Μονοκατοικία βίλα Επ. Οδός 37-Αράχωβας-Επτάλοφου, Κέντρο, Αράχωβα

ΑράχωβαΕπ. Οδός 37-Αράχωβας-Επτάλοφου
  • € 350.000
  • 4
  • 140
  • 2
Περιγραφή
Το σπίτι βρίσκεται μέσα σε οικόπεδο 4 στρεμμάτων στην περιοχή Τροιζηνίκος στον Παρνασσό Βοιωτίας. Είναι ένα ευρύχωρο και μπροστά από την εποχή του σπίτι 140 τ.μ., πλήρως εξοπλισμένο.
Αποτελείται από δύο ορόφους. Στο ισόγειο βρίσκεται η κουζίνα, ένας ξενώνας με 2 μονά κρεβάτια, το σαλόνι στην μέση του οποίου βρίσκεται το τζάκι, η τραπεζαρία και ένα μπάνιο. Στον πάνω όροφο βρίσκεται το master bedroom εξοπλισμένο με διπλό κρεβάτι γκαρταρόμπα με καθρέπτη και συρταριέρα καθώς επίσης και διπλή ντουλάπα .Επίσης υπάρχει το κυρίως μπάνιο με μπανιέρα. Εν συνεχεία, στον ίδιο όροφο βρίσκεται και η σοφίτα, αποτελούμενη από 2 μονά κρεβάτια μαζί με ένα κομοδίνο ανάμεσα στα δύο κρεβάτια, ένα εντοιχιζόμενο σπαστό γραφείο και μία μικρή αναπαυτική καρέκλα εξυπηρετώντας κάποιον, ο οποίος επιθυμεί να εργαστεί ή και να διαβάσει. Το πιο ωραίο κομμάτι του σπιτιού είναι η ‘βεράντα’ του πάνω ορόφου, η οποία είναι κλειστή με παράθυρα και τζάμια και προσφέρει στον επισκέπτη θέα στον εθνικό δρυμό καθώς και σε όλο το οικόπεδο που περιτριγυρίζεται από δέντρα και φυτά.
Ένα από τα πιο όμορφα και παραδοσιακά χαρακτηριστικά του σπιτιού αποτελεί ο ξυλόφουρνος που έχει φτιαχτεί από κεραμίδι και βρίσκεται ακριβώς έξω από την κουζίνα, επιτρέποντας στον επισκέπτη να ψήσει από ψωμί μέχρι και οτιδήποτε άλλο επιθυμεί. Οτιδήποτε ψηθεί εντός του φούρνου, αποκτά ξεχωριστή μυρωδιά και απαράμιλλη γεύση. Πλησίον του φούρνου διατίθεται και ένα τραπέζι μαζί με έναν μεγάλο και άνετο ξύλινο πάγκο, προκειμένου να απολαύσει όποιος επιθυμεί το πρωινό του ή τον απογευματινό του καφέ στον κήπο. Στην πυλωτή του σπιτιού, καθώς εισερχόμαστε, διατίθεται και μπασκέτα, στην οποία έχουν λάβει χώρα πολλά ματς με πολλές νίκες και ήττες αντίστοιχα! Αποτελεί την χαρά των μπαμπάδων οι οποίοι συνήθως χάνουν από τους υιούς τους.
Τεχνικά χαρακτηριστικά:
Το σπίτι κατοικήθηκε πρώτη φορά το έτος 1995. Δεν έχει αλλάξει χέρια από τότε. Η κατασκευή του είναι από πέτρα της περιοχής πελεκυμέμη με το χέρι και σκυρόδεμα (μπετόν) ενισχυμένο με σίδερα μεγάλης διατομής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πως το κτίσμα είναι αντισεισμικό και απόλυτα ασφαλές. Η οροφή του κατασκευάστηκε από ειδικά επεξεργασμένο ξύλο κερασιάς πάνω στο οποίο τοποθετήθηκε διπλή μόνωση (DAOU), λόγω του κρύου και κυρίως των εναλλαγών θερμοκρασίας που δημιουργούνται με τον πάγο και την ηλιακή ακτινοβολία. Η σκεπή αποτελείται από κεραμίδια, τα οποία επελέγησαν παλαιά από στέγες παλαιών σπιτιών για μεγαλύτερη αντοχή στον πάγο. Η χρήση του σπιτιού ήταν πολύ συχνή με αποτέλεσμα να έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες αλλαγές και επισκευές στο λειτουργικό κομμάτι του σπιτιού.
Πληροφορίες
άλλα χαρακτηριστικά
Τζάκι
Σοφίτα
Μπαλκόνι
Επιπλωμένο
Ιδιωτικός κήπος
Χαρακτηριστικά
Κωδικός και Ημ/νία αγγελίας
EK-4329619 - 19/02/2024
συμβόλαιο
Πώληση
τύπος
Μονοκατοικία βίλα
εμβαδό
140 m²
δωμάτια
4 (3 υπνοδωμάτια, 1 άλλο), 2 μπάνια
όροφος
Ισόγειο
συνολικοί όροφοι κτιρίου
2 όροφοι
Χώροι στάθμευσης
1 εξωτερικά
άλλα χαρακτηριστικά
Τζάκι
Σοφίτα
Μπαλκόνι
Επιπλωμένο
Ιδιωτικός κήπος
Έξοδα
τιμή
€ 350.000
κοινόχρηστα
€ 10/μήνα
Ενεργειακή απόδοση
Έτος κατασκευής
1995
θέρμανση
Αυτόνομη, τροφοδοσία υγραέριο
Ενεργειακή κατηγορία
A+
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον διαφημιστή

Ιδιώτης