Πολυκατοικία - Κτίριο προς Πώληση

ΜυστράςΑναβρυτή
  • € 55.000
  • 5+
  • 250
  • 3
Περιγραφή
H εν λόγω αγγελία αφορά τριώροφο λιθόκτιστου κτίσμα σε οικόπεδο που βρίσκεται εντός των ορίων του οικισμού της Αναβρυτής του δήμου Μυστρά, στο νομό Λακωνίας, και φέρει πρώτη άδεια ανέγερσης προ του 1955, ενώ αποτελείται από τρία επίπεδα που διακρίνονται σε υπόγειο χώρο αποθήκης, ισόγειο χώρο εργαστηρίου, και ένα επιπλέον όροφο που χρησιμοποιούταν ως κατοικία. Ο όροφος καλύπτεται από κεραμοσκεπή. Στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου εντοπίζεται λιθόκτιστος υπαίθριος φούρνος και μέρος παλαιότερης μάντρας.

Με δεδομένη την παλαιότητα και την φθορά του κτίσματος, αλλά και το ενδιαφέρον που ταυτόχρονα παρουσιάζει ο οικισμός της Αναβρυτής και το φυσικό τοπίο, ως ορεινός εκδρομικός προορισμός και σημείο εκφοράς ορειβατικών μονοπατιών, η αποκατάσταση του ακινήτου απασχόλησε τους νόμιμους ιδιοκτήτες με απώτερο σκοπό την τουριστική εκμετάλλευση του.

Έχοντας αυτά ως δεδομένα, πραγματοποιήθηκε προμελέτη για την αποκατάσταση, τον επανασχεδιασμό και την διαμόρφωση του κτιριακού συνόλου και του περιβάλλοντος χώρου του ακινήτου και τη μετατροπή του σε τρία ανεξάρτητα διαμερίσματα τουριστικού ενδιαφέροντος – ένα ανά επίπεδο - με υπαίθριους κοινόχρηστους χώρους και κήπο.

Τα αρχιτεκτονικά σχέδια που πραγματοποιήθηκαν ακολουθούν τους όρους δόμησης που συνοδεύουν το σύνολο του οικισμού, ενδυναμώνοντας την αρχιτεκτονική και φυσική ομορφιά της Αναβρυτής. Τα διαμερίσματα θα φέρονται πλέον ως τρία ανεξάρτητα τουριστικά καταλύματα, δώδεκα (12) συνολικά κλινών, και θα είναι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τις διατάξεις.

Με βάση τα παραπάνω, το σύνολο του εν λόγω ακινήτου δύναται να ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης (ΕΣΠΑ κ.α.) που στοχεύει στην ενίσχυση και λειτουργία νέων τουριστικών επιχειρήσεων και να υπαχθεί στην επιλέξιμη κατηγορία επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που αναφέρεται ως: Μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα: αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα – τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες με ελάχιστο αριθμό 3 κατοικιών, ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια – διαμερίσματα 4 κλειδιών και άνω και ελάχιστης δυναμικότητας 12 κλινών.

Στην τιμή πώλησης περιλαμβάνονται:
-Αρχιτεκτονικά σχεδια
-Φωτορεαλιστικα σχέδια
-Προμελέτη κόστους
-Πίνακας κατάξης σε κλειδιά
-Τεχνική περιγραφή
-Επιτρεπόμενες χρήσεις γης απο την τοπική πολεοδομία

Χαρακτηριστικά
Κωδικός και Ημ/νία αγγελίας
EK-5545023 - 01/05/2024
συμβόλαιο
Πώληση
τύπος
Κτίριο
εμβαδό
250 m²
δωμάτια
5+ δωμάτια, 3 μπάνια
συνολικοί όροφοι κτιρίου
3 όροφοι
Έξοδα
τιμή
€ 55.000
Ενεργειακή απόδοση
Έτος κατασκευής
1955
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον διαφημιστή

Ιδιώτης