• € 80.000
  • 1.021
Περιγραφή
Τα Ρίγκλια είναι ένα χωρίο του νομού Μεσσηνίας. Ανήκει στο δήμο Δυτικής Μάνης και αποτελεί τη έδρα του δημοτικού διαμερίσματος Ριγκλίων.

Πολεοδομικά έχει χαρακτηριστεί "στάσιμος οικισμός" και αυτό του χαρίζει την Ζώνη των 800 μέτρων, μέσα στην οποία τα οικόπεδα είναι άρτια και οικοδομήσιμα.

Μέσα στην συγκεκριμένη Ζώνη 800 μέτρων από το στάσιμο οικισμό των Ριγγλίων, διατίθεται προς πώληση οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο 1.021,31 τετραγωνικών μέτρων.

Το οικόπεδο βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από στην παράλια Πανταζή μια από της πιο όμορφες παραλίες της περιοχής.

Επάνω ακριβώς στην επαρχιακή οδό Καλαμάτας-Αρεόπολης, αφού προσπεράσουμε το χωριό του Αγίου Νικολάου, λίγα μέτρα πριν το χωριό των Ριγκλίων, ανοίγεται χωματόδρομος που μετά από 200 μέτρα οδηγεί στην είσοδο του οικοπέδου.

Το οικόπεδο είναι επίπεδο και τετραγωνισμένο, ιδανικό για κατασκευή κατοικίας ή ενοικιαζόμενων δωματίων μέγιστης έκτασης 200 τετραγωνικών μέτρων.

Ο ιστότοπος https://www.travel.gr/experiences/rigklia-to-oreino-chorio-tis-messinias/ γράφει για το χωριό:
Το χωριό αποτελεί μια έκπληξη της Μεσσηνίας, απέχοντας γύρω στα 47 χιλιόμετρα από την Καλαμάτα. Η οδική πρόσβαση είναι εύκολη, εξασφαλιζόμενη από την επαρχιακή οδό Καλαμάτας-Αρεόπολης.
Τα Ρίγκλια είναι χτισμένα σε υψόμετρο 120 μέτρων στις νοτιοδυτικές παρυφές του Ταϋγέτου, έχοντας συνολικό πληθυσμό 213 κατοίκων, σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Η κοινότητα έχει διατηρήσει τα παλιά της χαρακτηριστικά, καθώς εξακολουθεί να αποτελείται από 3 λίγο-πολύ διακριτούς συνοικισμούς.
Χαρακτηριστικά
Κωδικός και Ημ/νία αγγελίας
20 00 258 - 29/05/2024
συμβόλαιο
Πώληση
τύπος
Οικοδομήσιμο οικόπεδο
εμβαδό
1.021 m²
Πρόσβαση στον δρόμο/δικαίωμα διέλευσης
Σε χωματόδρομο
άλλα χαρακτηριστικά
Προσανατολισμός δύση
Έξοδα
τιμή
€ 80.000
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον διαφημιστή