Πολυκατοικία - Κτίριο προς Ενοικίαση

ΒόλοςΙάσονος, 10
  • € 9.000/μήνα
  • 1.110
  • 3+
Περιγραφή

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κτίριο, πολυώροφο, ανεξάρτητο, επαγγελματικό και πολυτελές, το οποίο αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, πέντε (5) ορόφους και δώμα, μόνο 50m από τη θάλασσα.

Επιφάνεια
Όλοι οι χώροι του κτιρίου δηλαδή και τα 1.110m2 συνολικής επιφάνειας, 856m2 στεγασμένοι και 253m2 υπαίθριοι, αύλειοι & χώροι στάθμευσης, καλύπτουν τις απαιτήσεις πρόσβασης από ΑμΕΑ και έχουν διαμορφωθεί έτσι ώστε να εξασφαλίζεται ανεμπόδιστα η οριζόντια και κατακόρυφη προσπέλαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Είναι νεότευκτο (αποπεράτωσης 2003), αυτοτελές και ολοκληρωτικά αυτόνομο, χωρίς να συστεγάζονται σ΄αυτό κατοικίες ή άλλα γραφεία, η ύπαρξη των οποίων θα δυσχέραινε την λειτουργία της οιασδήποτε επαγγελματικής ή εκπαιδευτικής χρήσης. Είναι δροσερό και ηλιόλουστο, με μεγάλους ενιαίους χώρους, με απεριόριστη διαμπερή θέα προς το Πήλιο και προς το λιμάνι και με άνετο φυσικό φωτισμό & αερισμό όλων των ορόφων.

Θέση - Προσβασιμότητα
Το ακίνητο ευρίσκεται στην Ιάσονος 10, ακριβώς στο κέντρο της δημόσιας οικονομικής και κοινωνικής ζωής της πόλης του Βόλου. Αφενός μεν, ευρίσκεται πολύ κοντά στο σύνολο των τραπεζών που δραστηριοποιούνται στον Βόλο, στην καρδιά της εμπορικής αγοράς, στο Δημοτικό Ωδείο(260m), στην ΔΟΥ του Βόλου, στο Δημαρχείο(300m), στην Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη(250m), στο Τελωνείο, στον ΕΦΚΑ, στο πολιτιστικό κέντρο De Kyriko, στην πλατεία Πανεπιστημίου(270m).
Αφετέρου δε, διαθέτει άμεση επικοινωνία και ευκολότατη προσβασιμότητα με την περιφέρεια όλης της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας, ευρισκόμενο εγγύτατα στο λιμάνι (και κατ’ επέκταση με τις Βόρειες Σποράδες), στους σταθμούς των αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ, στον σταθμό του Ο.Σ.Ε. κλπ. όλα δε τα μέσα μαζικής μεταφοράς διέρχονται από μπροστά του και κάνουν στάση πολύ κοντά του. Επίσης ευρισκόμενο κοντά στην έδρα του Πανεπιστημίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οιονδήποτε σκοπό εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Στην περιοχή (Ιάσονος & Δημητριάδος), η πλειονότητα των επαγγελματικών χώρων είναι μικρές κατακερματισμένες ιδιοκτησίες, είτε καταστημάτων, είτε γραφειακών χώρων, δηλαδή απουσιάζουν οι μεγάλες αυτόνομες και αυτοτελείς ιδιοκτησίες, καθιστώντας το εν λόγω ακίνητο, μοναδικό και προνομιακό.
Επίσης χαρακτηρίζεται από πυκνή δόμηση πολυώροφων οικοδομών μέσης και μεγαλύτερης ηλικίας, δηλ. δεν υπάρχουν νεότευκτα ακίνητα, δεν υπάρχουν κενά οικόπεδα και δεν παρατηρείται οικοδομική δραστηριότητα.

Η/Μ και άλλες υποδομές
Διαθέτει δύο κλιμακοστάσια, α) ένα εσωτερικό, που είναι μεγάλο και ευθύγραμμο (το πλάτος είναι 1,25m), όπως και άνετο και ασφαλές (το ύψος του ριχτιού είναι μόνον 13,5cm), με επί πλέον ευρύχωρα πλατύσκαλα ενδιάμεσα των ορόφων, διαστάσεων 2,50mΧ1,50m και β) ένα εξωτερικό ανεξάρτητο κλιμακοστάσιο κινδύνου, προστατευόμενο από την βροχή, το οποίο μπορεί να οδηγήσει τον χρήστη εντός δευτερολέπτων από το δώμα έως το ισόγειο.
Επίσης διαθέτει και δεύτερο υδραυλικό ανελκυστήρα μεταφοράς προσώπων (8 ατόμων ή 600 κιλών), με διάσταση θαλάμου 1,70mX1,20m, επτά στάσεων (σταματά και στο δώμα) με αυτόματες πόρτες, πλάτους 1,0m και διαδρομή φρέατος 20m, οποίος να σημειωθεί ότι δύναται να χρησιμοποιείται ευκολότατα από ΑμΕΑ και να παρέχει ευκολότατη πρόσβαση σε όλους τους ορόφους του κτιρίου (και στα 7 επίπεδά του)
Είναι πλήρως εξοπλισμένο με σύστημα κλιματισμού – ψύξης θέρμανσης - της Ιαπωνικής εταιρείας Mitsubishi, (18 μονάδες), συνολικής εγκατεστημένης ισχύος ψύξης 486.000 btu/h και θέρμανσης 687.000 btu/h.

Διαρρύθμιση
ΥΠΟΓΕΙΟ:47 * ΙΣΟΓΕΙΟ:151 * Α’ υπέρ ΙΣΟΓΕΙΟΥ:84 * Β’ υπέρ ΙΣΟΓΕΙΟΥ:122 * Γ’ΟΡΟΦΟΣ:150 * Δ’ΟΡΟΦΟΣ:150 * Ε’ΟΡΟΦΟΣ:153 * ΔΩΜΑ:131 * ΑΥΛΗ:75 * ΕΞΩΣΤΕΣ:47 = 1.110m2

Χρήση
Το κτίριο ήταν μισθωμένο και χρησιμοποιείτο από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στεγάζοντας το μεταπτυχιακό Τμήμα των Μηχανικών Η/Υ Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων, καλύπτοντας τις στεγαστικές του ανάγκες ανά όροφο ως εξής:

ΙΣΟΓΕΙΟ : 14 θέσεις εργασίας PC. αίθουσα συνεδριάσεων 10 ατόμων, θυρωρείο
Α’ ΟΡΟΦΟΣ : 16 θέσεις εργασίας PC
Β’ ΟΡΟΦΟΣ : 7 θέσεις γραφείων επισκ. Καθηγητών, 1 WC
Γ’ ΟΡΟΦΟΣ : 4 γραφεία καθηγητών, κουζίνα & χώρος συγκέντρωσης, 1 WC
Δ’ ΟΡΟΦΟΣ : 2 αίθουσες διδασκαλίας, η 1η 42 ατόμων και η 2η 19 ατόμων, 4 WC
Ε’ ΟΡΟΦΟΣ : 31 θέσεις μεταπτυχιακών εργαστηρίων, meeting room, 2 W.C
HsΜΑ :
4 θέσεις στάθμευσης
Συνολικά : 30 θέσεις εργασίας PC 1 κουζίνα & χώρος συγκέντρωσης
1 αίθουσα συνεδριάσεων 10 ατόμων 1 meeting room
7 θέσεις γραφείων επισκεπτών καθηγητών 1 θυρωρείο
4 θέσεις γραφείων καθηγητών 4 θέσεις στάθμευσης
2 αίθουσες διδασκαλίας 42 και 19 ατόμων 8 W.C.
31 θέσεις μεταπτυχιακών εργαστηρίων

Το κτίριο είναι κατάλληλο για πολλές χρήσεις όπως π.χ. εκπαιδευτήριο, ιδιωτικό κολλέγιο, ΙΕΚ, διαγνωστικό κέντρο, φροντιστήριο ξένων γλωσσών, κέντρο μελέτης, πολυιατρείο, κέντρο δημιουργικής απασχόλησης, κέντρο πληροφορικής για παιδιά ή ενήλικες, φοιτητικό φροντιστήριο, ναυτιλιακό γραφείο, Σούπερ Μάρκετ, παιδότοπος, εμπορικό πολυκατάστημα, επιχείρηση εστίασης, κέντρο νυχτερινής διασκέδασης, σχολή χορού, κέντρο αισθητικής, κέντρο δια βίου μάθησης, γυμναστήριο, κλπ.
Χαρακτηριστικά
Κωδικός και Ημ/νία αγγελίας
EK-4714613 - 28/04/2024
συμβόλαιο
Ενοικίαση
τύπος
Κτίριο | Πολυτελές ακίνητο
εμβαδό
1.110 m²
δωμάτια
3+ μπάνια
συνολικοί όροφοι κτιρίου
5 όροφοι
Χώροι στάθμευσης
1 σε πάρκινγκ/κλειστό πάρκινγκ
άλλα χαρακτηριστικά
Πόρτα ασφαλείας
Εξωτερική έκθεση
Συναγερμός
Έξοδα
τιμή
€ 9.000/μήνα
εγγύηση
Δεν υποδεικνύεται
Ενεργειακή απόδοση
Έτος κατασκευής
2003
θέρμανση
Αυτόνομη
Ενεργειακή κατηγορία
Γ
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον διαφημιστή

Ιδιώτης