Διαμέρισμα Επ. Οδός Κορησσίας-Όρμου Καμπίου, Ιουλίδα 84002, Ιουλίδα, Κέα

ΚέαΕπ. Οδός Κορησσίας-Όρμου Καμπίου, Ιουλίδα 84002
  • € 40.000
  • 40
  • T
Περιγραφή
ΙΣΟΓΕΙΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 40 ΤΜ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΔΑΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ , ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΘΕΑ, ΑΥΛΗ, ΓΩΝΙΑΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΥΚΟΛΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ (ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ). Η Κέα είναι ένας μοναδικός προορισμός διακοπών για ολόκληρο το χρόνο. Λόγω της κοντινής απόστασης από την Αθήνα και χάρη στην εύκολη πρόσβαση της με την ηπειρωτική χώρα, η Κέα είναι ένας ιδανικός προορισμός για όλους…
Η Κέα, γνωστή και ως Τζια, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους αγαπημένους προορισμούς των Αθηναίων, ιδιαιτέρως όσων διαθέτουν ιστιοπλοϊκό ή φουσκωτό σκάφος. Το μεγάλο της πλεονέκτημα είναι ότι βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, αφού απέχει από το λιμάνι του Λαυρίου μόλις 16 ναυτικά μίλια (το ταξίδι με το πλοίο διαρκεί περίπου 1 ώρα).
Το δυτικότερο κατοικημένο νησί των Κυκλάδων χαρακτηρίζεται για την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρά του. Οι βασικοί οικισμοί του είναι η Ιουλίδα, η Χώρα και το πιο γραφικό κομμάτι του νησιού, το παραθαλάσσιο Βουρκάρι, όπου αράζουν τα περισσότερα ιστιοπλοϊκά που καταπλέουν στο νησί, και η Κορησσία, το λιμάνι της Τζιας.
Η ζωή στη Χώρα είναι ήρεμη, μακριά από το θόρυβο και τη φασαρία. Σε ένα εμπνευσμένο σκηνικό, περπατήστε στα πλακόστρωτα δρομάκια και απολαύστε τη ζωή σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον. Με μια όμορφη πλατεία, παραδοσιακές ταβέρνες και καταστήματα τριγύρω, είναι το ειδυλλιακό σκηνικό για άνετες και γαλήνιες διακοπές. Γευθείτε τις τοπικές σπεσιαλιτέ, με τον καθαρό αέρα και τα μεθυστικά αρώματα από τα ανθισμένα λουλούδια.
Η Ιουλίδα είναι η πρωτεύουσα του νησιού, αμφιθεατρικά δομημένη στις πλαγιές δύο λόφων και με θαυμάσια θέα στο Αιγαίο. Εχει περίπου 700 κατοίκους Είναι ένας προστατευόμενος οικισμός, αφού χτίστηκε πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης της Ιουλίδας - μίας από τις τέσσερις πόλεις του νησιού που γνώρισαν ευημερία και άνθισαν στο παρελθόν. Η κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική αναμιγνύεται με το άφθονο φως του ήλιου και τα παραδοσιακά καλντερίμια, προσφέροντας το ιδανικό σκηνικό για περιπάτους.
Αποτελεί εύκολο προορισμό επειδή βρίσκεται κοντά στην Αττική, απέναντι από το Λαύριο με το οποίο συνδέεται με πλοίο.Το λιμάνι της Κορησσίας απέχει 5 χιλιόμετρα από την Ιουλίδα και είναι ο προορισμός των πλοίων από το Λαύριο. Για την πρωτεύουσα Ιουλίδα όπως λένε "είναι η πόλη που δεν έχει αλλάξει ποτέ" και "το αρχιτεκτονικό της στυλ διαφέρει από το κλασσικό Κυκλαδίτικο, η καρδιά της Χώρας είναι η πλατεία με το μεγάλο Βενετσιάνικο τείχος".
Είναι ένα χαρακτηριστικό κυκλαδίτικο χωριό, με κεραμοσκεπή διώροφα κτίρια, λιθόστρωτους δρόμους και μικρές πλατείες. Η Ιουλίδα αποτελείται από τέσσερις συνοικισμούς, που αντιπροσωπεύουν την κοινωνική θέση των κατοίκων. Το Κάστρο είναι το ιστορικό κέντρο της Ιουλίδας και εκεί βρίσκονταν τα σπίτια των πλουσιότερων γαιοκτημόνων και εμπόρων, γι' αυτό και τα σπίτια εκεί είναι μεγαλύτερα. To Κάστρο συνδέεται με την πλατεία Πιάτσα με το Κατω(η)χώρι, όπου ζούσαν κυρίως έμποροι. Η Μεσάδα ήταν το επίπεδο τμήμα της πόλης, εκεί όπου συναντούταν οι κάτοικοί της. Τέλος, το Πανωχώρι είναι το υψηλότερο τμήμα της Ιουλίδας και εκτείνεται περιμετρικά γύρω από τη Μεσάδα και αποτελείται κυρίως από μικρά σπίτια που χωρίζουν στενά σοκάκια.
Ειναι πραγματικά μια μεγάλη ευκαιρία να έχει κάποιος την εξοχική του η και μόνιμη κατοικία του σε αυτή την πανέμορφη παραδοσιακή μικρή χώρα των Κυκλάδων με την τόσο εύκολη και άμεση πρόσβαση απο την Αθήνα και το διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας.
Πληροφορίες
άλλα χαρακτηριστικά
Μπαλκόνι
Χαρακτηριστικά
Κωδικός και Ημ/νία αγγελίας
EK-6381313 - 26/03/2024
συμβόλαιο
Πώληση
τύπος
Διαμέρισμα
εμβαδό
40 m²
όροφος
Ισόγειο
άλλα χαρακτηριστικά
Μπαλκόνι
Έξοδα
τιμή
€ 40.000
Ενεργειακή απόδοση
κατάσταση
Χρήζει ανακαίνισης
ενεργειακή πιστοποίηση
Δεν υπόκειται
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον διαφημιστή