Μονοκατοικία βίλα Φεραίου Ρήγα 33, 570 13, Ωραιόκαστρο, Κέντρο, Ωραιόκαστρο

ΩραιόκαστροΦεραίου Ρήγα 33, 570 13, Ωραιόκαστρο
  • € 2.780.000
  • 5+
  • 500
  • 3
  • Όχι
Περιγραφή
Κωδικός ακινήτου: 3184700 - Ωραιόκαστρο Κέντρο ΠΩΛΕΙΤΑΙ βίλα ισόγειο συνολικής επιφάνειας 500 τ.μ. σε οικόπεδο 4000 τ.μ. . Αποτελείται από 5 υπνοδωμάτια, 2 σαλόνια, 2 κουζίνες, 2 μπάνια και WC. Είναι κατασκευασμένη το 1933 και διαθέτει θέρμανση αυτόνομη - φυσικού αερίου, κουφώματα ξύλινα, πατώματα από μάρμαρο και πλακάκι, πόρτα θωρακισμένη, πάρκινγκ, αποθήκη , κήπο, τζάκι, πισίνα, ανοιχτωσιά, εσωτερική σκάλα απόσταση από θάλασσα 1200 μέτρα απόσταση από πόλη 1200 μέτρα απόσταση από χωριό 1 μέτρα - Τιμή: 2.780.000 €
Υπότυπος ακινήτου: Βίλα
Έτος κατασκευής: 1933

Υπνοδωμάτια: 4

Μπάνια: 3

Κουζίνα: 2

Σαλόνι: 2

Ζωτικός χώρος: 500 τ.μ.

Θέρμανση: Ατομικό αέριο

Δάπεδο: Μάρμαρο - Πλακάκι

Κατάσταση: Άριστη κατάσταση


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ


Αυτή η κατοικία προσφέρει κομψή και πολυτελή διαβίωση επαναπροσδιορίζοντας την έννοια της πολυτέλειας και της ιδιωτικής ζωής. Οδηγώντας μέσα από την περιφραγμένη βίλα αγκαλιάζεστε από το διαμορφωμένο περιποιημένο περιβάλλον και τα επιβλητικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά της. Μια υπέροχη ευκαιρία να αποκτήσετε μια αριστοκρατική κατοικία, εξαιρετικά σχεδιασμένη από τον διακεκριμένο Έλληνα αρχιτέκτονα και πολεοδόμο Αριστοτέλη Ζάχο, ο οποίος σχεδίασε πολλούς ναούς, δημόσια και ιδιωτικά κτίσματα με βάση βυζαντινά και παραδοσιακά πρότυπα, όπως τις εργασίες συντήρησης και στερέωσης των σωζόμενων τμημάτων της βασιλικής του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη, το ομώνυμο Κέντρο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης του Δήμου Αθηναίων, πολλά δημόσια κτίρια στα Ιωάννινα κ.α. Γι αυτόν τον λόγο, σήμερα θεωρείται «ο σημαντικότερος πρόδρομος της αρχιτεκτονικής του «ελληνοκεντρικού μοντερνισμού», όπως τον διακήρυξε η γενιά του 30». Για τον κο Ζάχο το λαϊκό παραδοσιακό σπίτι και αρχοντόσπιτο αποτελούν υπόδειγμα πρακτικού πνεύματος και αισθητικής για τη δημιουργία μιας αυθεντικά σύγχρονης κατοικίας με ελληνικό χαρακτήρα.
Το ακίνητο χτίστηκε το 1933. Αρχικά λειτούργησε ως κατοικία και στην εποχή της κατοχής ως στρατηγείο από τους Γερμανούς όπως συνέβη με πολλά από τα αρχοντικά της Θεσσαλονίκης . Κατόπιν λειτούργησε ως αρχοντικό με οδοντιατρείο στο υπόγειο και το 1970 αγοράστηκε από το Δ. Τάκη και η χρήση του από τότε είναι αυτή της κατοικίας. Μία πανέμορφη μονοκατοικία 2 επιπέδων, κατασκευασμένη με πέτρα στο εξωτερικό και ξύλινες επενδύσεις στο εσωτερικό του σπιτιού ως κύρια συστατικά για να αφομοιώσει τον παραδοσιακό χαρακτήρα, όλα σε άριστη κατάσταση και αγαπημένη στους ιδιοκτήτες από τότε που κατασκευάστηκε.
Για όσους θέλουν να είναι μέρος του παρελθόντος μέσα από την ιστορία του ακινήτου και με τις κατάλληλες εικαστικές παρεμβάσεις στο εσωτερικό, να ζουν στο παρόν.
Μπαίνοντας στο ακίνητο αντικρίζετε έναν περιποιημένο κήπο που οδηγεί στην κύρια κατοικία. Η επιφάνεια διαβίωσης αυτού του υπέροχου σπιτιού εκτείνεται περίπου σε 500τ.μ.και απλώνεται ομαλά σε οικόπεδο 4000τ.μ. Στο ισόγειο υπάρχει ένας χώρος υποδοχής που οδηγεί στο σαλόνι με μεγάλα παράθυρα και μπαλκονόπορτες που πλημμυρίζουν τους χώρους με φως και οδηγούν κατευθείαν στα μπαλκόνια και στον όμορφο κήπο. Στο ίδιο επίπεδο μπορεί κανείς να βρει την άνετη τραπεζαρία, ένα WC και τρεις κρεβατοκάμαρες. Μία μαρμάρινη σκάλα δυτικά του ορόφου οδηγεί στο υπόγειο στο οποίο συναντάται το χολ, το οποίο συνδέεται με την κουζίνα, ένα WC και ένα ακόμα υπνοδωμάτιο. Στα νότια επίσης, ένας διάδρομος οδηγεί σε ένα σαλόνι-καθιστικό με μια τραπεζαρία.
Ο κύριος άξονας του σχεδιασμού είναι η αυλή, αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού σπιτιού. Ο πολύχρωμος κήπος παντρεύει μαζί την τέχνη, τη φύση και την αρχιτεκτονική ισόποσα για να δημιουργήσει ένα απίστευτα ελκυστικό περιβάλλον. Δίνει μια αίσθηση ρομαντισμού και άνεσης χώρου. Είναι όμορφα διαμορφωμένος με γκαζόν, διάφορα φυτά, φοίνικες, έλατα, πολλά λουλούδια, καλλωπιστικούς θάμνους αλλά και έναν χώρο με λαχανικά και βότανα για όσους αγαπούν την κηπουρική. Χωρίς αμφιβολία προσφέρει άφθονο χώρο για υπαίθρια οικογενειακή ζωή.
Αυτό το αριστοκρατικό κτήριο με την δόξα της παλιάς εποχής και τις ανέσεις του παρόντος, πολυτελή και αριστοκρατικό, λειτουργικό και ευρύχωρο, φωτεινό και κομψό με εκλεπτυσμένη αισθητική, έχει στυλ κλασικό, με μεγάλους χώρους υποδοχής, τραπεζαρίες, σαλόνια, αίθριο και υπνοδωμάτια καθώς και μεγάλες βεράντες. Το τέλειο καταφύγιο για τους λάτρεις της φύσης που απολαμβάνουν ηρεμία και ιδιωτικότητα αλλά ταυτόχρονα είναι δίπλα στο κέντρο του Ωραιοκάστρου. Με την τέλεια τοποθεσία του μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον και την πέτρινη κατασκευή, αυτή η ιδιοκτησία δεν μπορεί να μην εντυπωσιάσει.
Δείτε το video στο παρακάτω link:
https://www.youtube.com/watch?v=jEtnm_r5SmU 
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το Ωραιόκαστρο βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νομού, βορειοανατολικά του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης. Βρίσκεται 11 χλμ. Βόρεια της Θεσσαλονίκης.
ΤΟ Ωραιόκαστρο συνθέτει την εικόνα μιας σύγχρονης πόλης, μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης!

Σύμφωνα με μια εκδοχή, που υποστηρίζεται από παλιούς κατοίκους, το όνομα Ωραιόκαστρο προέκυψε μετά από πρόταση ποντίων προσφύγων εις ανάμνηση ιστορικού κάστρου που βρίσκεται στο Χατς της Άρδασσας του Πόντου.


TERRA HOMES
Αν. Παπανδρέου 283 Νεάπολη
Μητροπόλεως 55 κέντρο Θεσσαλονίκη.
2314 000 060
www.terrahomes.gr
Πληροφορίες
άλλα χαρακτηριστικά
Τζάκι
Πόρτα ασφαλείας
Εξωτερική έκθεση
Πισίνα
Ιδιωτικός κήπος
Χαρακτηριστικά
Κωδικός και Ημ/νία αγγελίας
3184700 - 12/03/2024
συμβόλαιο
Πώληση
τύπος
Μονοκατοικία βίλα | Πολυτελές ακίνητο
εμβαδό
500 m²
δωμάτια
5+ (5 υπνοδωμάτια, 3 άλλα), 3 μπάνια
όροφος
Ισόγειο
Χώροι στάθμευσης
1 εξωτερικά
άλλα χαρακτηριστικά
Τζάκι
Πόρτα ασφαλείας
Εξωτερική έκθεση
Πισίνα
Ιδιωτικός κήπος
Έξοδα
τιμή
€ 2.780.000
Ενεργειακή απόδοση
Έτος κατασκευής
1933
θέρμανση
Αυτόνομη, τροφοδοσία φυσικό αέριο
ενεργειακή πιστοποίηση
Εκκρεμεί πιστοποίηση
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον διαφημιστή