Πολυκατοικία - Κτίριο προς Πώληση

Κέντρο Αθήνας
  • € 2.100.000
  • 1.600
Περιγραφή
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΈΝΤΡΟ – ΟΜΟΝΟΙΑ

Κτήριο συνολικής επιφανείας 1530τμ, σε οικόπεδο 233τμ, με ανωδομή 1380τμ, στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας και στην ραγδαία αναπτυσσόμενη και ανερχόμενη Πλατεία Ομονοίας. Το κτήριο αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο με ημιώροφο, 7 επιπλέον ορόφους και επίπεδη στέγη (δώματα).
Η συνολική μικτή επιφάνεια όλων των ορόφων (συμπεριλαμβανομένου του υπογείου και του ημιυπόγειου) είναι 1.538,27m2.

Το εμβαδόν του κτηρίου κατανέμεται ως εξής:
 - Υπόγειο 221,8 τ.μ
- Ισόγειο 216.1τμ,
- 1ος όροφος 211.3τμ
- 2ος όροφος 211.3τμ
- 3ος όροφος 208.4τμ
-4ος όροφος 182.3τμ
-5οςόροφος 146.2τμ
-6ος όροφος 115.6τμ
-7ος όροφος 66.7τμ

Το κτήριο - αφού χρησιμοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια - απαιτεί ριζική ανακαίνιση.
Η απλότητα του δομικού συστήματος του κτηρίου επιτρέπει μεγάλη ευελιξία στην εσωτερική κατανομή.
Η ύπαρξη φρεατίων επιτρέπουν τον άμεσο φωτισμό και αερισμό ακόμη και στους κεντρικούς χώρους, καθώς και τη διευκόλυνση της διέλευσης νέων στοιχείων των εγκαταστάσεων.
Κλιμακοστάσια και ανελκυστήρες είναι κατάλληλοι, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς (πυροπροστασία και προσβασιμότητα).
Οι δύο "αξιοπρεπείς" όψεις δεν απαιτούν σημαντικές παρεμβάσεις.
Απαιτείται σχετικά µικρή ποσότητα κατεδαφίσεων

Από τον έλεγχο στατικότητας που έγινε στο κτήριο πρόέκυψε ότι φέρων οργανισμός αποτελείται από πυλώνες και δοκούς από οπλισμένο σκυρόδεμα. Είναι πυκνή και διαστασιολογημένη σύμφωνα με τους κανονισμούς της δεκαετίας του 1950, όπως όλα τα κτίρια της εποχής που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης (Μοναστηράκι και Ομόνοια).
Από την οπτική εξέταση δεν υπάρχουν δομικές αλλοιώσεις, ρωγμές ή άλλες αρνητικές ενδείξεις.
Από τις 2 δοκιμές που έγιναν - η ανάλυση των οποίων έγινε στο Πολυτεχνείο Αθηνών - προκύπτει ότι η ποιότητα του τσιμέντου είναι μέτρια (κατηγορία Β) σύμφωνα με τον κανονισμό υπολογισμού κατασκευών από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Το κτήριο προσφέρει ένα αξιοσημείωτο εύρος δυνατοτήτων εντός του οποίου είναι δυνατόν να προσδιοριστεί η καταλληλότερη λύση με βάση το επιχειρηματικό σχέδιο.
Τα χαρακτηριστικά του υφιστάμενου κτιρίου είναι επίσης τέτοια που επιτρέπουν την εύκολη ανακαίνισή του με σύγχρονους όρους, επιτυγχάνοντας ένα τελικό προϊόν με εξαιρετική εμπορική αξία.

Τέλος, λαμβάνοντας υπόψη τις εξελισσόμενες μεγάλες επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας όπως και τη βούληση που έχει εκφράσει η Δημοτική Αρχή για αναβάθμιση, πιστεύεται ότι στο χρονικό διάστημα που απαιτείται για την κατασκευή του εργοταξίου η περιοχή θα υποστεί σημαντική βελτίωση.

Το κτήριο έχει πολύ εύκολη συγκοινωνιακή πρόσβαση αφού το μετρό της Ομόνοιας όπως και άλλα συγκοινωνιακά μέσα απέχουν μόλις 100 μέτρα. Το ακίνητο βρίσκεται ελάχιστα λεπτά με τα πόδια από όλα τα σημεία τουριστικού και εμπορικού ενδιαφόροντος. Ενδεικτικά, το Μοναστηράκι, η Πλάκα, οδός Ερμού, η Πλατεία Αγίας Ειρήνης είναι από 5 ως 10 λεπτά με τα πόδια.
Χαρακτηριστικά
Κωδικός και Ημ/νία αγγελίας
EK-6374929 - 23/03/2024
συμβόλαιο
Πώληση
τύπος
Κτίριο
εμβαδό
1.600 m²
συνολικοί όροφοι κτιρίου
9 όροφοι
άλλα χαρακτηριστικά
Εξωτερική έκθεση
Προσανατολισμός ανατολή
Έξοδα
τιμή
€ 2.100.000
Ενεργειακή απόδοση
Έτος κατασκευής
1952
κατάσταση
Χρήζει ανακαίνισης
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον διαφημιστή