Duplex Λήδα-Μαρία, Κέντρο, Θέρμη

ΘέρμηΛήδα-Μαρία
  • € 480.000
  • 5
  • 188
  • 3
Περιγραφή
Διατίθεται σε ένα από τα πιο περιζήτητα και ασφαλή σημεία της Θεσσαλονίκης μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, αυτόνομη μεζονέτα 188τ.μ. στον οικισμό Λήδα Μαρία Θέρμης, με τρία υπνοδωμάτια, ένα υπνοδωμάτιο υπηρεσίας, ένα σαλόνι 50 τ.μ., κουζίνα, δύο μπάνια και ένα WC (το ένα μπάνιο εντοπίζεται μέσα στο master bedroom). Είναι κατασκευασμένη το 1985 και πραγματοποιήθηκε το 2018 ανακαίνιση στις υποδομές της.

Διαθέτει πια ατομική θέρμανση φυσικού αερίου, κουφώματα αλουμινίου με θερμοδιακοπή και διπλούς υαλοπίνακες με ενδιάμεσο θερμομονωτικό αέριο, θερμομόνωση στέγης και υγρομόνωση σε εξώστες και δώματα, ενδοδαπέδιο σύστημα θέρμανσης και πατώματα από κεραμικό πλακάκι αντοχής.

Επίσης, φέρει πόρτα θωρακισμένη, πάρκινγκ μίας θέσης σύμφωνα με το συμβόλαιο (πρακτικά τρεις), αποθήκη 32 τ.μ., μαρμάρινο τζάκι, συστήματα ψύξης/ θέρμανσης A/C inverter, καθώς και εσωτερική σκάλα. Επιπλέον, περιλαμβάνει καινούριες τέντες, καινούριες σίτες, εντοιχιζόμενες ντουλάπες, εντοιχισμένες ηλεκτρικές συσκευές, καινούριο τεχνογρανίτη λευκού χρώματος στον πάγκο της κουζίνας και BBQ.
Με ιδιόκτητο κήπο, μπαλκόνι στο σαλόνι 35τμ και θέα σε ένα από τα πάρκα του οικισμού Λήδα Μαρία.

Τέλος, ο οικισμός Λήδα Μαρία προσφέρει 24/7 ιδιωτική ασφάλεια, ιδιωτικά γήπεδα basketball, tennis και mini football, παιδικές χαρές με πλαστικό τάπητα και πάρκα αναψυχής. Βρίσκεται 2 λεπτά από το κέντρο της Θέρμης, 3 λεπτά από το εμπορικό κέντρο Cosmos Mediterranean και 7 λεπτά από το αεροδρόμιο Μακεδονία.

Σύμφωνα με τον μελετητή (Kouloukouris Associates), σε μία έκταση 80000 τ.μ. στον Δήμο Θέρμης και σε διάρκεια επτά ετών δημιουργήθηκε μια οικιστική μονάδα υψηλών απαιτήσεων στα πλαίσια ειδικού διατάγματος δόμησης. (πανταχόθεν ελεύθερο).

Η τοποθεσία του οικοπέδου πρόσφερε πανοραμική θέα του Θερμαϊκού κόλπου και της ανατολικής Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα το περιβάλλον δημιουργούσε την αίσθηση της εξοχής. Ο οικισμός αποτελείται από τρία πενταόροφα κτήρια με pilotis και υπόγειο και πέντε ομάδες διώροφων μονοκατοικιών δημιουργώντας ένα σύνολο 165 μονάδων.

Η λύση υπαγορεύτηκε από τη μία από τις δυνατότητες του ειδικού διατάγματος δόμησης, και από την άλλη από τον χειρισμό μιας μορφολογικής ταυτότητας, που να ενοποιεί όλες τις τυπολογίες των κατοικιών σε συνδυασμό με την ένταξή τους στον περιβάλλοντα χώρο και σε συσχετισμό με τη θέα. Σημαντική υπήρξε και η αφομοίωση των τροποποιήσεων του ΓΟΚ μετά τον σεισμό του 1978 στην Θεσσαλονίκη.

Η μορφολογία του συνόλου βασίστηκε στην αισθητική και την αντοχή του εμφανούς σκυροδέματος και τις δυνατότητες μορφοποίησης αυτού μέσω των ξυλοτύπων, καθώς και τη δυνατότητα μεγάλων ανοιγμάτων για την ύπαρξη απρόσκοπτης θέας. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν κυρίως μάρμαρο για τα δάπεδα, μεταλλικές κουπαστές, κουφώματα αλουμινίου και επιχρίσματα ρελιέφ εξωτερικά.

Ιδιαίτερη μέριμνα δόθηκε στη διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων με τη δημιουργία πολλαπλών προσβάσεων, χώρων αναψυχής, παιδικής χαράς, γηπέδου μπάσκετ και τένις με αντίστοιχη ανάπτυξη του πρασίνου σε όλο τον οικισμό.

Ακόμη ο οικισμός διαθέτει βιολογικό καθαρισμό. Σημαντική είναι η αίσθηση όασης’ του οικισμού αφού η περιοχή χαρακτηριζόταν από αγροτικές δραστηριότητες σε αντίθεση με την υπάρχουσα κατάσταση που χαρακτηρίζεται από έντονη ανάπτυξη των δέντρων και του πρασίνου.

Το αποτέλεσμα του οικισμού «Λήδα–Μαρία» κρίνεται από τη διάρκεια στον χρόνο, σαν ένα πολύ επιτυχημένο παράδειγμα οικιστικής ανάπτυξης σε προαστιακό περιβάλλον.

Ιδανική αυτόνομη κατοικία για οικογένειες και κατοίκους εξωτερικού καθώς οι μονοκατοικίες του οικισμού Λήδα Μαρία δεν έχουν κοινόχρηστα κατανάλωσης θέρμανσης και ρεύματος, σε αντίθεση με τα κτήρια του οικισμού.
Πληροφορίες
άλλα χαρακτηριστικά
Τζάκι
Συναγερμός
Πόρτα ασφαλείας
Μπαλκόνι
Ιδιωτικός κήπος
Χαρακτηριστικά
Κωδικός και Ημ/νία αγγελίας
EK-6528473 - 29/04/2024
συμβόλαιο
Πώληση
τύπος
Duplex | Πολυτελές ακίνητο
εμβαδό
188 m²
δωμάτια
5 (4 υπνοδωμάτια, 1 άλλο), 3 μπάνια
όροφος
2° όροφος
συνολικοί όροφοι κτιρίου
3 όροφοι
Χώροι στάθμευσης
1 εξωτερικά
άλλα χαρακτηριστικά
Τζάκι
Συναγερμός
Πόρτα ασφαλείας
Μπαλκόνι
Ιδιωτικός κήπος
Έξοδα
τιμή
€ 480.000
κοινόχρηστα
€ 80/μήνα
Ενεργειακή απόδοση
Έτος κατασκευής
1985
κατάσταση
Πολύ καλή / Ανακαινισμένο
θέρμανση
Αυτόνομη, ενδοδαπέδια θέρμανση, τροφοδοσία φυσικό αέριο
Ενεργειακή κατηγορία
Δ
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον διαφημιστή

Ιδιώτης