Μη οικοδομήσιμο οικόπεδο προς Πώληση

Πάρος
  • € 150.000
  • 276
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2023
Περιγραφή
Στο όμορφο χωριό της Αλυκής, ακριβώς στην άκρη του πιο κατοικημένου τμήματος και σε μια πολύ ήσυχη και πανοραμική περιοχή, πουλιέται αυτό το ενδιαφέρον οικόπεδο των 276 m2.
Το οικόπεδο διαθέτει οικοδομική άδεια για ανέγερση βίλας 100 m2, 70 m2 στο ισόγειο και 30 m2 στον όροφο, με 100 m2 βεράντες +16 τμ πισινας  και όμορφα αίθρια και αυλές προστατευμένες με τοίχους.
Το οικόπεδο έχει επιφάνεια 276 m2 που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του γενικού οικοπέδου.
Η έκθεση στον ήλιο είναι καλή και η κλίση, ακόμη και πολύ χαμηλή (περίπου 1 μέτρο), σας επιτρέπει να εκμεταλλευτείτε την κλίση με ένα σύστημα στεγασμένων βεράντες και σκάλες πρόσβασης.
Στο νοτιοδυτικό τμήμα τοποθετείται ο στεγασμένος χώρος στάθμευσης με πέργκολα και οριοθετείται από πέτρινο τοίχο σε σχήμα L.
Αυτός ο όγκος ιδιωτικοποιεί όλο τον χώρο σε σχέση με το δρόμο και απομακρύνεται από αυτόν διαχωρίζοντας τον εξωτερικό χώρο από αυτόν του διπλανού γείτονα.
Δύο φυτεμένοι χώροι πρασίνου δημιουργούν ένα είδος οπτικού φίλτρου σε σχέση με το δρόμο και αποφεύγουν την οπτική εισβολή στην πραγματική κατοικημένη βεράντα.
Η θέση της σκάλας πρόσβασης στον πρώτο όροφο έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί την αποσταση όσο το δυνατόν πιο μακριά απο στους γείτονες.
Το κτίριο βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του οικοπέδου για να έχει καλύτερη θέα .
Ισόγειο 70 m2
2 δίκλινα υπνοδωμάτια, 3 μπάνια, σαλόνι και κουζίνα
Ο χώρος του σαλονιού είναι πρακτικά διπλός:
έχουμε το εσωτερικό σαλόνι στο οποίο βρίσκεται ο χώρος της κουζίνας και το εξωτερικό χωλ, η βεράντα, η οποία, καλυμμένη από πέργκολα, διπλασιάζει ουσιαστικά τον χώρο διαβίωσης.
Στο ανατολικό τμήμα της βεράντας ένας πέτρινος τοίχος οριοθετεί τα σύνορα και απέναντι από αυτόν είναι η καλοκαιρινή κουζίνα και ο χώρος του BBQ
Αυτό το τμήμα βρίσκεται σε στενή οπτική και φυσική επαφή με την τραπεζαρία του εσωτερικού σπιτιού.
Οι εσωτερικοί χώροι βρίσκονται σε στενή σύνδεση με τους εξωτερικούς χώρους και υπάρχει συνεχής ανταλλαγή στη χρήση αυτών των χώρων.
Οι προοπτικές και τα παράθυρα ενισχύουν ολόκληρο το κτίριο δημιουργώντας δύο αίθρια στα βόρεια.
Με αυτόν τον τρόπο, λύνει το φωτισμό και τη σχεδίαση των δύο κρεβατοκάμαρων που, παρόλο που έχουν δικό τους ιδιωτικό εξωτερικό χώρο, είναι ωστόσο κρυμμένα και εγγυώνται την ιδιωτικότητα.
Πρώτος όροφος 30m2
1 υπνοδωμάτιο με διπλό κρεβάτι, 1 μπάνιο, σαλόνι και μικρή κουζίνα
Η πρόσβαση στον πρώτο όροφο γίνεται μέσω  σκάλας που σχηματίζει και τη βεράντα του ισογείου.
Ο ξενώνας 30 m2 πρώτου ορόφου έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργεί έναν ευχάριστο στεγασμένο εξωτερικό χώρο που προστατεύεται και από τους βόρειους ανέμους. Ο χώρος της βεράντας παραμένει στη γωνία του κτιρίου. προς τα αίθρια και αποφέυγει την οπτική παρέμβαση με τους γείτονες.
Δεν είναι απλώς ένα σπίτι αλλά ένα πραγματικό κατοικήσιμο σύστημα, με συνδέσεις μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, υπαίθριους χώρους, αίθρια και σκεπαστές βεράντες.
Το οικόπεδο βρίσκεται σε μια πολύ ήσυχη και διαμορφωμένη περιοχή πολύ όμορφη και ξεκούραστη ενώ απέχει μόλις λίγα λεπτά από το χαρακτηριστικό λιμάνι της Αλυκής με τη ζωντανή ζωή του χωριού.
Εύκολη σύνδεση με ρεύμα, νερό, τηλέφωνο.
Απόσταση από θάλασσα: 400μ
Χαρακτηριστικά
Κωδικός
L59
συμβόλαιο
Πώληση
τύπος
Μη οικοδομήσιμο οικόπεδο
εμβαδό
276 m²
άλλα χαρακτηριστικά
Προσανατολισμός ανατολή
Έξοδα
τιμή
€ 150.000
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον διαφημιστή