Πολυκατοικία - Κτίριο προς Πώληση

Κέντρο ΑθήναςΚέντρο
  • € 1.500.000
  • 868
  • 3+
Περιγραφή
Κείμενο για Spitogatos μόνο

Κέντρο Αθήνας, Ψυρρή, διατίθεται προς πώληση αποκλειστικά από την εταιρεία μας επαγγελματικό κτήριο συνολικής επιφανείας 868,55τμ χτισμένο στις αρχές της δεκαετίας του 70.

Ιστορία: Βρισκόμενο σε ένα πολύ κομβικό σημείο μεταξύ της πλατείας Θεάτρου και της πλατείας Ηρώων του Ψυρρή, αποτέλεσε για πολλά χρόνια επαγγελματική έδρα για εταιρείες εμπορίας μπαχαρικών, γραφεία διαφόρων ειδικοτήτων και μικροβιοτεχνίες μεταποίησης και εμπορίας ειδών χρηστικής ανάγκης για νοικοκυριά, στεγάζοντας τα όνειρα και τις ανησυχίες των επαγγελματιών της δεκαετίας της μεταπολίτευσης και των δεκαετιών της σταθερής ανάπτυξης του '80 και του '90. Η ιστορία του είναι τόσο λαμπρή όσο και ιδιαίτερη με τον πρώτο και τότε μοναδικό ιδιοκτήτη του, να πέφτει στα τέλη της δεκαετίας του '80 θύμα της εταιρείας δολοφόνων. Το γεγονός έπεσε σαν βόμβα στους μισθωτές του κτηρίου. Ο αγαπητός σε όλους τους ιδιοκτήτης, είχε χάσει την ζωή του άδικα και απρόσμενα. Έκτοτε το κτήριο, μένοντας ουσιαστικά χωρίς διαχειριστή, αρχίζει και να παρακμάζει μέχρι να αδειάσει τελείως στις αρχές τις νέας χιλιετίας. Κλειστό από το 2002 έγινε τόπος συγκέντρωσης περιθωριακών στοιχείων της ευρύτερης περιοχής η οποία ήδη είχε αρχίσει να χάνει την αίγλη του πολύβουου εμπορικού κέντρου που ήταν στο παρελθόν, για να αδειάσει με παρέμβαση των αρχών στα τέλη της δεκαετίας του '00 οπότε και σφραγίζεται.

Σήμερα, μετά την μεγάλη κρίση της δεκαετίας του '10 η ευρύτερη περιοχή του Ψυρρή βρίσκεται ξανά υπό ανάπτυξη, με παλιά κτήρια να ανακατασκευάζονται και νέες επιχειρήσεις να βρίσκουν το κοινό τους δίνοντας ξανά μια ένεση ζωής στην επί μακρό παραμελημένη γειτονιά. Σε αυτή την συγκυρία το κτήριο της οδού Αισχύλου, όντας ένα κομμάτι της πικρής μεν αλλά ζωντανής ιστορίας των Αθηνών, περιμένει να ξαναζωντανέψει βρίσκοντας στους νέους του ιδιοκτήτες, τους ανθρώπους που θα του αλλάξουν χαρακτήρα και θα το μετατρέψουν σε ένα ξεχωριστό και γεμάτο ζωή συγκρότημα καταλυμάτων με άριστη θέα από τον 4ο κιόλας όροφο μέχρι το δώμα.

Η δυναμική του: Με δυνατότητα 15 κλινών και σε απόσταση αναπνοής από την πλατεία Ηρώων του Ψυρρή και 5’ από την στάση του μετρό Μοναστηράκι, σε μια γειτονιά με μεγάλη προοπτική, που συνεχώς αναβαθμίζεται αποτελεί σίγουρα μια εξαιρετική επιλογή. Η καθαρή επιφάνεια των χώρων κύριας και βοηθητικής χρήσης είναι 732,51τ.μ. και των κοινοχρήστων χώρων 136,04τ.μ. Συνολική μικτή επιφάνεια πλέον εξωστών 868,55μτ. Από τον 4ο όροφο και πάνω σχηματίζει εσοχές διατηρώντας την λογική των τυπικών ορόφων Α'-Γ' σε μικρότερη επιφάνεια. Η θέα προς την Ακρόπολη ήδη από τον εξώστη του 4ου ορόφου είναι μαγευτική, ενώ από το δώμα έχουμε θέα σχεδόν 360°. Σε κάθε επίσκεψη η φαντασία σας θα τοποθετήσει μερικά τραπεζάκια στον εξώστη του τελευταίου ορόφου με κεριά και καλή μουσική και απρόσκοπτη θέα στον Λυκαβηττό και την Ακρόπολη. Ένα boutique κτήριο στην καρδιά της Αθήνας.

Πολεοδομικά και νομικά το κτήριο είναι έτοιμο προς μεταβίβαση. Περισσότερες πληροφορίες διαθέσιμες κατ' αίτημα.

Έτος κατασκευής: 1973
Ενεργειακό Πιστοποιητικό: Η
Δάπεδα: Μωσαϊκό
Προσανατολισμός: Ανατολικός.

Αναλυτικά οι επιφάνειες έχουν ως εξής:
υπόγειο (90,62τ.μ. βοηθητικής χρήσης, πλέον κοινοχρήστων χώρων 12,56τ.μ.),
ισόγειο (48,40τ.μ. κύριας χρήσης -επαγγελματική στέγη- πλέον κοινοχρήστων χώρων 37,94τ.μ),
πατάρι ισογείου (52,55τ.μ. κύριας χρήσης -επαγγελματική στέγη-, πλέον κοινοχρήστων χώρων 12,22μτ.μ.),
Α' όροφος (90,12τ.μ. κύριας χρήσης -επαγγελματική στέγη-, πλέον κοινοχρήστων χώρων 12,22τ.μ.),
Β' όροφος (90,12τ.μ. κύριας χρήσης -επαγγελματική στέγη-, πλέον κοινοχρήστων χώρων 12,22τ.μ.),
Γ' όροφος (90,12τ.μ. κύριας χρήσης -επαγγελματική στέγη-, πλέον κοινοχρήστων χώρων 12,22τ.μ.),
Δ' όροφος (α` εσοχή) (73,55τ.μ.κύριας χρήσης -επαγγελματική στέγη-, πλέον κοινοχρήστων χώρων 12,22τ.μ.),
Ε' όροφος (β` εσοχή) (56,98τ.μ. κύριας χρήσης -επαγγελματική στέγη-, πλέον κοινοχρήστων χώρων 12,10τ.μ.),
ΣΤ' όροφος (γ` εσοχή) (40,80τ.μ. κύριας χρήσης -επαγγελματική στέγη-, πλέον κοινοχρήστων χώρων 12,10τ.μ.),
Δώμα (20,05τ.μ. κύριας χρήσης -επαγγελματική στέγη-, πλέον κοινοχρήστων χώρων 12,46τ.μ.)

Τιμή: 1.500.000€. - Η μεσιτική αμοιβή ανέρχεται στο 2% επί της τιμής πώλησης, πλέον 24% Φ.Π.Α
Χαρακτηριστικά
Κωδικός και Ημ/νία αγγελίας
293196 - 01/02/2024
συμβόλαιο
Πώληση
τύπος
Κτίριο
εμβαδό
868 m²
δωμάτια
3+ μπάνια
συνολικοί όροφοι κτιρίου
10 όροφοι
άλλα χαρακτηριστικά
Εξωτερική έκθεση
Έξοδα
τιμή
€ 1.500.000
Ενεργειακή απόδοση
Έτος κατασκευής
1973
κατάσταση
Χρήζει ανακαίνισης
θέρμανση
Κεντρική, τροφοδοσία με πετρέλαιο
Ενεργειακή κατηγορία
Η
Virtual tour
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον διαφημιστή