Duplex, Χρήζει ανακαίνισης, 100 τμ, Αργυρούπολη, Λάππα

Λάππα
  • € 100.000
  • 100
  • Όχι
Περιγραφή
Στην Αργυρούπολη, ένα χωριό γνωστό για τα φυσικά του αξιοθέατα όπως οι πανέμορφες πηγές του με τα υπέροχα ταβερνάκια, 25 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από το Ρέθυμνο, βρίσκεται αυτή η μονοκατοικία προς πώληση των 100 τ.μ (50τμ ισόγειο και 50τμ όροφος). Το συγκεκριμένο ακίνητο για να επισκευαστεί έχει ΦΕΚ για επιδότηση ανακατασκευής εως 60%.

Πρόκειται για ένα εξοχικό, πέτρινο, παραδοσιακό οίκημα, που χρήζει πλήρους ανακαίνισης. Το σπίτι βρίσκεται μέσα σε οικόπεδο 50 τ.μ., εκτείνεται σε 2 επίπεδα και το συνολικό εμβαδόν του είναι 100 τ.μ. (πλέον μεσοπατώματος). Έχει υπέροχη θέα και μπορεί να γίνει ένα όμορφο εξοχικό σπίτι ή να χρησιμοποιηθεί ως πηγή εισοδήματος ως ξενώνας.

Η περιοχή της Αργυρούπολης προσφέρεται για μια τέτοια επένδυση, μια και εκτός από την φυσική ομορφιά που προσφέρει απλόχερα στους κατοίκους της και στους επισκέπτες, είναι και γεμάτη κτίσματα παλαιά και νεότερα που μαρτυρούν την σημαντικότητα της περιοχής στα ρωμαϊκά, ενετικά και βυζαντινά χρόνια. Πέρα όμως από την αρχιτεκτονική της, η Αργυρούπολη το 2008 έλαβε το βραβείο του καθαρότερου οργανωμένου παραδοσιακού οικισμού.
Η Αργυρούπολη είναι μικρή κωμόπολη της επαρχίας Ρεθύμνου, κτισμένη σε όμορφη τοποθεσία σε υψόμετρο 260 μέτρων πάνω από τη κοιλάδα του ποταμού Μουσέλα. Ο οικισμός έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός, καθώς διατηρεί πολλά από τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του πλούσιου παρελθόντος.

Η Αργυρούπολη είναι κτισμένη στην τοποθεσία της αρχαίας πόλης Λάππα. Διάσπαρτα μνημεία από τη Ρωμαϊκή, τη Βυζαντινή και την Ενετική περίοδο υποδεικνύουν τη στρατηγική σημασία της πόλης που ήκμασε στα βάθη των αιώνων.

Αξίζει κάποιος να περπατήσει μέσα στα στενά σοκάκια του χωριού, να δει τα ίχνη από τα ψηφιδωτά δάπεδα, τις Βυζαντινές τοιχογραφημένες εκκλησίες και τα Ενετικά αρχοντικά. Επίσης, μπορεί να επισκεφτεί την κοντινή νεκρόπολη της αρχαίας Λάππας με τους λαξευτούς Ελληνορωμαϊκούς τάφους, τον μνημειακό πλάτανο και το ναό των Πέντε Παρθένων.

Ωστόσο το μέρος που δέχεται τους περισσότερους επισκέπτες είναι οι διάσημες Πηγές της Αργυρούπολης, που σχηματίζονται σε ένα καταπράσινο σκηνικό λίγα μέτρα πιο κάτω από το χωριό. Τα νερά βγαίνουν από το σπήλαιο της Αγίας Δύναμης και αφού περάσουν τους παλιούς νερόμυλους που κάποτε άλεθαν τα σιτηρά, καταλήγουν στην κοίτη του ποταμού Μουσέλα. Οι νερόμυλοι σήμερα έχουν μετατραπεί σε ταβέρνες που προσφέρουν παραδοσιακό φαγητό.
Πληροφορίες
άλλα χαρακτηριστικά
Τζάκι
Εξωτερική έκθεση
Πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες
Χαρακτηριστικά
Κωδικός και Ημ/νία αγγελίας
EK-4222457 - 05/04/2024
συμβόλαιο
Πώληση
τύπος
Duplex
εμβαδό
100 m²
όροφος
Ισόγειο, με πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες
συνολικοί όροφοι κτιρίου
2 όροφοι
άλλα χαρακτηριστικά
Τζάκι
Εξωτερική έκθεση
Έξοδα
τιμή
€ 100.000
Ενεργειακή απόδοση
Έτος κατασκευής
1900
κατάσταση
Χρήζει ανακαίνισης
ενεργειακή πιστοποίηση
Δεν υπόκειται
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον διαφημιστή