Μονοκατοικία βίλα, άριστη κατάσταση, 225 τμ, Μέση, Αρκάδι

Αρκάδι
  • € 700.000
  • 5+
  • 225
  • 3+
  • Όχι
Περιγραφή
Ανακαινισμένο αρχοντικό δύο αυτόνομων διώροφων κτηρίων του 18ου αιώνα, στον παραδοσιακό οικισμό της Λούτρας Ρεθύμνου, ένα μεσαιωνικό χωριό του νομού Ρεθύμνου, 8 χιλιόμετρα περίπου από την πόλη του Ρεθύμνου, και 2 χιλιόμετρα από τη θάλασσα.

Οι δύο παραδοσιακές οικίες βρίσκονται μέσα σε περιφραγμένο οικόπεδο 1.800τ.μ. με πλούσιες αυλές, μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους 45 τμ, και κήπους με οπωροφόρα δέντρα να πλαισιώνουν και να οδηγούν σε ένα ταξίδι στους χρόνους της τότε εποχής.

Οι κατοικήσιμοι χώροι απαριθμούν συνολικά 225τ.μ. με επιπλέον 45τ.μ. εξωτερικούς αποθηκευτικούς χώρους και αποτελούνται από δύο παρόμοιας διαρρύθμισης κτήρια. Συνολικά διαθέτουν πέντε υπνοδωμάτια, δύο σαλόνια και κουζίνες, λουτρά, μπάνια, ενεργειακό τζάκι και όλες τις ανέσεις της σύγχρονης εποχής όπως εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης, A/C , ηλιακό κτλ.

Οι ανθοστολισμένες διαδρομές που πλαισιώνουν τα κτίσματα αλλά και η φυσική σκιά από τον πλάτανο που δεσπόζει στην κεντρική πλακόστρωτη αυλή 250 τ.μ. και μία πισίνα 25 τ.μ. προσφέρουν έναν επίγειο παράδεισο, ιδανικό για δροσιστικές στιγμές χαλάρωσης και κοινωνικής συναναστροφής με τα αγαπημένα σας πρόσωπα στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
Επίσης το οικόπεδο διαθέτει ιδιωτικό δρόμο 185 τ.μ.
Χαρακτηριστικό του οικισμού είναι τα όμορφα σοκάκια του, με τα πέτρινα σπίτια και τα ολάνθιστα μπαλκόνια αλλά και το παλιό ελαιοτριβείο, την πρώιμη κατοικία του ήρωα Παπά-Μανώλη Καλλέργη.

Σε πολύ κοντινές αποστάσεις από το χωριό, συναντώνται καθαρές παραλίες, και μεγαλύτεροι οικισμοί με εστιατόρια, και άλλα. Αν και σε απόσταση μόλις λίγων χιλιομέτρων από την πόλη του Ρεθύμνου, έχει διατηρήσει τα δικά του χαρακτηριστικά. Το χωριό βρίσκεται πάνω στην επαρχιακή οδό Πλατανιών - Μονής Αρκαδίου, είναι κτισμένο στη μέση ενός τεράστιου ελαιώνα και χαρακτηρίζεται από στενά λιθόστρωτα δρομάκια, ενετικά κτίρια και παλιά πετρόχτιστα σπίτια.

Η Λούτρα βρίσκεται 17 χιλιόμετρα από την αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Ελεύθερνας, 10 χιλιόμετρα από την ξακουστή Μονή Αρκαδίου, 8 χιλιόμετρα περίπου από την πόλη του Ρεθύμνου ενώ την από την θάλασσα βρίσκετε σε απόσταση τεσσάρων μόλις χιλιομέτρων. Τα αεροδρόμια του Ηρακλείου και των Χανίων απέχουν 77 χλμ (περίπου 1 ώρα με το αυτοκίνητο). Τίτλος Ακινήτου Αρχοντικό συγκρότημα στον παραδοσιακό οικισμό της Λούτρας, Ακίνητο Βιτρίνας, Ανακαινισμένο , Βεράντα τ.μ., Εμβαδό οικοπέδου 1800τ.μ., Ενεργειακή κλάση Υπό έκδοση, Εντός σχεδίου πόλεως , Επιτρέπονται κατοικίδια , Ζώνη Οικιστική, Ηλιακός θερμοσίφωνας , Θέα βουνό & θάλασσα, Κήπος , Κλιματισμός , Κουφώματα Ξύλινα, Πρόσβαση Σκυρόδεμα, Φωτεινό , Επενδυτικό , Πισίνα , Πολυτελής Κατοικία , Απόσταση απο τη θάλασσα 4μ.
Για περισσότερα Αρχοντικό σε Δήμος Ρεθύμνου (Δημ. εν. Αρκαδίου) επισκευτείτε #URLr#

Περισσότερα στοιχεία και φωτογραφίες του ακινήτου στην διεύθυνση #https://www.kritanthos.gr/#

ΚΡΗΤΑΝΘΟΣ μεσιτικές & τουριστικές υπηρεσίες Ο.Ε.

www.kritanthos.gr

2831051747, 6907287231, 6972586704
Πληροφορίες
άλλα χαρακτηριστικά
Μπαλκόνι
Πισίνα
Ιδιωτικός κήπος
Χαρακτηριστικά
Κωδικός και Ημ/νία αγγελίας
Κ-69 - 09/05/2024
συμβόλαιο
Πώληση
τύπος
Μονοκατοικία βίλα | Πολυτελές ακίνητο
εμβαδό
225 m²
δωμάτια
5+ (4 υπνοδωμάτια, 3 άλλα), 3+ μπάνια
όροφος
Ισόγειο
συνολικοί όροφοι κτιρίου
2 όροφοι
Χώροι στάθμευσης
1 εξωτερικά
άλλα χαρακτηριστικά
Μπαλκόνι
Πισίνα
Ιδιωτικός κήπος
Έξοδα
τιμή
€ 700.000
Ενεργειακή απόδοση
Έτος κατασκευής
1790
κατάσταση
Πολύ καλή / Ανακαινισμένο
θέρμανση
Αυτόνομη, τροφοδοσία ηλεκτρική
ενεργειακή πιστοποίηση
Εκκρεμεί πιστοποίηση
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον διαφημιστή