικά δροσερού αέρα της εύκρατης ζώνης. Συγκεκριμένα το βροχομετρικό καθεστώς του τμήματος αυτού χαρακτηρίζεται από την παρουσία μιας μακριάς βροχερής περιόδου που εκτείνεται από την εποχή του φθινοπώρου μέχρι το χειμώνα και από μια ξηρή περίοδο χαρακτηριστική των ανοιξιάτικων μηνών και ακόμα περισσότερο των θερινών.
Ο θερμότερος μήνας στην περιοχή είναι ο Ιούλιος (27,1C) ενώ ο ψυχρότερος είναι ο Ιανουάριος (8,6C). Το μέσο ετήσιο θερμοκρασιακό εύρος είναι 17,2C. Η μέση μέγιστη θερμοκρασία που έχει σημειωθεί είναι 31,1C ενώ η μέση ελάχιστη είναι 4,3C.Το ποσοστό υγρασίας κυμαίνεται από 41,6 % το μήνα Ιούλιο ως 72,4 % το Δεκέμβριο. Χιονοπτώσεις πολύ σπάνια παρατηρούνται και εμφανίζονται μεταξύ του Δεκεμβρίου και του Μαρτίου.
Η πτώση χαλαζιού είναι και αυτό πολύ σπάνιο φαινόμενο για την περιοχή, ενώ καταιγίδες εμφανίζονται συχνότερα.
Χιλιομετρικές Αποστάσεις – Distances in Kilometers
Καλύβια Θορικού χωριό / Kalyvia Thorikou village 2km
Αεροδρόμιο ΕΛ. Βενιζέλος / EL Venizelos airport 14km
Λιμάνι Λαυρίου / Lavrio Port 24,6km
Λιμάνι Ραφήνας / Rafina Port 31km
Λιμάνι Πειραιώς / Piraeus Port 54,8km
Αρχαιολογικός χώρος Σουνίου / Archeological site of Sounion 33km
Ακρόπολη / Acropolis & New Acropolis Museum 40km
Πόρτο Ράφτη / Porto Rafti 13km
Λαγονήσι / Lagonisi 8,8km
Μαύρο Λιθάρι παραλία/ Mavro Lithari beach 14,3km
Παραλίες (Κακιά Θάλασσα & Δασκαλιο) / Kakia Thalassa & Daskalio beach 13,6km
Δυνατότητα αγοράς κατόπιν συμφωνίας και όμορων κτημάτων εκατέρωθεν της πρόσοψης.
Σημ.: Το γραφείο μας είναι μέλος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Ε.Α.) με αριθμό Γ.Ε.Μ.Η. : 061978303000, μέλος του Συλλόγου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αθηνών Αττικής (Σ.Μ.Α.Σ.Α.Α.) με Α.Μ. 6697 και λειτουργεί σύμφωνα με τις υποχρεώσεις και τους κανόνες δεοντολογίας των Μεσιτών. Εμπιστευθείτε και Συνεργαστείτε με Νόμιμα Μεσιτικά Γραφεία, βγαίνοντας πάντα ωφελημένοι και ενημερωμένοι. Για παρουσίαση και επίσκεψη στο ακίνητο, καλέστε για ραντεβού στα τηλέφωνα 69 48 062 913 – 210 53 19 737 - 210 59 84 540 ώρες 10:00 - 21:00. Για την υπόδειξη του ακινήτου είναι απαραίτητη η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας & του Α.Φ.Μ. σας, σύμφωνα με τον Νόμο περί μεσιτών (Ν.4072/11-4-2012 ΦΕΚ 86) .
Τα κείμενα και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του γραφείου μας. Απαγορεύεται, η αντιγραφή η αναπαραγωγή και η αναδημοσίευση τους, επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας. http//www.lazaridisakinita.gr - mail info@lazaridisvagelis.gr
Χαρακτηριστικά
Κωδικός και Ημ/νία αγγελίας
VLSKTHM260 - 11/08/2023
συμβόλαιο
Πώληση
τύπος
Αγροτεμάχιο
εμβαδό
16.875 m²
Πρόσβαση στον δρόμο/δικαίωμα διέλευσης
Σε αυτοκινητόδρομο
Έξοδα
τιμή
€ 260.000
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον διαφημιστή