Μη οικοδομήσιμο οικόπεδο προς Πώληση

Σούδα
  • € 120.000
  • 1.050
Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2023
Περιγραφή
Πωλούνται δύο οικόπεδα στη Θ.Χ του Δήμου Χανίων.

Η τιμή αναφέρεται σε κάθε οικόπεδο, αλλά μπορεί κανείς να τα αγοράσει μαζί.

Κάθε οικόπεδο έχει εμβαδόν 1050m² και μπορεί να χτίσει έως και 400m².

Πρόκειται για ένα αρκετά ενδιαφέρον κομμάτι γης, αφού όποιος μένει σε αυτό το σημείο θα απέχει λίγα λεπτά από την πόλη των Χανίων, τη Σούδα, αλλά και τα χωριά και τις όμορφες παραλίες του Αποκόρωνα.

Το Καλάμι βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας.
Ο αρχαιολογικός χώρος της Απτέρας, κοντά στα οικόπεδα στο Καλάμι

Η Αρχαία Άπτερα ιδρύθηκε στον χαμηλό λόφο του Παλιόκαστρου, σε ένα μέρος που παραμένει μοναδικό για τη φυσική του ομορφιά, με τον πανέμορφο κόλπο της Σούδας στα βόρεια και την επιβλητική οροσειρά των Λευκών Ορέων στα νότια. Η στρατηγική θέση της πόλης με τα δύο λιμάνια της, τη Μινώα (σημερινό Μαράθι) και την Κίσσαμο (κοντά στις σημερινές Καλύβες) στην είσοδο του φυσικού κόλπου, που εξασφάλιζε τη δυνατότητα ελέγχου της κίνησης του εμπορίου, ευνόησε την ανάπτυξή της. Για το λόγο αυτό ο ιστορικός Γ. Σβορώνος τη χαρακτήρισε ως την πιο εμπορική πόλη της Κρήτης και στα χρόνια της ακμής της, μια από τις ισχυρότερες.

Ο σεισμός του 364/5 μ.Χ. σηματοδότησε την παρακμή του και τελικά, ο επόμενος ισχυρός σεισμός, του 7ου αι. μ.Χ. η οριστική της εγκατάλειψη ως πόλη. Η ίδρυση -πριν το 1182- της μικρής μονής του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, ιδιοκτησίας της Μονής Πάτμου μέχρι τη δεκαετία του 1960, ήταν στο κέντρο της αρχαίας πόλης, ενώ το κάστρο, που βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο της τοποθεσίας, κτίστηκε. από Τούρκους κατακτητές το 1866. Λίγο μετά τα μέσα του 4ου αιώνα π.Χ. η πόλη οχυρώθηκε με ισχυρό τείχος μήκους 3.480 μ., το οποίο περιβάλλει ολόκληρο το οροπέδιο του λόφου. Είναι μια πραγματικά δημοφιλής τοποθεσία για ντόπιους και τουρίστες στις μέρες μας.
Χαρακτηριστικά
Κωδικός
395926
συμβόλαιο
Πώληση
τύπος
Μη οικοδομήσιμο οικόπεδο
εμβαδό
1.050 m²
Πρόσβαση στον δρόμο/δικαίωμα διέλευσης
Σε χωματόδρομο
Έξοδα
τιμή
€ 120.000
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον διαφημιστή