Αγροτεμάχιο προς Πώληση

ΚεφαλονιάΚεφαλονιά
  • € 1.000.000
  • 21.869
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2023
Περιγραφή
Αγροτεμάχιο στην θέση Άγιος Νικόλαος, του κοινοτικού διαμερίσματος Σκάλας, του δήμου Αργοστολίου, με δικό του τοπωνύμιο «Μακρυνάρα». Η έκταση βρίσκεται σε γεωργικά εκμεταλλευόμενη περιοχή με στροφή προς την ήπια τουριστική ανάπτυξη. Η έκταση αποτελεί μακρόστενο λόφο «Μακρυνάρα» που εκτείνεται παράλληλα και κατά μήκος με την ακτογραμμή. Η μακρόστενη επίπεδη επιφάνεια του λόφου, έχει χορτολιβαδική βλάστηση και στις άκρες θαμνώδη ενδημική βλάστηση.
Βόρεια και από την κορυφή του αγροτεμαχίου αναπτύσσεται άνυδρο ρεύμα περίπου 300 μέτρων. Στην βορειοανατολική πλευρά και σε χαμηλότερο ύψος υπάρχει μικρός ελαιώνας 70 δενδρυλλίων, φυτεμένα την δεκαετία του 1970. Νοτιοανατολικά το έδαφος είναι κροκαλοπαγές, μέτρια βαθύ και σε κάποια σημεία με εγκάρσιες κλίσεις μέχρι και 40%. Νότια τα πρανή του λόφου γίνονται ήπια και καταλήγουν στον αιγιαλό. Δυτικά τα πρανή καταλήγουν σε αμμόλοφους και αμμοθίνες, Σε αυτήν την πλευρά το αγροτεμάχιο επεκτείνεται παράλληλα με την αιγιαλίτιδα ζώνη και σε μήκος πάνω από 100 μέτρα. Βορειδυτικά συνορεύει με ξενοδοχειακή μονάδα, όμορη ιδιοκτησία και οδό που έρχεται από το εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου και συνδέεται με τον επαρχιακό δρόμο Αργοστολίου- Σκάλας.
Ο κόλπος της Μουντας είναι Natura 2000 με δυνατότητα ήπιας ανάπτυξης και μοναδικής ομορφιάς. Η απολήξεις της αμμουδερής παραλίας είναι συχνά γεμάτες κοχύλια και οι αμμοθύνες γεμάτες κρινάκια.
Είναι αμμώδης, με λεπτή ξανθή άμμο, με καταγάλανα νερά και πανέμορφο φυσικό τοπίο και έχει θέα προς τις βόρειες ακτές της Ζακύνθου.
Για ξενοδοχείο χτίζει μέχρι 3.700 τ. μ. και για υποσκαφα μπορεί να φτάσει και 4.000 τ. μ.
CCRE GROUP , Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2130223537, email: info@ccre.gr, website: https://www.ccre.gr/
Χαρακτηριστικά
Κωδικός
545863
συμβόλαιο
Πώληση
τύπος
Αγροτεμάχιο
εμβαδό
21.869 m²
Έξοδα
τιμή
€ 1.000.000
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον διαφημιστή