Duplex, άριστη κατάσταση, 80 τμ, Πόμπια, Μοίρες

Μοίρες
  • € 60.000
  • 3
  • 80
  • 1
  • Όχι
Περιγραφή
Μονοκατοικία δύο επιπέδων συνολικού εμβαδού 80τ.μ. στην Πόμπια Δήμου Φαιστού με δώμα 20τ.μ. με υπέροχη θέα, σε ήσυχο σημείο και με εύκολη πρόσβαση. Απέχει 5 χιλιόμετρα από τις Μοίρες, 14 χιλιόμετρα από την παραλία Καλαμάκι και 15 από τα Μάταλα
Η Πόμπια είναι ημιορεινό χωριό και έδρα ομώνυμης Κοινότητος του Δήμου Φαιστού στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου της Κρήτης. Ανήκε στην επαρχία Καινούργιου του νομού Ηρακλείου. Είναι κτισμένο στην πεδιάδα της Μεσαράς, στην ρίζα του βουνού Βίγλα της οροσειράς των Αστερουσίων και έχει υψόμετρο 150 μέτρα.
Από τη Μινωική εποχή υπάρχουν ερείπια και πιθανολογείται ότι το χωριό ονομαζόταν Βοιβή[εκκρεμεί παραπομπή]. Το όνομα του χωριού Πόμπια, καθώς και του κοντινού οικισμού Στάβιες, προέρχονται από τις ρωμαϊκές πόλεις Πομπηία και Σταβία[εκκρεμεί παραπομπή] που κατέστρεψε το ηφαίστειο Βεζούβιος το 79 μ.Χ στην νότια Ιταλία. Επίσης στο χωριό γεννήθηκε ο Μιχαήλ Κόρακας που ήταν οπλαρχηγός στην επανάσταση κατά των Τούρκων. Επί τουρκοκρατίας χτίστηκε το Γυμνάσιο Πόμπιας που ήταν το ένα από τα δύο στο νομό Ηρακλείου το οποίο λειτουργεί και σήμερα.
Στο χωριό λειτουργούν μεταξύ άλλων, περιφερειακό ιατρείο, Δημοτικό Σχολείο, νηπιαγωγείο, Γυμνάσιο, Λύκειο.
Στην Πόμπια λειτουργεί αρκετά χρόνια το ΚΕ.ΠΕ.Π Πόμπιας, κλειστού τύπου προνοιακό ίδρυμα, με τεράστια συμβολή στον τομέα της πρόνοιας εξαιτίας της προστασίας που παρέχει στα άτομα που περιθάλπει.
Η Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς «Καπετάν Μιχάλης Κόρακας» ιδρύθηκε το 2008 με έδρα την Πόμπια και δραστηριοποιείται στο άθλημα της ξιφασκίας. Έδρα της αποτελεί το Κλειστό Γυμναστήριο Μοιρών, ενώ διεξάγει τις προπονήσεις της στο μικρότερο κλειστό γυμναστήριο του χωριού, το Κλειστό Γυμναστήριο Πόμπιας.
Πώληση, Μεζονέτα, Μπάνια: 1, Εμβαδόν: 80 τ.μ., Δωμάτια: 2, Έτος κατασκευής: 1970, Εξοχική κατοικία, Κλιματισμός, Θέα, Βεράντα, Εσωτερική σκάλα, Ρετιρέ, Αποθήκη, Όροφος: Ισόγειο, Κατάλληλο για Επαγγ. Χρήση, Πρόσοψης, Επιτρέπονται κατοικίδια, Δορυφορική κεραία, Ανακαινισμένο, Κουζίνες: 1, Κουφώματα: Αλουμινίου, Τύπος δαπέδων: Πλακάκι, Επιφάνεια oικοπέδου: 50 τ.μ., Eπίπεδα: 2, Θέρμανση: Αυτόνομη θέρμανση, Πρόσβαση από: Άσφαλτο, Ζώνη: Οικιστική ζώνη, Ενεργειακή κλάση: Σε Εξέλιξη, Προσανατολισμός: Ανατολικός, Ρεύμα: Μονοφασικό, Έτος Ανακαίνισης: 2005, Εμβαδό Μπαλκονιών: 20, Απόσταση απο θάλασσα: 15000
Πληροφορίες
άλλα χαρακτηριστικά
Εξωτερική έκθεση
Μπαλκόνι
Εγκατάσταση δορυφορικής κεραίας
Χαρακτηριστικά
Κωδικός και Ημ/νία αγγελίας
370554 - 17/04/2024
συμβόλαιο
Πώληση
τύπος
Duplex
εμβαδό
80 m²
δωμάτια
3 (2 υπνοδωμάτια, 1 άλλο), 1 μπάνιο
όροφος
Ισόγειο
συνολικοί όροφοι κτιρίου
2 όροφοι
άλλα χαρακτηριστικά
Εξωτερική έκθεση
Μπαλκόνι
Εγκατάσταση δορυφορικής κεραίας
Έξοδα
τιμή
€ 60.000
Ενεργειακή απόδοση
Έτος κατασκευής
1970
κατάσταση
Πολύ καλή / Ανακαινισμένο
θέρμανση
Αυτόνομη
ενεργειακή πιστοποίηση
Εκκρεμεί πιστοποίηση
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον διαφημιστή