Ξενοδοχείο προς Πώληση

ΠιερίαΕλατοχωρίου 4
  • € 550.000
  • 600
  • 3+
Περιγραφή
ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ – ΠΑΛΑΙΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ πωλείται αποκλειστικά από το γραφείο μας ένας υπέροχος παραδοσιακός ξενώνας, έτοιμος για λειτουργία! Βρίσκεται στο κέντρο του χωριού, δίπλα σε ταβέρνες και caffe. Η συνολική επιφάνεια του κτίσματος είναι 600 τμ, μέσα σε δύο οικόπεδα επιφανείας 800 τμ.
Αποτελείται από 3 μεζονέτες (σαλοκουζίνα με λουτρό στο πρώτο επίπεδο και δύο υπνοδωμάτια με λουτρό στο δεύτερο επίπεδο), 1 σουίτα (υπέρδιπλο κρεβάτι, λουτρό και jacuzzi), 8 δίκλινα δωμάτια, έναν χώρο massage, spa and sauna, σαλέ για πρωινό και καφέ, έναν χώρο reception, μία γκαρσονιέρα για τον ιδιοκτήτη – υπεύθυνο με γραφειακό χώρο, έναν χώρο με πλυντήρια, στεγνωτήρια και ντουλάπες, τον χώρο της θέρμανσης και πολλούς αποθηκευτικούς χώρους. Στον μπροστινό εξωτερικό χώρο έχουμε ένα κιόσκι δίπλα στην πέτρινη ψησταριά και τον πέτρινο φούρνο και ο οπίσθιος χώρος χρησιμοποιείται για parking.
Διαθέτει θέρμανση με πετρέλαιο και ξύλα συνδιαστικά με ένα κοινό buffer 1000lt, πλήρως επιπλωμένα και εξοπλισμένα όλα τα δωμάτια, υπαίθριο χώρο σκεπασμένο με κιόσκια, πετρόχτιστη κατασκευή, όλες οι εξωτερικές επιφάνειες έχουν καλυφθεί με ψεκαζόμενη πολυουρεθάνη ( δραστική θερμομόνωση ).
Απέχει 8,5 χιλιόμετρα από το Χιονοδρομικό κέντρο (περίπου 15 λεπτά), 120 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη (περίπου 1,5 ώρα), 28 χιλιόμετρα από την Κατερίνη (περίπου μισή ώρα).
Το Ελατοχώρι είναι ορεινός οικισμός που ανήκει στη Δημοτική Ενότητα Πιερίων στο Νομό Πιερίας. Αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά χειμερινά τουριστικά θέρετρα της περιοχής και φιλοξενεί το μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο του νομού. Το χωριό είναι τοποθετημένο στους ανατολικούς πρόποδες των Πιερίων Όρεων και είναι κτισμένο σε υψόμετρο 780 μέτρων.
Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, ο ναός του Αγίου Νικολάου που σώζεται και σήμερα χτίστηκε έπειτα από την συνδρομή σημαντικού χρηματικού ποσού, που προέκυψε τυχαία, όταν κλέφτες είχαν ζητήσει λύτρα για την απελευθέρωση ομήρων από τους Τούρκους και κατά μυστήριο τρόπο κατέληξε αυτό το ποσό στα χέρια των Ελλήνων κατοίκων του χωριού.
Κοντά στον παλαιό οικισμό, βρίσκεται η βραχώδης τοποθεσία Αγιονέρι όπου υπάρχει μια φυσική πηγή από την οποία αναβλύζει νερό. Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, στο σημείο εκείνο κήρυττε ο Άγιος Αντώνιος. Το νερό της πηγής θεωρήθηκε θαυματουργό, όταν ο άγιος μετέφερε ένα άρρωστο παιδί στην τοποθεσία και έλουσε το παιδί με το νερό της πηγής. Κατά την επιστροφή στο χωριό Ρητίνη, το παιδί θεραπεύτηκε. Έπειτα, η πηγή θεωρήθηκε θαυματουργή και έλαβε την ονομασία Αγιονέρι.
Το Ελατοχώρι είναι γνωστό για το χιονοδρομικό του κέντρο, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 1.400 με 1.800 μέτρων στις νοτιοανατολικές κατωφέρειες των Πιερίων Ορέων. Στην βάση του χιονοδρομικού και στη θέση "Παπά Χωράφι", λειτουργεί αναψυκτήριο και καταφύγιο (σαλέ) με συνολική επιφάνεια 450 τ.μ. που αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα, με χωρητικότητα 400 και πλέον ατόμων.
Για άμεσα ραντεβού καλέστε στο +30 6979 224300 Καραγιώργος Νικόλας. Κατά την υπόδειξη του ακινήτου είναι απαραίτητη η επίδειξη του δελτίου ταυτότητας.
Χαρακτηριστικά
Κωδικός και Ημ/νία αγγελίας
11-288 - 21/12/2023
συμβόλαιο
Πώληση
τύπος
Κτίριο | Πολυτελές ακίνητο
εμβαδό
600 m²
δωμάτια
3+ μπάνια
συνολικοί όροφοι κτιρίου
2 όροφοι
Χώροι στάθμευσης
1 σε πάρκινγκ/κλειστό πάρκινγκ
Τρέχουσα χρήση κτιρίου
Ξενοδοχείο
άλλα χαρακτηριστικά
Καλωδιαμένο
Πόρτα ασφαλείας
Εξωτερική έκθεση
Συναγερμός
Έξοδα
τιμή
€ 550.000
Ενεργειακή απόδοση
Έτος κατασκευής
2005
κατάσταση
Πολύ καλή / Ανακαινισμένο
θέρμανση
Κεντρική, τροφοδοσία με πετρέλαιο
Ενεργειακή κατηγορία
Δ
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον διαφημιστή