Οικοδομήσιμο οικόπεδο προς Πώληση

ΜηλιέςΕπ. Οδός 8-Αγριάς-Α. Χορεύτρας, Νότιο Πήλιο 37300
  • € 25.000
  • 750
Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2024
Περιγραφή
Πωλείται από την Kretha Properties οικοδομήσιμο οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 750 τ.μ.
Τιμή: 25.000 €

Οικόπεδο, εντός οικισμού στις Πινακάτες Πηλίου, άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση, χωροθετημένο στην άκρη του οικισμού, περιτριγυρισμένο από πολύ πυκνή βλάστηση, με έκταση 750,74τμ.

Μέσα στο οικόπεδο βρίσκονται τα ερείπια ενός παλαιού πέτρινου κτίσματος και πολλά δέντρα με πυκνή βλάστηση όπως πλατάνια και τζανεριές με μεγάλη κόμη, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, που σχηματίζουν έναν πράσινο δροσερό θόλο πάνω από το έδαφος.

Με δεδομένο ότι τώρα ξεκινά η διαδικασία ανάθεσης της μελέτης για τα όρια των οικισμών του Πηλίου, με αποτέλεσμα η δόμηση στους οικισμούς να έχει παγώσει, το οικόπεδο αυτό έχει το μεγάλο πλεονέκτημα να μπορεί να κτίσει ένα κτίριο 120 τ. μέτρων κάνοντας νομίμως ανακατασκευή/ αναστήλωση στα χνάρια του παλαιού κτίσματος που έχει καταρρεύσει. (μεγάλη ποσότητα της πέτρας του κτίσματος βρίσκεται μέσα στο οικόπεδο, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.)

Το οικόπεδο έχει πρόσωπο σε δυο δρόμους, κάτι εξαιρετικά σπάνιο για οικόπεδο σε οικισμό του Πηλίου, (τα περισσότερα έχουν πρόσβαση μόνο από καλντερίμια) στους οποίους πηγαίνει αυτοκίνητο.
Είναι μια ιδανική τοποθεσία για τούς λάτρεις της φύσης, της απόλυτης ησυχίας, του πράσινου, της απίστευτης δροσιάς το καλοκαίρι, σ έναν από τους πιο αυθεντικούς παραδοσιακούς οικισμούς του Πηλίου, με αναστηλωμένα αρχοντικά, ίσως την ωραιότερη κεντρική πλατεία του Πηλίου, γραφικά παραδοσιακά ταβερνάκια και όπως λένε οι περιηγητές : Οι Πινακάτες, ένα από τα μικρά “μεγάλα μυστικά” που σήμερα λίγοι, ανήσυχοι –ασκόπως περιπλανώμενοι – περιηγητές, γνωρίζουν για το κεντρικό Πήλιο.
Η περιήγηση στο Πήλιο είναι μία συμφωνία από πράσινο, από καταρρακτώδη νερά, από πυκνότατους ίσκιους, από κελαηδίσματα πουλιών. Βαθύτατες ρεματιές, όπου οργιάζει η βλάστηση κι ο ήλιος δεν φτάνει ποτέ ως το βάθος τους, κρύβουν όμορφους οικισμούς και αξιοθέατα. Απ’ όλα τα χωριά του Πηλίου, υπάρχει κάποιο που ξεχωρίζει για την παραδοσιακή Πηλειορίτικη αρχιτεκτονική του και για όλα τα παραπάνω...οι Πινακάτες

Σε περίπτωση ενδιαφέροντος επικοινωνήστε μαζί μας.
Χαρακτηριστικά
Κωδικός
006
συμβόλαιο
Πώληση
τύπος
Οικοδομήσιμο οικόπεδο
εμβαδό
750 m²
άλλα χαρακτηριστικά
Προσανατολισμός νότος, ανατολή
Έξοδα
τιμή
€ 25.000
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον διαφημιστή