• € 350.000
  • 421
Περιγραφή
Στην κοσμοπολίτικη Καρδαμύλη του Δήμου Δυτικής Μανης βρίσκονται προς πώληση ένα φανταστικό οικόπεδο συνολικού εμβαδού 421,77 τετραγωνικών μέτρων στην καρδιά του χωρίου.

Το οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και είναι εντος προ '23 ορίων οικισμού Καρδαμύλης.

Μόλις 150 μέτρα μακριά από την θάλασσα και δίπλα από σούπερ μάρκετ.

Η Καρδαμύλη, έδρα του Δήμου Δυτικής Μάνης, είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό, το οποίο απέχει 38χλμ. ΝΑ της Καλαμάτας.

Έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους γιατί αποτελεί ένα αξιόλογο φυσικό τοπίο με πλούσια βλάστηση μέσα στο οποίο εντάσσονται χαρακτηριστικά δείγματα της εξέλιξης της μανιάτικης κατοικίας και ως ιστορικό τοπίο, λόγω της σημασίας που έχει για την ιστορία της αρχιτεκτονικής και γενικότερα για την ελληνική ιστορία, επειδή η γη της, κατοικούμενη από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι σήμερα, είναι πλούσια σε μνημεία όλων των εποχών και η ιστορία της πλούσια σε γεγονότα.

Λίγα μόλις μέτρα χωρίζουν την παλιά πόλη από τη νεότερη. Η κουκλίστικη αυτή πολιτεία με τα πετρόχτιστα σπίτια και τις κεραμιδένιες στέγες, σ’ έναν απάνεμο κόλπο στα πόδια του Ταΰγετου, απέναντι από το καταπράσινο νησάκι Μερόπη ή Αμυγδαλόνησος, έχει εξελιχθεί στο πιο σοφιστικέ θέρετρο της Μεσσηνίας.

Η γοητευτική παλιά πόλη με τους αναστηλωμένους πύργους, οι βοτσαλωτοί κολπίσκοι με τις ελιές και τα κυπαρίσσια, τα πετρόχτιστα χωριά του Ταΰγετου μαγνητίζουν τους φυσιολάτρες και τους καλλιτέχνες, Έλληνες και ξένους (κυρίως Άγγλους, αλλά και Γερμανούς και Βορειοευρωπαίους), που έχουν κάνει την όμορφη αυτή πύλη της Μεσσηνιακής Μάνης στέκι τους.

Μικρές ξενοδοχειακές μονάδες με προσωπικότητα, ταβέρνες σε λιόφυτες αυλές με θέα στη θάλασσα, κουλτουριάρικα μαγαζιά, ατμοσφαιρικά μπαράκια κι ένα μεγάλο δίκτυο σηματοδοτημένων μονοπατιών συνθέτουν μια μικρή όαση καλού γούστου σ’ ένα θέρετρο όπου η τουριστική ανάπτυξη δεν προσβάλλει την ήρεμη γοητεία του μεσογειακού τοπίου.
Χαρακτηριστικά
Κωδικός και Ημ/νία αγγελίας
50 00 279 - 21/02/2024
συμβόλαιο
Πώληση
τύπος
Οικοδομήσιμο οικόπεδο
εμβαδό
421 m²
Πρόσβαση στον δρόμο/δικαίωμα διέλευσης
Σε αυτοκινητόδρομο
άλλα χαρακτηριστικά
Προσανατολισμός νότος, δύση
Έξοδα
τιμή
€ 350.000
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον διαφημιστή