Μονοκατοικία βίλα Χρυσολωρά, 821 32, Χίος, Πόλη Χίου, Χίος

ΧίοςΧρυσολωρά, 821 32, Χίος
  • € 1.800.000
  • 5+
  • 312
  • 3
  • Όχι
Περιγραφή
Κωδικός ακινήτου: 53108
Πωλείται, στον παραδοσιακό οικισμό του Κάμπου, σε ένα πανέμορφο Κτήμα συνολικής έκτασης 14.197,65 τ.μ., ιστορικός, μεγαλοπρεπής Γενοβέζικος Πύργος του 15ου αιώνα συνολικής επιφάνειας 312,51 τ.μ.
Το επίπεδο του ισογείου επιφάνειας 142,23 τ.μ., ξεχωρίζει για τον άνετο χώρο υποδοχής με το καθιστικό, το κυρίως σαλόνι, την ευρύχωρη τραπεζαρία, την αυτόνομη κουζίνα, το κυρίως λουτρό και έναν ηλιόλουστο βοηθητικό χώρο με εσωτερική κλίμακα που οδηγεί σε χώρο πολλαπλών χρήσεων (γραφείο, playroom, ξενώνα, walk in closet room) και στο πάνω επίπεδο του Πύργου.
Ανεβαίνοντας στο επίπεδο αυτό επιφάνειας 106,28 τ.μ., συναντάμε τον διάδρομο που οδηγεί στα 3 άνετα υ/δ και ακόμη ένα λουτρό, ενώ υπάρχει άμεση πρόσβαση σε ημιυπαίθριο χώρο επιφάνειας 25 τ.μ., όπου προσφέρεται απρόσκοπτη θέα στον διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο του Πύργου και στα παραδοσιακά κτήματα του Κάμπου.
Οδηγούμενοι στο εξωτερικό τμήμα του Πύργου, κατά μήκος της πρόσοψής του που είναι «ντυμένη» με πέτρινους τοίχους, χαρακτηριστικούς της περιοχής, βρίσκεται ένας μεγάλος αίθριος χώρος με πλακόστρωση και εγκαταστάσεις BBQ, ενώ σε χαμηλότερο επίπεδο βρίσκεται χώρος αναψυχής με πισίνα 72 τ.μ., εγκαταστάσεις Pool Bar, wc και αποθήκη – βοηθητικό χώρο, για στιγμές χαλάρωσης.
Στη νότια όψη του Πύργου, βρίσκεται εφαπτόμενη πέτρινη κατοικία επιφάνειας 64 τ.μ., όπου χρησιμοποιούνταν ως κατοικία της οικογένειας που φρόντιζε τους κατοίκους του Πύργου και το κτήμα (επιστάτες – φροντιστές). Μεταφερόμενοι στο σήμερα, η χρήση της κατοικίας αυτής μπορεί να διαμορφωθεί με γνώμονα τις εκάστοτε ανάγκες ως ξενώνας, playroom, γραφείο κτλ.
Στον όμορφα διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο με πλακόστρωση, έχουν φυτευτεί καλλωπιστικά και οπωροφόρα δέντρα όπου ποτίζονται από πηγάδι με αυτόνομο σύστημα άρδευσης.
Η ανέγερση του Πύργου χρονολογείται κατά την περίοδο της παρουσίας των Γενοβέζων στο νησί, δηλαδή περί τον 15ο αιώνα και είναι κατασκευασμένος από λαξευμένη πέτρα περίπου 70 εκατοστών, τόσο στους εξωτερικούς όσο και στους εσωτερικούς τοίχους, καθώς και Γενοβέζικη τοιχοποιία με σταυροειδής και κυρτές οροφές.
Το 1982 έγιναν εκτεταμένες παρεμβάσεις αναπαλαίωσης του Πύργου και βελτιωτικές κινήσεις εκσυγχρονισμού της διαβίωσης εντός αυτού.
Φτάνοντας στο σήμερα, ο αναπαλαιωμένος Πύργος και οι χώροι αναψυχής που τον περικλύζουν, αποτελούν ένα αξιόλογο κτιριακό σύνολο, που μας μεταφέρει πίσω στην ιστορία της Γενοβέζικης αρχιτεκτονικής δομής και συνδυάζει την υψηλή αισθητική με τις σύγχρονες ανέσεις και υπεροχή για μία ποιοτική και μοντέρνα διαβίωση.
Το ακίνητο βρίσκεται επί της κύριας οδικής αρτηρίας που συνδέει την πόλη της Χίου με τα Μεσαιωνικά χωριά της, ενώ απέχει μόλις 5 χιλιόμετρα από το Κέντρο.
Ρωτήστε μας !!
Όλα τα στοιχεία της αγγελίας βασίζονται σε πληροφορίες που έχει προσκομίσει ο εντολέας στο γραφείο μας. Το ακριβές σημείο στο χάρτη δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική διεύθυνση του ακινήτου. Για την υπόδειξη των ακινήτων είναι απαραίτητη η προσκόμιση της αστυνομικής ταυτότητας ή ο Α.Φ.Μ., σύμφωνα με τον Ν 4072/11-4-2012 ΦΕΚ 86Α.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία καθώς και για ραντεβού υπόδειξης επικοινωνήστε μαζί μας.
Χαρακτηριστικά
Κωδικός και Ημ/νία αγγελίας
53108 - 14/05/2024
συμβόλαιο
Πώληση
τύπος
Μονοκατοικία βίλα | Πολυτελές ακίνητο
εμβαδό
312 m²
δωμάτια
5+ (5 υπνοδωμάτια, 4 άλλα), 3 μπάνια
όροφος
Ισόγειο
συνολικοί όροφοι κτιρίου
3 όροφοι
Χώροι στάθμευσης
2 σε πάρκινγκ/κλειστό πάρκινγκ
άλλα χαρακτηριστικά
Τζάκι
Σοφίτα
Εξωτερική έκθεση
Μπαλκόνι
Πισίνα
Ιδιωτικός κήπος
Έξοδα
τιμή
€ 1.800.000
Ενεργειακή απόδοση
Έτος κατασκευής
1900
θέρμανση
Αυτόνομη, τροφοδοσία ηλεκτρική
Ενεργειακή κατηγορία
Ε
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον διαφημιστή