Ξενοδοχείο προς Πώληση

ΛάμπηΑγία Γαλήνη
  • € 250.000
  • 560
  • 3+
Περιγραφή
Πωλείται ξενοδοχείο προς ανακαίνιση, εμβαδού 560 τ.μ. στο κέντρο της Αγίας Γαλήνης. Το ακίνητο βρίσκεται πολύ κοντά στο γραφικό λιμάνι του οικισμού, ο οποίος είναι ένας από τους πιο τουριστικά ανεπτυγμένους στη νότια Κρήτη. Βρίσκεται στα όρια του νομού Ρεθύμνης και συνορεύει με το νομό Ηρακλείου. Η τουριστική περίοδος στη νότια πλευρά του νησιού, ιδιαίτερα στους ανεπτυγμένους οικισμούς όπως ο συγκεκριμένος, διαρκεί περί τους 7 μήνες. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το μέγεθος του ακινήτου και τα 17 δωμάτια που αυτή τη στιγμή διαθέτει, συνυπολογίζοντας τη χαμηλή ζητούμενη τιμή, μετατρέπει το ακίνητο σε πραγματική επενδυτική ευκαιρία για κάποιον που θέλει να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στην περιοχή.

Οπωσδήποτε η κατάσταση του ακινήτου είναι κακή, όμως ο φέρων οργανισμός είναι σε καλή κατάσταση οπότε ο χώρος χρειάζεται εκσυγχρονισμό κι εξωραϊσμό. Από τον εξοπλισμό του ξενοδοχείου τίποτα δεν είναι σε κατάσταση να επαναχρησιμοποιηθεί, άρα στο συνολικό κόστος ανακαίνισης θα πρέπει να προστεθεί κι ο εξοπλισμός. Σίγουρα θα χρειαστεί οικονομοτεχνική μελέτη για να αποσαφηνιστεί ποια θα είναι η περίοδος απόσβεσης της συνολικής επένδυσης, η οποία σε κάθε περίπτωση, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους, θα είναι αρκετά μικρότερη σε σχέση με το αν ξεκινούσε κανείς μία τέτοιου είδους επένδυση από την αρχή. Η έκδοση οικοδομικής άδειας, η μελέτη κι ο σχεδιασμός του κτιρίου και ιδιαίτερα η αγορά γης στο συγκεκριμένο σημείο θα δημιουργούσαν συνθήκες αρκετά μακρινής απόσβεσης. Με την αγορά αυτού του ακινήτου, ένας πιθανός επενδυτής δημιουργεί νέα οικονομικά δεδομένα αποσβένοντας την τοποθέτηση των χρημάτων του ενδεχομένως και σε λιγότερα από 4 χρόνια, χρόνος ιδιαιτέρως ικανοποιητικός για τέτοιου τύπου επένδυση.

Το ακίνητο αυτή τη στιγμή διαθέτει δύο διαμορφωμένους ορόφους 200 τ.μ περίπου, με συνολικά 17 δωμάτια. Επίσης, υπάρχει αδιαμόρφωτο υπόγειο 160 τ.μ. το οποίο θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως βοηθητικοί χώροι για τη λειτουργία του ξενοδοχείου. Υπάρχει χώρος reception και εστιατορίου/πρωινού στο ισόγειο ενώ στον πρώτο όροφο βρίσκονται τα δωμάτια με μπαλκόνια. Οι επιλογές του νέου ιδιοκτήτη είναι πολλές και διαφορετικές σχετικά με την αξιοποίηση των χώρων. Μπορεί να μειώσει των αριθμό των δωματίων και να αυξήσει τους κοινόχρηστους χώρους και τις υπηρεσίες, ή να δημιουργήσει επιπλέον δωμάτια ούτως ώστε να εκμεταλλευθεί όλους τους χώρους του ακινήτου. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία ξεκάθαρη επενδυτική ευκαιρία.

Υπεύθυνος για την ανάθεση είναι ο Κωνσταντίνος Μουλλός αδειούχος μεσίτης με αριθμό Γ.Ε.ΜΗ: 349607

Παρά το γεγονός οτι η Aspis Real Estate Ρεθύμνου παίρνει όσο το δυνατόν περισσότερα μέτρα για να διασφαλίσει οτι τα στοιχεία που αναγράφονται στις δημοσιευμένες αγγελίες είναι αληθή αυτά είναι κατά δήλωση των πωλητών και ως εκ τούτου δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για την ορθότητα των πληροφοριών. Σε κάθε περίπτωση δίνουμε ισχυρή σύσταση για έλεγχο των πληροφοριών από εξειδικευμένους επαγγελματίες πριν την καταβολή οποιουδήποτε χρηματικού ποσού.
Χαρακτηριστικά
Κωδικός και Ημ/νία αγγελίας
EK-5535131 - 04/03/2024
συμβόλαιο
Πώληση
τύπος
Κτίριο
εμβαδό
560 m²
δωμάτια
3+ μπάνια
συνολικοί όροφοι κτιρίου
3 όροφοι
Τρέχουσα χρήση κτιρίου
Ξενοδοχείο
άλλα χαρακτηριστικά
Εξωτερική έκθεση
Έξοδα
τιμή
€ 250.000
Ενεργειακή απόδοση
Έτος κατασκευής
1975
κατάσταση
Χρήζει ανακαίνισης
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον διαφημιστή