Μη οικοδομήσιμο οικόπεδο προς Πώληση

Μελίβοια
  • € 80.000
  • 1.400
Τελευταία ενημέρωση: 28/03/2024
Περιγραφή
Πωλείται στη Σκήτη Αγιοκάμπου οικόπεδο 1400 τμ. Το οικόπεδο μπορεί να πουληθεί ολόκληρο με τα 1400 τμ. ή να χωριστεί και να πωληθούν τα 700τμ. Και στις 2 περιπτώσεις, είτε αγοραστούν 1400 τμ. είτε 700 τμ. το δικαίωμα δόμησης είναι τα 400 τμ. Δηλ. μπορεί κάποιος να χτίσει εως 400 τμ. Εάν κάποιος θελήσει να τα αγοράσει ως 2 ξεχωριστά οικόπεδα, τότε θα μπορεί να οικοδομήσει 800 τμ. Η πρόσοψη είναι 50 μέτρα. Επίσης μέσα στο οικόπεδο υπάρχει μια αποθήκη περίπου 15 τμ. Το οικόπεδο εφάπτεται από δυο δρόμους, οι οποίοι είναι στο κάτω και στο πάνω μέρος του οικοπέδου.
Είναι μέσα στο χωριό, έχει πολύ καλή θέα και εύκολη πρόσβαση προς την παραλια. Η παραλία του Αγιοκάμπου είναι 6 χλμ και 10 λεπτά με αυτοκίνητο. Το υψόμετρο είναι στα 350 μέτρα.
Η τιμή είναι 80.000 € για το σύνολο ολόκληρου του οικοπέδου των 1400 τμ.
Είμαι ο Χρήστος, και θα χαρώ να επικοινωνήσετε μαζί μου στο 2410.417665, για να δούμε εάν το ακίνητο ταιριάζει σε εσάς.
Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε λίγα λόγια για το χωριό: Το χωριό είναι ημιορεινό και κτισμένο σε υψόμετρο 350 μέτρων, βρίσκεται επί της παλαιάς οδού Αγιάς - Αγιοκάμπου. Απέχει 45 χιλιόμετρα από τη Λάρισα.
Ιστορία: Κρίνοντας από το όνομα του χωριού, μπορούμε να υποθέσουμε ότι στην ευρύτερη περιοχή ασκήτευαν μοναχοί. Άλλωστε, αυτό μαρτυρούν τα δύο ασκηταριά των Αγίων Αναργύρων, και που έχουν αγιογραφηθεί ανάμεσα στον 12ο και στον 16ο αιώνα μ.Χ. Κοντά στη Σκήτη θεωρείται ότι βρίσκονταν η αρχαία Μελίβοια, η πατρίδα του Φιλοκτήτη, που ήταν διάσημη για την παραγωγή πορφυρής βαφής Στα ΒΔ του χωριού εντοπίστηκαν ερείπια φρουρίου, το οποίο πιθανότατα ταυτίζεται με τη βυζαντινή Κενταυρόπολη. Η πόλη ήλεγχε τον δρόμο που οδηγούσε από τον σημερινό Αγιόκαμπο στην Αγιά και έπαιξε σημαντικό ρόλο ως οχυρή θέση για τους πληθυσμούς των παραλίων κατα τη διάρκεια των πρώτων βαρβαρικών επιδρομών (3ος - 4ος αιώνας μ.Χ.) και αργότερα των Σλάβων και Σαρακηνών (6ος αιώνας μ.Χ.).
Σήμερα η Σκήτη: Σήμερα, η Σκήτη έχει αναπτυχθεί τουριστικά γιατί συνδυάζει βουνό και θάλασσα (η μεγάλη παραλία του Αγιόκαμπου απέχει 7χλμ από το χωριό). Λειτουργούν δύο παραδοσιακοί ξενώνες που εξασφαλίζουν διαμονή, ξεναγήσεις και διοργάνωση δραστηριοτήτων, και δύο ταβέρνες. Επιπρόσθετα, ο επισκέπτης μπορεί να πραγματοποιήσει εξορμήσεις στο δάσος του Πολυδενδρίου, καθώς και στα πρώην βασιλικά κτήματα. Μπορεί, επίσης, να λάβει μέρος σε διάφορες οργανωμένες δραστηριότητες (ποδηλασία, πεζοπορικά μονοπάτια κ.ά.) στο δάσος Μαυροβουνίου και να επισκεφτεί τη μικρή λίμνη που βρίσκεται πολύ κοντά στον οικισμό και είναι μία γραφική διαδρομή 2 χλμ. μέσα σε ένα δάσος με καστανιές.Η επίσκεψη στη λίμνη της Σκήτης αποτελεί ένα όμορφο περιπατητικό μονοπάτι, το οποίο δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να επισκεφθεί επίσης τον Προφήτη Ηλία και το παλιό πυροφυλάκιο. Επιπλέον, το παλιό σχολείο του χωριού, το οποίο βρίσκεται πάνω από την πλατεία, λειτουργεί σήμερα σαν λαογραφικό μουσείο, με αξιόλογα αντικείμενα μιας άλλης εποχής και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Κάθε Οκτώβριο πραγματοποιείται στην πλατεία του χωριού η "γιορτή κάστανου", μια ευρέως προβεβλημένη γιορτή ανάδειξης του άριστου αυτού τοπικού προϊόντος στην οποία προσέρχονται επισκέπτες απ' όλη την ευρύτερη περιοχή.
Πηγή Wikipedia https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%BA%CE%AE%CF%84%CE%B7_%CE%9B%CE%AC%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B1%CF%82
Χαρακτηριστικά
Κωδικός
EK-6401867
συμβόλαιο
Πώληση
τύπος
Μη οικοδομήσιμο οικόπεδο
εμβαδό
1.400 m²
Πρόσβαση στον δρόμο/δικαίωμα διέλευσης
Σε αυτοκινητόδρομο
Έξοδα
τιμή
€ 80.000
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον διαφημιστή