• € 170.000
  • 863
Περιγραφή
Σε μια όμορφη, ήσυχη περιοχή πολύ κοντά στην Καρδαμύλη με συναρπαστική πανοραμική θέα στον Μεσσηνιακό κόλπο και γραφική δύση του ηλίου, λίγα μέτρα από την παραλία,
πωλείται οικόπεδο 863 τετραγωνικά μέτρα, τετραγωνισμένο σε ένα άψογο και βολικό σχήμα, με ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα και την υπέροχη και γνωστή σε όλους Καρδαμύλη.

Το οικόπεδο βρίσκεται σε ένα από τα παλαιότερα και σημαντικότερα μεταβυζαντινά χωριά της περιοχής, με έντονο παραδοσιακό χρώμα, το Προάστιο, λίγα λεπτά μόνο χωρίζει το ακίνητο από το πανέμορφο χωριό της Καρδαμύλης και εποπτεύει τον μεσσηνιακό κόλπο από μια πλαγιά του Ταΰγετου, 5 χλμ. ΝΑ της Καρδαμύλης και 43 χλμ. από την Καλαμάτα. Συγκροτεί μαζί με το παραθαλάσσιο Νέο Προάστιο (ή Πόρτο Καλαμίτσι) και τον οικισμό Λάκκος, τοπικό διαμέρισμα του δήμου δυτικής Μάνης.

Σήμερα στο Προάστιο σώζονται περίπου 200 παλαιά κτίσματα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, μεταξύ των οποίων τοξωτά σπίτια επιμελημένης κατασκευής, χτισμένα με πωρόλιθο από τα τοπικά λατομεία, καθώς και 40 βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες, με έξοχες αγιογραφίες, που απηχούν την παλαιά και έντονη θρησκευτική ζωή.
Χαρακτηριστικά
Κωδικός και Ημ/νία αγγελίας
20 00 247 - 29/04/2024
συμβόλαιο
Πώληση
τύπος
Οικοδομήσιμο οικόπεδο
εμβαδό
863 m²
Πρόσβαση στον δρόμο/δικαίωμα διέλευσης
Σε χωματόδρομο
άλλα χαρακτηριστικά
Προσανατολισμός ανατολή
Έξοδα
τιμή
€ 170.000
Virtual tour
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον διαφημιστή