Πολυκατοικία - Κτίριο προς Ενοικίαση

Σύρος
  • € 2.800/μήνα
  • 370
  • 3+
Περιγραφή
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ σε πολύ καλή θέση, στο κέντρο της Ερμούπολης, κτίριο νεοκλασικό α΄ και β΄ ορόφου με τμήμα ισογείου. Βρίσκεται επί πλατείας με πάρκο, ανάμεσα σε ψηλούς φοίνικες και αρχοντικά κτίρια, είναι γωνιακό και διαμπερές, διαθέτει δύο ανεξάρτητες εισόδους σε δύο διαφορετικές κεντρικότατες οδούς της πόλης και απέχει ελάχιστα μέτρα από την κεντρική πλατεία Μιαούλη. Είναι μαρμαρόκτιστο με καλλιτεχνικά στοιχεία στις μαρμάρινες όψεις, απέναντι από το A’ κλάσης νεοκλασικό ξενοδοχείο «HOTEL PLOES».

Το προς εκμίσθωση κτίριο έχει εμβαδόν 370τ.μ. Επιπλέον της επιφανείας αυτής, διαθέτει δύο εξώστες (μπαλκόνια) και μεγάλη βεράντα στον β’ όροφο, εμβαδού 90τ.μ., με θέα το λόφο της Ερμούπολης, με τις γραφικές κατοικίες της.

Έχει χαρακτηρισθεί με υπουργική απόφαση ως έργο τέχνης και ως μνημείο.

Πρόκειται για ένα από τα ιστορικότερα και σημαντικότερα κτίρια της Eρμούπολης. Είναι παραδοσιακό αρχοντικό, στο οποίο διέμενε ιστορικός βιομήχανος της πόλης, την εποχή της ακμής της. Το μαρμάρινο μπαλκόνι της κύριας όψης είναι από τα μοναδικά της Ερμούπολης, με πλούσια διακοσμημένα φουρούσια και εξαίρετο φατνωματικό διάκοσμο και δημοσιεύεται στο γνωστό βιβλίο των αρχιτεκτόνων Τραυλού-Κόκκου, «Ερμούπολη», έκδοση της Εμπορικής Τράπεζας, ως έργο μοναδικής αρχιτεκτονικής. Το ακίνητο παρατίθεται επίσης στο βιβλίο του Α.Μαρκουλή, «Η κλωστοϋφαντουργία στη Σύρα, από τον 19ο στον 21ο αι.» , ως η οικία γνωστού βιομηχάνου της εποχής καθώς και στο λεύκωμα έκδοσης της Κτηματικής Τράπεζας με τίτλο: "Νεοκλασική Ερμούπολη", με υλικό και κείμενα του Μάνου Ελευθερίου.

Διαθέτει ανοιχτό περιβάλλοντα χώρο, είναι ηλιόλουστο, με πλούσιο φυσικό φωτισμό σε όλους τους χώρους (δυστυχώς η λήψη πολλών φωτογραφιών από το εσωτερικό του κτιρίου έχει γίνει τον Χειμώνα, σε ημέρα με πυκνή νέφωση). Εσωτερικά όλα τα δάπεδα είναι ξύλινα, οι εσωτερικές σκάλες είναι ξύλινες, από καρυδιά, υπάρχουν γύψινες διακοσμήσεις σε οροφές, είναι ψηλοτάβανο, με υψηλές ξύλινες πόρτες με διάκοσμο. Διαθέτει υπόγεια στέρνα βρόχινου νερού. Ήδη υπάρχει ηλεκτρολογικός διαχωρισμός με ξεχωριστούς πίνακες για 5 μικρότερες κατοικίες. Ο δρόμος και η πλατεία στην οποία βρίσκεται είναι πλακοστρωμένοι με μαρμάρινες πλάκες εποχής και είναι περιοχή αμιγούς κατοικίας.

Απέναντι στο κτίριο, δύο ακόμα ιστορικά κτίρια: Αριστερά το πρώην Γυμνάσιο Θηλέων Ερμούπολης, στο οποίο διέμεινε ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο βασιλεύς Όθων. Δεξιά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (παλαιό αρχοντικό Τσιροπινά) καθώς και το νυν αρχοντικό του εφοπλιστή Κομνηνού.

Διατίθεται για εμπορική χρήση, συμπεριλαμβανομένης της μακροχρόνιας μίσθωσης για τουριστική εκμετάλλευση από τον ενοικιαστή.

Το ακίνητο ήταν παλιά κτίριο γραφείων και παραδίδεται ως έχει. Κάθε απαιτούμενη διαρρύθμιση για τον σκοπό για τον οποίο προορίζεται, αλλά και κάθε επισκευή ή συντήρηση αναλαμβάνεται από τον ενοικιαστή, ο οποίος θα έχει και την ευθύνη του ακινήτου καθ’ όλη τη διάρκεια της μίσθωσης, λόγω και του μακροχρόνιου χαρακτήρα της, που λογικά θα ζητηθεί. Οποιαδήποτε εσωτερική μεταρρύθμιση ή τροποποίηση από τον ενοικιαστή πρέπει να είναι νόμιμη και εκτελείται μόνο μετά την έκδοση της ανάλογης οικοδομικής άδειας που αναλαμβάνεται από αυτόν.

Υπάρχει ήδη διαθέσιμη πρόταση - σχέδιο από μηχανικό για διαίρεση σε 8 διαμερίσματα, με την κουζίνα τους και το λουτρό τους έκαστο. Το ακίνητο απαρτίζεται σήμερα από 14 μεγάλα δωμάτια, μία παλιά κουζίνα και 4 παλιά WC, τα οποία φυσικά θα πρέπει να ανακαινισθούν - επανατοποθετηθούν με βάση το σχέδιο, μαζί με τα πρόσθετα που θα κατασκευαστούν.

Ο ενοικιαστής θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί επιδοτήσεις από τον Αναπτυξιακό Νόμο ή από Προγράμματα για ίδρυση ξενώνα σε παραδοσιακά κτίρια.

Το μίσθωμα είναι 2800€ μηνιαίως, με ετήσια αναπροσαρμογή στη συνέχεια. Απαραίτητη η προκαταβολή των μισθωμάτων των πρώτων 2 ετών.

Πληροφορίες τηλ. 6938667313. Ώρες Επικοινωνίας καθημερινά μόνο 15:00 έως 18:00. Σε περίπτωση που η κλήση σας δεν απαντηθεί και εφόσον είστε σύμφωνοι με το γενικό αυτό πλαίσιο, μπορείτε να στείλετε sms στον ίδιο αριθμό, προκειμένου να σας καλέσουμε μόλις μπορέσουμε.
Χαρακτηριστικά
Κωδικός και Ημ/νία αγγελίας
EK-5123657 - 25/02/2024
συμβόλαιο
Ενοικίαση
τύπος
Κτίριο
εμβαδό
370 m²
δωμάτια
3+ μπάνια
συνολικοί όροφοι κτιρίου
3 όροφοι
άλλα χαρακτηριστικά
Εξωτερική έκθεση
Έξοδα
τιμή
€ 2.800/μήνα
εγγύηση
Δεν υποδεικνύεται
Ενεργειακή απόδοση
Έτος κατασκευής
1900
κατάσταση
Χρήζει ανακαίνισης
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον διαφημιστή

Ιδιώτης