Τριάρι νέο, πρώτος όροφος, Όριο Κηφισιάς, Μελίσσια

Μελίσσια
  • € 406.000
  • 4
  • 110
  • 2
  • 1
  • Ναι
Περιγραφή
ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ-Ένα μοναδικό πανέμορφο προάστιο της Αθήνας. Βρίσκεται στις υπώρειες της Πεντέλης και είναι μια πόλη πνιγμένη στο πράσινο. Τα Μελίσσια ανήκαν στην αρχαιότητα στον αρχαίο Δήμο του Αθμόνου και μάλιστα στην Κεκροπία φυλή. Ο Πλούταρχος έγραφε στο ιστορικό βιβλίο ότι οι πρώτοι περιστασιακοί κάτοικοι στην περιοχή των Μελισσίων εμφανίστηκαν λίγο πριν τον 15ο π.χ. αιώνα και ήταν χωρικοί από την περιοχή του Αμαρουσίου και του Βριλησσού-Πεντέλης. Στους ρωμαικούς και βυζαντινούς χρόνους κρατήθηκε ο αγροτικός της χαρακτήρας και κατά την διάρκεια της τουρκοκρατίας χτίστηκε η Ιερά Μονή Πεντέλης, μεγάλο δε μέρος από την περιοχή των Μελισσών, της ανήκε, οι οποίες αργότερα( εδαφικές εκτάσεις) αφού απαλλοτριώθηκαν από την Μονή, παραχωρήθηκαν στους Μικρασιάτες πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή μετά την μικρασιατική καταστροφή. Σήμερα η πεντάτοξη μαρμάρινη γέφυρα της Δούκισσας της Πλακεντίας, η οποία θεωρείται η αρχαιότερη σωζόμενη γέφυρα στην περιοχή της Αθήνας, αποτελεί το παλαιότερο μνημείο της. Η γέφυρα κατασκευάστηκε μεταξύ του 1836 και του 1842 από τον μηχανικό Αλέξανδρο Γεωργαντά, με χρηματοδότηση της Δούκισσας της Πλακεντίας. Σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες των κατοίκων, εκεί κοντά βρίσκεται και η αρχαία πηγή της Αφροδίτης. Οι κάτοικοι εκείνης της εποχής ασχολούνταν με την μελισσοκομία, την κτηνοτροφία και την ελαιοπαραγωγή. Τα Μελίσσια υπάγονταν στο Μαρούσι μέχρι το 1946 όπου αποσπάστηκαν και αναγνωρίστηκαν ως ξεχωριστή κοινότητα. Από το 1990 τα Μελίσσια είναι πλέον Δήμος και το 2010 με το σχέδιο Καλλικράτη, τα Μελίσσια ενώνονται με την Πεντέλη και την Ν. Πεντέλη και ανήκουν στον Δήμο Πεντέλης. Σήμερα η πόλη παρά την συνεχή μεγάλη ανάπτυξη που παρουσιάζει, έχει κατορθώσει να κρατήσει ένα ανθρώπινο χαρακτήρα, που μαζί με τις θεωρούμενες καλύτερες συνθήκες διαβίωσης σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο, την έχουν κάνει ελκυστική, προσελκύοντας έτσι το ενδιαφέρον πολλών αγοραστών. Πολλοί είναι οι διάσημοι που έχουν τις κατοικίες τους στην περιοχή. Σ' αυτό το όμορφο προάστιο βρίσκεται στον 1ο όροφο μιας σύγχρονης πολυκατοικίας που κατασκευάζεται και θα παραδοθεί τον Οκτώβριο του 2024, το διαμέρισμα του 1ου ορόφου, επιφανείας 110,00μ2, που αποτελείται από τον χώρο εισόδου που αρμονικά αγκαλιάζει τον χώρο του σαλονιού-καθιστικού. Επίσης αποτελείται από μια κουζίνα, 3 υπνοδωμάτια και 2 λουτρά( το ένα wc). Διαθέτει επίσης πόρτα ασφαλείας, τζάκι ενεργειακό, κουφώματα αλουμινίου θερμοδιακοπής με ενεργειακούς διπλούς υαλοπίνακες, σίτες, ηλεκτρικά ρολά, προεγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα-κλιματιστικών μονάδων-συναγερμού-δορυφορικής, αυτόνομη θέρμανση με ατομικό λέβητα, θυροτηλεόραση.
ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ: Το διαμέρισμα βρίσκεται σε απόσταση 450μ από την πλατεία Αγίου Γεωργίου Μελισσίων, 780μ από το Lidl Μελισσίων, 1.800μ από την Λ. Κηφισίας, 2.400μ από το μετρό στάση , 16.000μ από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ενώ από το κέντρο της Αθήνας μόλις 19 λεπτά (15.600μ ).

Έτρα παροχές εντός της τιμής:
- 1 θέση στάθμευσης υπογείου
- Αποθήκη υπογείου 10,00μ2

Η πολυκατοικία θα διαθέτει πρόσβαση ΑΜΕΑ και διαμορφωμένους/φυτευμένους χώρους στο ισόγειο/pilotis

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2024
Υπάρχει η δυνατότητα ποιοτικών μετατροπών και προσθηκών ανάλογα τις επιθυμίες του πελάτη μετά συνεννόησης.

ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΗ ΑΜΟΙΒΗ 1,5%

Κωδικός Ακινήτου Ψ-1775
Τιμή πώλησης 406.000€ συζητήσιμη

Βάσει του άρθρου 200 Ν.4072/2012 ο κάθε ενδιαφερόμενος υποχρεούται όπως προσκομίσει την αστυνομική του ταυτότητα ή άλλο αποδεκτό μέσο ταυτοποίησής του (διαβατήριο, άδεια παραμονής) με σκοπό την σύνταξη και υπογραφή του εντύπου "υπόδειξης ακινήτου" προ της επίδειξης του ακινήτου.

-Psomiadis Technical & Real Estate-
Αναλαμβάνουμε μελέτες, ανακαινίσεις, ρυθμίσεις αυθαιρέτων, έκδοση βεβαιώσεων νομιμότητας, έκδοση πιστοποιητικών ενεργειακής απόδοσης, έκδοση ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου, αποτυπώσεις ακινήτων, τοπογραφικές εργασίες κ.α.

Ιπποκράτους 145 - Αθήνα
2114095802, 6944760408, 6948983753
www.psomiadis.com
info@psomiadis.com
Πληροφορίες
άλλα χαρακτηριστικά
Τζάκι
Πόρτα ασφαλείας
Εξωτερική έκθεση
Πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες
Μπαλκόνι
Κοινός κήπος
Εξωτερικά πλαίσια διπλό τζάμι / αλουμίνιο
Χαρακτηριστικά
Κωδικός και Ημ/νία αγγελίας
Ψ-1775 - 31/07/2023
συμβόλαιο
Πώληση
τύπος
Διαμέρισμα | Πολυτελές ακίνητο
εμβαδό
110 m²
δωμάτια
4 (3 υπνοδωμάτια, 1 άλλο), 2 μπάνια
όροφος
1° όροφος, με ανσασέρ, με πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες
Χώροι στάθμευσης
1 εξωτερικά
άλλα χαρακτηριστικά
Τζάκι
Πόρτα ασφαλείας
Εξωτερική έκθεση
Μπαλκόνι
Κοινός κήπος
Εξωτερικά πλαίσια διπλό τζάμι / αλουμίνιο
Έξοδα
τιμή
€ 406.000
Ενεργειακή απόδοση
κατάσταση
Νεόδμητο / Υπό κατασκευή
θέρμανση
Αυτόνομη, τροφοδοσία φυσικό αέριο
Ενεργειακή κατηγορία
A+
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον διαφημιστή