Μονοκατοικία βίλα, άριστη κατάσταση, 400 τμ, Όρμος Αγίου Ιωάννου Τήνου, Τήνος

Τήνος
  • € 1.600.000
  • 5+
  • 400
  • 3+
  • Όχι
Περιγραφή
Ένα παραδοσιακό πέτρινο σπίτι στη νότια περιοχή της Τήνου (χωριό Κτικάδος 5 χλμ. από το λιμάνι) υπόσχεται στιγμές χαλάρωσης κάτω από τον ελληνικό ήλιο, ατενίζοντας το απέραντο Αιγαίο Πέλαγος!

Η κύρια κατοικία δύο επιπέδων διαθέτει έναν ημιώροφο (γραφείο) και αποτελείται από 2 σαλόνια (ένα στο ισόγειο και ένα στον πρώτο όροφο), μια τραπεζαρία και δύο δωμάτια κουζίνας (κύριο και πρόσθετο) στο ισόγειο. Επίσης, διαθέτει τρία υπνοδωμάτια (με διπλό κρεβάτι), ένα στο ισόγειο και δύο στον πρώτο όροφο. Όλα διαθέτουν άνετα ιδιωτικά μπάνια (το σπίτι εξυπηρετεί συνολικά 10 άτομα). Οι κουζίνες είναι πλήρως εξοπλισμένες με συσκευές "Miele". Οι δίδυμοι ξενώνες (ισόγειο και πρώτος όροφος) βρίσκονται ως παράρτημα της κύριας κατοικίας, αλλά ταυτόχρονα ανεξάρτητοι από αυτήν, με εξοπλισμένη κουζίνα και μπάνιο. Ο επάνω όροφος διαθέτει δύο βεράντες, ενώ ο ισόγειος είναι βυθισμένος στον κήπο.

Η μεγάλη του πισίνα (42 τ.μ.) αποτελείται από ένα υπαίθριο ανοιχτό τμήμα και ένα στεγασμένο (με σταυρωτή θολωτή πέτρινη οροφή). Το ανοιχτό τμήμα της σκιάζεται από μια τεράστια μουριά και επικοινωνεί με το σπίτι μέσω ενός διαδρόμου προς τη δεύτερη κουζίνα. Είναι εξοπλισμένο με ντους, ενσωματωμένο μπάρμπεκιου και παραδοσιακό πέτρινο φούρνο.

H Τήνος είναι ένα από τα πιο μαγευτικά ελληνικά νησιά. Τα περισσότερα χωριά της δημιουργήθηκαν κατά τους μεσαιωνικούς ή βυζαντινούς χρόνους. Διατηρήθηκαν αναλλοίωτα προσφέροντας ένα σύντομο ταξίδι στην ιστορία. Χτισμένα σε υπήνεμες πλαγιές για να προστατεύουν τους κατοίκους από τον άνεμο, κρυμμένα ή χτισμένα ψηλά στα βουνά για να κρατούν μακριά τους πειρατές, συχνά μοιάζουν με φρούρια. Ασβεστωμένα και απλά, ακολουθούν το minimal κυκλαδίτικο στυλ. Η πλατεία, η βρύση, οι στοές, οι καμάρες, τα σοκάκια, τα καλντερίμια, οι μαρμάρινες σκάλες, όλα κοινά στοιχεία των χωριών, αποτελούν χειροτεχνίες και μελέτη περίπτωσης για τους σύγχρονους αρχιτέκτονες.

Ο γαστρονομικός πλούτος της Τήνου και οι συστηματικές προσπάθειες για τη διάδοσή του την έχουν αναδείξει σε κορυφαίο εγχώριο γαστρονομικό προορισμό. Το τηνιακό κρασί, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομικής ταυτότητας του νησιού. Οι λάτρεις του κρασιού μπορούν να γνωρίσουν τους παραγωγούς της Τήνου, να επισκεφτούν οινοποιεία και αμπελώνες, να κάνουν οινοξεναγήσεις, να απολαύσουν οινογευσίες και συνδυασμούς με τοπικά προϊόντα και να γευτούν τις ετικέτες κρασιών σε πολλά εστιατόρια, wine bar, καφέ του νησιού ή να τα προμηθευτούν από καταστήματα λιανικής.

Πάνω από όλα: O Ιερός Ναός της Παναγίας της Ευαγγελιστρίας της Τήνου που είναι το σημαντικότερο ορθόδοξο σύμβολο και προσκύνημα του Ορθόδοξου Ελληνισμού και ένα από τα πιο γνωστά σε όλο τον κόσμο.

Προσβασιμότητα: Το πλησιέστερο διεθνές αεροδρόμιο είναι αυτό της Μυκόνου. Στη συνέχεια το πλοίο σας μεταφέρει στην Τήνο σε 20 λεπτά. Εναλλακτικά από το λιμάνι της Ραφήνας (15 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών) το πλοίο σας μεταφέρει στην Τήνο σε 4 ώρες. Η Τήνος συνδέεται επίσης καθημερινά και με την Άνδρο.
Πληροφορίες
άλλα χαρακτηριστικά
Τζάκι
Εξωτερική έκθεση
Πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες
Μπαλκόνι
Πισίνα
Επιπλωμένο
Ιδιωτικός κήπος
Εξωτερικά πλαίσια διπλό τζάμι / αλουμίνιο
Χαρακτηριστικά
Κωδικός και Ημ/νία αγγελίας
W-02LZYC - 20/03/2024
συμβόλαιο
Πώληση
τύπος
Μονοκατοικία βίλα | Πολυτελές ακίνητο
εμβαδό
400 m²
δωμάτια
5+ (5 υπνοδωμάτια, 4 άλλα), 3+ μπάνια
όροφος
Ισόγειο, με πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες
συνολικοί όροφοι κτιρίου
2 όροφοι
Χώροι στάθμευσης
1 εξωτερικά
άλλα χαρακτηριστικά
Τζάκι
Εξωτερική έκθεση
Μπαλκόνι
Πισίνα
Επιπλωμένο
Ιδιωτικός κήπος
Εξωτερικά πλαίσια διπλό τζάμι / αλουμίνιο
Έξοδα
τιμή
€ 1.600.000
Ενεργειακή απόδοση
Έτος κατασκευής
2004
κατάσταση
Πολύ καλή / Ανακαινισμένο
θέρμανση
Κεντρική, ενδοδαπέδια θέρμανση
Ενεργειακή κατηγορία
Δ
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον διαφημιστή