Πολυκατοικία - Κτίριο προς Πώληση

ΧανιάΕνετικό Λιμάνι
  • € 520.000
  • 287
Περιγραφή
Χανιά Ενετικό Λιμάνι ΠΩΛΕΙΤΑΙ παραδοσιακή πετρόκτιστη κατοικία 3 επιπέδων συνολικής επιφάνειας 287 τ.μ. σε οικόπεδο 350 τ.μ.
Είναι ένα αυτόνομο κτήριο σε τουριστικό και εμπορικό σημείο της Παλιάς Πόλης και σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο και μόλις 50 μέτρα από το παλιό λιμάνι.
Το πρώτο επίπεδο είναι 59,24 τ.μ. , το δεύτερο 129,30 τ.μ. και το τρίτο 99 τ.μ.
Είναι κατασκευασμένο το 1912. Είναι φωτεινό καθώς είναι διαμπερές με αρκετά παράθυρα και μπαλκόνι.
Το ακίνητο λόγω θέσης είναι ιδανικό για τουριστική αξιοποίηση - εκμετάλλευση.

Ταξιδέψτε πίσω στο χρόνο κάνοντας μια βόλτα στα λαβυρινθώδη σοκάκια του Ενετικού Λιμανιού που οι ντόπιοι αποκαλούν Παλιό Λιμάνι. Μεσαιωνική, Ενετική αρχιτεκτονική μεταμορφωμένη σε μοντέρνα καφέ, μπουτίκ ξενοδοχεία και γραφικά μικρά μαγαζάκια με σουβενίρ που βρίσκονται σκορπισμένα στην περιοχή της Παλιάς Πόλης. Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το Φάρο, το σήμα κατατεθέν των Χανίων, έναν από τους πιο παλιούς φάρους στην Ελλάδα. Αν πραγματοποιήσετε την επίσκεψη σας κατά το ηλιοβασίλεμα θα επιβραβευτείτε με μια αλησμόνητη θέα. Πολλά από τα γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια αποτελούν το επίκεντρο της έντονης νυχτερινής ζωής της πόλης. Στο Γιαλί Τζαμισί (τζαμί του γιαλού), ένα Τούρκικο τέμενος που κυριαρχεί στο τοπίο του λιμανιού με τους ξεθωριασμένους κεραμιδί θόλους του, μπορείτε να επισκεφτείτε εκθέσεις τέχνης ή κάποια άλλη πολιτιστική εκδήλωση. Διασχίστε πεζοί τα Στιβανάδικα, τον δρόμο με τα δερμάτινα των Χανίων, όπου οι Στιβανάδες άλλων εποχών είχαν τα εργαστήρια τους και έφτιαχναν στιβάνια δηλαδή δερμάτινες μπότες για τους πελάτες τους. Μια επίσκεψη στην Παλιά Πόλη δεν μπορεί παρά να τελειώσει με ένα περίπατο στην σκεπαστή Αγορά με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική σε σχήμα σταυρού, που αποτελούσε την εμπορική καρδιά της πόλης

Χαρακτηριστικά
Κωδικός και Ημ/νία αγγελίας
2438 - 27/10/2023
συμβόλαιο
Πώληση
τύπος
Κτίριο
εμβαδό
287 m²
συνολικοί όροφοι κτιρίου
3 όροφοι
Έξοδα
τιμή
€ 520.000
Ενεργειακή απόδοση
Έτος κατασκευής
1912
κατάσταση
Χρήζει ανακαίνισης
Ενεργειακή κατηγορία
Η
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον διαφημιστή