Ξενοδοχείο προς Πώληση

Κορμίστα
  • € 700.000
  • 857
  • 3+
Περιγραφή
Το αγροτεμάχιο είναι συνολικής έκτασης 36.100 m2 με συνολική επιφάνεια κτηρίων 857 m2.
Το ξενοδοχείο, είναι κτισμένο το 2007,κατηγορίας 3***αστέρων,με δυνατότητα και προδιαγραφές να φτάσει και τα 4*****αστέρια άμεσα χωρίς πρόσθετες κατασκευάστηκες παρεμβάσεις, αναβαθμίζοντας μόνο της παροχές.Διαθέτει πετρόχτιστη περίφραξη περιμετρικά μήκους 1,2 km και ύψος από 0,80mμέχρι και 1,60m. Στην είσοδο διαμορφώθηκαν 3 αναβαθμίδες αυλής, με παρτέρια και γκαζόν, καθώς και κόμβος εισόδου εξόδου φωτισμένος για την ασφαλή μετάβαση των επισκεπτών.Διαθέτει 2 διαμορφωμένα υπαίθρια parking χωρητικότητας περίπου 70 οχημάτων.Στον περιβάλλοντα χώρο εντός του οικοπέδου, υπάρχει φυσική λίμνη με αναβλύζον τρεχούμενο νερό (πηγές), έκτασης περίπου 3.000 m2 , η οποία έχει διαμορφωθεί με φυσική πέτρα και καταλήγει με ρυάκι στον ποταμό Αγγίτη. Να σημειωθεί ότι εντός και περιμετρικά της λίμνης υπάρχει ολόκληρος υδροβιότοπος από ψάρια, βίδρες, σταχτοτσικνιάδες, αετούς κ.α. όπου διατηρούμε ανέπαφο, για να απολαμβάνει ο κόσμος την μοναδική ομορφιά του σημείου.
Το κτήριο του ξενοδοχείου είναι με βορειανατολικό προσανατολισμό. Εξωτερικά Μακεδονικής αρχιτεκτονικής διώροφο, με κεραμοσκεπή και επένδυση πέτρας. Εσωτερικά διαθέτει μοντέρνα διακόσμηση, με έμφαση στη αισθητική την λειτουργικότητα και την ηρεμία. Είναι προσπελάσιμο και λειτουργικό σε άτομα με ειδικές ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α). Η διαρρύθμιση είναι:
Υπόγειο με 2 χώρους αποθήκευσηςτροφίμων και ιματισμού, 2 wc και ντούζ προσωπικού, 1 δωμάτιο πυρασφαλείας για καυστήρες και μηχανολογικό εξοπλισμό, 1 ατμόλουτρο (hamam) και 1 υδρομασάζ (Jacuzzi), 1 δωμάτιο ασφάλειας( 2x1,60m για ειδική χρίση) με πυράντοχη πόρτα,1 πυράντοχο μηχανοστάσιο για τον μηχανισμό ανελκυστήρα ο οποίος καλύπτει και τα 3 επίπεδα του κτιρίου και 1 για τα πλυντήρια & στεγνωτήρια της επιχείρησης.
Στο ισόγειο του ξενοδοχείου λειτουργεί ο χώρος της Reception με το τηλ.κέντρο. Εστιατόριο–Καφέbar χωρητικότητας 100 ατόμων. Η κουζίνα του εστιατορίου δυναμικότητας 100 μερίδων φαγητού την ώρα, με προδιαγραφές κατασκευής της Ε.Ε. για την πιστοποίηση HACCP&ISO παρασκευής τροφίμων. Ένα δωμάτιο Α.Μ.Ε.Α.Γραφείο manager.Δωμάτιο φύλακα. WC κοινόχρηστα (2 ανδρών, 2 γυναικών, 1 ΑΜΕΑ).
Στον 1οόροφο είναι 10 δωμάτια από 18,50m2έως 22,50m2.Κάθε δωμάτιο είναι ηχομονωμένο(τύπου box) από το υπόλοιπο κτήριο, με διπλούς τοίχους, πάτωμα και οροφή.Ησυνολική χωρητικότητα είναι 24 με 26 άτομα. Είναι εξοπλισμένα με υπέρδιπλα κρεβάτια 2,20m x 2,20m ή μονά 1,00mx 2,20mαναλόγως την διαρρύθμιση του χώρου. ενώ διαθέτουν όλα ντουζιέρες για λόγου υγιεινής. Αυτόνομη κλιματιστική μονάδα ψύξης θέρμανσης, κεντρική μονάδα θέρμανσης με αεραγωγό, φωτίστηκα με κρύσταλλα Swarovski, καθώς και όσα χρειάζονται και προβλέπονται για την σωστή λειτουργία τους. Στον διάδρομο ο ημερήσιος φωτισμός επιτυγχάνετε με 2 ’’ ηλιοσωλήνες ’’ κάτοπτρα που μεταφέρουνε το ηλιακό φως μέσα από την κεραμοσκεπή που βρίσκεται από επάνω.
Στην αυλή του ξενοδοχείου τοποθετήσαμε σχιστόλιθο και ογκόλιθους πέτρας, ώστε να πετύχουμε ένα καλαίσθητο περιβάλλον που εναρμονίζεται με την φύση. Το σιντριβάνι απέναντι από την κεντρική είσοδο, τροφοδοτείται με νερό από την λίμνη και μέσω καταρράκτη επιστρέφει σε αυτήν, συντηρώντας τα ψάρια που έχουμε σε αυτό. Δίο επίπεδα κάτω είναι η περιφραγμένη παιδική χαρά μέσα στο πράσινο. Τα parking και ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένα. Ο αρχιτεκτονικός και περιβάλλον φωτισμός είναι μοναδικός και πρωτότυπος,σε αποχρώσεις του χρυσού, του λευκού και του πράσινου.
Όλα τα παραπάνω κτήρια, διαμορφωμένοι χώροι, λίμνη κλπ. είναι οριοθετημένα και κατασκευασμένα σε μια έκταση περίπου 10.000 m2, επί του συνολικού οικοπέδου. Στην παρούσα έκταση μπορούν να κατασκευαστούν ακόμη 1.000 - 1500 m2( δεν γνωρίζουμε ακριβώς ) κτισμάτων, με νέα συμπληρωματική άδεια από την πολεοδομία, διότι δεν έχει καλυφτεί όλος ο συντελεστής δόμησης.
Για το κτήριο του Ξενοδοχείου μπορεί αν χρειαστεί να αλλάξει και η χρήση του για οποιαδήποτε λειτουργία επαγγελματική ή μη.
Στα υπόλοιπα 26.100 m2 που μένουν ανεκμετάλλευτα προς το παρόν ( χέρσο), μπορεί να αναπτυχθεί οποιοδήποτε σχέδιο ή πλάνο επένδυσης,αυτόνομο, ή σε συνέχεια με το υφιστάμενο. π.χ. αυτόνομες κατοικίες, γήπεδα αθλοπαιδιών, νέες εγκαταστάσεις, πισίνες, ελικοδρόμιο κ.α
Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε αμφιθεατρική θέση ενός λόφου όπως προαναφέραμε, σε υψόμετρο 67m από το επίπεδο της θάλασσας. Από την εγκατάσταση ο επισκέπτης μπορεί να αντικρίσει τη ένωση των ποταμών Αγγίτη με τους 2 καταρράκτες του Μαυροποτάμου.
Η είσοδος του φαραγγιού είναι ακριβώς δίπλα στη μεγάλες ‘’πόρτες’’ του φράγματος ανάμεσα στα αιωνόβια πλατάνια. Από εδώ ξεκινάει το μονοπάτι Ε4, συνολικού μήκους 20km. Διαδρομή βατή και ασφαλές με απότομα βράχια, που σε μερικά σημεία φτάνουν και τα 45mύψος. Παράλληλα με το μονοπάτι σε μικρή απόσταση από αυτό, υπάρχει ασφαλτοστρωμένος ποδηλατοδρόμος, οπού διευκολύνει τους ποδηλάτες αλά και τους περιπατητές στη εύκολη μετακίνηση τους στην περιοχή.
Ένα εκπληκτικό ξενοδοχείο σε μία μοναδικού φυσικού κάλλους περιοχή για αποδράσεις στη φύση.
Χαρακτηριστικά
Κωδικός και Ημ/νία αγγελίας
EK-5613093 - 14/11/2023
συμβόλαιο
Πώληση
τύπος
Κτίριο | Πολυτελές ακίνητο
εμβαδό
857 m²
δωμάτια
3+ μπάνια
συνολικοί όροφοι κτιρίου
3 όροφοι
Χώροι στάθμευσης
1 σε πάρκινγκ/κλειστό πάρκινγκ
Τρέχουσα χρήση κτιρίου
Ξενοδοχείο
άλλα χαρακτηριστικά
Καλωδιαμένο
Πόρτα ασφαλείας
Εξωτερική έκθεση
Συναγερμός
Έξοδα
τιμή
€ 700.000
Ενεργειακή απόδοση
Έτος κατασκευής
2007
κατάσταση
Πολύ καλή / Ανακαινισμένο
θέρμανση
Αυτόνομη, τροφοδοσία με πετρέλαιο
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον διαφημιστή