Μονοκατοικία βίλα Επαρχιακή Οδός Καταπόλων-Θολαρίων, Θολάρια, Αμοργός

ΑμοργόςΕπαρχιακή Οδός Καταπόλων-Θολαρίων
  • € 1.640.000
  • 5+
  • 235
  • 3+
Περιγραφή
Μοναδικό ακίνητο 4ων επιπέδων στη θέση Μαύρο Βουνό, με προνομιακή θέα στο Αιγαίο και τα επιβλητικά βουνά περιμετρικά του κόλπου της Αιγιάλης. Προσφέρεται τόσο για εκείνους που ονειρεύονται να αποκτήσουν μια παραδοσιακή νησιώτικη βίλα, όσο και για την υλοποίηση επένδυσης στον τομέα της φιλοξενίας, στα πλαίσια της 2ης Προκήρυξης του Καθεστώτος Ενισχύσεων 'Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων' του αναπτυξιακού ν. 4887/2022, αφού το οικόπεδο παραμένει άρτιο και οικοδομήσιμο.

Η πρόσβαση στο πλήρως κλειστό κτήμα είναι δυνατή μόνο μέσω της κύριας εισόδου. Έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην προετοιμασία των διαμορφωμένων κήπων, εκατέρωθεν του κτιρίου, και των υπαίθριων χώρων διαβίωσης, με πληθώρα καρποφόρων δέντρων και μικρό αμπέλι. Με τους πέτρινους τοίχους, τις ευρύχωρες βεράντες και τις χτιστές παγκάδες της, η βίλα προσφέρει μια εμπειρία ζωής σε έναν παράδεισο που περιβάλλεται από φυσική ομορφιά και γαλήνη - το ιδανικό μέρος για απόλυτη χαλάρωση στην Αμοργό.

Ευρύχωρη και κομψά σχεδιασμένη, η ηλιόλουστη βίλα είναι χτισμένη σε οικόπεδο 4.220 τ.μ. με άπλετο υπαίθριο χώρο στάθμευσης εντός και εκτός του κτήματος και αποτελείται από: α) υπόγειο όροφο (βοηθητικός χώρος) εμβαδού 35 τ.μ., β) ισόγειο όροφο 1η στάθμη (κατοικία) εμβαδού 59 τ.μ., γ) ισόγειο όροφο 2η στάθμη (κατοικία) εμβαδού 81 τ.μ., και δ) πρώτο όροφο (ξενώνας) εμβαδού 60 τ.μ. Στο ακίνητο προς πώληση, συμπεριλαμβάνεται παρακείμενο ξεχωριστό οικόπεδο εμβαδού 4.158 τ.μ. με δυνατότητα έκδοσης οικοδομικής άδειας για εκατοντάδες τετραγωνικά, ανάλογα την χρήση.

Στο πρώτο επίπεδο, ένα εντελώς ανεξάρτητο διαμέρισμα με ένα υπνοδωμάτιο και δύο μπάνια, δική του είσοδο, και βεράντα, μπορεί να χρησιμεύσει ως ξενώνας ή τουριστικό κατάλυμα. Το κυρίως σπίτι διαθέτει ένα ευρύχωρο σαλόνι-τραπεζαρία, που οδηγεί σε μια τεράστια βεράντα με πανοραμική θέα, το ήμισυ της οποίας είναι καλά προφυλαγμένο κάτω από χτιστές καμάρες. Ένα καθιστικό με χτιστό τζάκι και ένα βολικό άνοιγμα στην κουζίνα υπόσχονται ζεστασιά και ευχάριστες βραδιές, ακόμα και κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ένα μπάνιο και ένα ήσυχο υπνοδωμάτιο συμπληρώνουν το κυρίως σπίτι. Στο τελευταίο επίπεδο βρίσκονται τρία ακόμα υπνοδωμάτια και δύο μπάνια - όλα ανοίγουν σε βεράντα με την ίδια επιβλητική θέα.

Αν και συνδεδεμένη με το κεντρικό δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης του νησιού, η βίλα περιλαμβάνει δεξαμενή αποθήκευσης βρόχινου νερού χωρητικότητας 60 κ.μ. Η ύπαρξη της δεξαμενής, σε συνδυασμό με την εγκατάσταση πιεστικού συγκροτήματος νερού, καθιστά το κτίριο αυτόνομο σε περίπτωση πτώσης της πίεσης ή ακόμη και διακοπή της υδροδότησης σε περιπτώσεις βλάβης ή επισκευής του δικτύου. Για την περαιτέρω μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της βίλας, λειτουργούν μπόιλερ με αντλία θερμότητας, τα οποία περιορίζουν (ή και μηδενίζουν ανάλογα με τη χρήση) την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Τέλος, στο ακίνητο υπάρχει προεγκατάσταση για κεντρική θέρμανση πετρελαίου, ενώ όλα τα επίπεδα διαθέτουν ενεργειακά αποδοτικά κλιματιστικά.

Σε απόσταση μόλις 15 λεπτών με τα πόδια από το γραφικό χωριό των Θολαρίων, με τις παραδοσιακές ταβέρνες και τα καλντερίμια του, η τοποθεσία επιτυγχάνει αβίαστα μια ισορροπία μεταξύ ηρεμίας και προσβασιμότητας. Η αμμώδης παραλία της Λεβρωσσού με τα αλμυρίκια της, μία από τις ομορφότερες της Αμοργού, απέχει επίσης λίγα μόλις βήματα. Η κεντρική παραλία της Αιγιάλης, όπως διακρίνεται στις φωτογραφίες και αποτελεί την κυρίαρχη θέα από κάθε γωνιά του ακινήτου, βρίσκεται σε απόσταση 20 λεπτών με τα πόδια, μέσω ιδιωτικού μονοπατιού, ή 5 λεπτών οδικώς.

Τέλος, η τοποθεσία προσφέρει εύκολη πρόσβαση στην περιοχή του Όρμου, όπου βρίσκονται πληθώρα καφέ, ταβέρνες, super market, φαρμακείο, και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Στην ίδια περιοχή, το λιμάνι της Αιγιάλης, με δρομολόγια προς Πειραιά και τα γειτονικά νησιά των Κυκλάδων, καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, προσφέρει την δυνατότητα μιας γρήγορης απόδρασης ή μετάβασης σε πρόσθετες υπηρεσίες και παροχές.

Μια εξαιρετική επιλογή για να δημιουργήσετε το δικό σας καταφύγιο στο νησί του Απέραντου Γαλάζιου, αλλά και να τοποθετήσετε τα χρήματά σας σε μια επένδυση με υψηλή απόδοση, καθώς η συγκεκριμένη τοποθεσία έχει ιδιαίτερα μεγάλη αξία ενοικίασης. Το ακίνητο δύναται να παραδοθεί πλήρως επιπλωμένο, εντός 6μήνου από την απόκτηση του, με επιλογές σε υλικά και διάταξη γύρω από τις προσωπικές ανάγκες του νέου αγοραστή.
Πληροφορίες
άλλα χαρακτηριστικά
Τζάκι
Μπαλκόνι
Ιδιωτικός κήπος
Χαρακτηριστικά
Κωδικός και Ημ/νία αγγελίας
EK-6227937 - 29/02/2024
συμβόλαιο
Πώληση
τύπος
Μονοκατοικία βίλα
εμβαδό
235 m²
δωμάτια
5+ (5 υπνοδωμάτια, 3 άλλα), 3+ μπάνια
όροφος
Ισόγειο
συνολικοί όροφοι κτιρίου
4 όροφοι
Χώροι στάθμευσης
1 εξωτερικά
άλλα χαρακτηριστικά
Τζάκι
Μπαλκόνι
Ιδιωτικός κήπος
Έξοδα
τιμή
€ 1.640.000
Ενεργειακή απόδοση
Έτος κατασκευής
1997
κατάσταση
Πολύ καλή / Ανακαινισμένο
θέρμανση
Αυτόνομη, τροφοδοσία ηλεκτρική
ενεργειακή πιστοποίηση
Δεν υπόκειται
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον διαφημιστή

Ιδιώτης