Πολυκατοικία - Κτίριο προς Πώληση

Κορώνη
  • € 500.000
  • 5+
  • 307
Περιγραφή
Κορώνη, Κέντρο: Πωλείται Κτίριο 307τ.μ. σε  τρία επίπεδα ισόγειο-1ος-2ος στο κέντρο της Κορώνης. Είναι ημιτελές, (μερικός ανακινημένο- μανδύες) .Το Κτίριο   έχει την δυνατότητα να μετατραπεί σε μικρό ξενοδοχείο ή  σε κατοικία. Το ισόγειο  στο παρελθόν λειτουργούσε κατάστημα .Ένα επίσης πλεονέκτημα του κτιρίου πέρα απο την μοναδικότητα του σημείου είναι η ταράτσα του, η οποία σε περίπτωση τουριστικής εκμετάλλευσης μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ένα μοναδικό  Roof Garden με θέα την Κορώνη αλλά και όλο τον μεσσηνιακό κόλπο καθώς το κτίριο υψομετρικά το επιτρέπει.

Αρχική ζητούμενη   Τιμή 500.000€ | Κωδικός Ακινήτου: #ΠΚΟ79658  

 

 

Κορώνη: Μια κωμόπολη με πανάρχαια ιστορία στη Μεσσηνία που θυμίζει νησί του Αιγαίου

 

Τι να κάνεις στην Κορώνη.

Βόλτα στο Κάστρο

Το κάστρο της Κορώνης έχει σημαδέψει την ιστορία της Πελοποννήσου καθώς συνδυάζει πολλές ιστορικές περιόδους. Αρχικά αποτέλεσε ακρόπολη της Αρχαίας Ασίνης, στη συνέχεια άρχισε να χτίζεται στη βυζαντινή περίοδο με ναούς στο εσωτερικό του και ολοκληρώθηκε παίρνοντας τη σημερινή μορφή του από τους Ενετούς. Για να φτάσεις στο κάστρο, πρέπει να ανηφορίσεις από το δρόμο που ξεκινά από το πάνω μέρος της πλατείας. Έπείτα φτάνεις στην Κεντρική Πύλη του Κάστρου. Αφού την περάσεις θα χρειαστεί να περπατήσεις ανάμεσα στις ξερολιθιές και στους πυκνούς ελαιώνες προκειμένου να συναντήσεις στην Αγία Σοφία, εκκλησία του 12ου αιώνα που είναι χτισμένη πάνω στα ερείπια του Ναού του Απόλλωνα και της Ακρόπολης των Ασιναίων. Δίπλα θα βρεις μία πύλη που οδηγεί στην παλαιοημερολογίτικη Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου που ιδρύθηκε το 1918 από τον αρχιμανδρίτη Θεόδουλο Αναγνωστόπουλο.

Απέναντι ακριβώς βρίσκεται ο Ναός του Αγίου Χαραλάμπους, εκκλησία που αρχικά έχτισαν οι Ενετοί με την ονομασία Άγιος Ρόκκος. Πιο δίπλα θα συναντήσεις το Ηρώο καθώς και την Παναγιά της Ελεήστριας που αποτελεί πολιούχο της Κορώνης και γιορτάζει την ημέρα της Ζωοδόχου Πηγής. Από εκεί μπορείς να απολαύσεις την όμορφη θέα προς την παραλία Ζάγκα. Από το σημείο αυτό αξίζει να περιπλανηθείς στους προμαχώνες του κάστρου από μονοπάτι. Αξίζει μία στάση στους Προμαχώνες III και IIII για να αντικρίσεις τη μαγευτική θέα προς το Μεσσηνιακό Κόλπο και την επιβλητική οροσειρά του Ταϋγέτου.

Περπάτημα στα γραφικά σοκάκια

Σίγουρα αυτό που θα σε κερδίσει στη μικρή αυτή μεσσηνιακή πόλη είναι τα στενά ανηφορικά σοκάκια που περνούν ανάμεσα από τα ασβεστωμένα σπίτια με τα χαρακτηριστικές κεραμιδοσκεπές. Τα σοκάκια οδηγούν είτε στο κάστρο είτε στην παραλία. Αφετηρία της περιήγησης αποτελεί η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου όπου βρίσκεται στην καρδιά του οικισμού. Εκεί θα βρεις μίνι μάρκετ καθώς και μαγαζιά με αναμνηστικά.

Περατζάδα στην προκυμαία                                        

Η προκυμαία της Κορώνης αποτελεί το τουριστικό σημείο του οικισμού καθώς εκεί βρίσκονται αρκετές ταβέρνες και καφετέριες δίπλα στο κύμα. Αξίζει να περπατήσεις κατά μήκος του δρόμου τις απογευματινές ώρες και να δοκιμάσεις την τοπική κουζίνα της περιοχής.

 

Κολύμπι στις όμορφες ακτές της Κορώνης

Μετά τη βόλτα σου στα λιθόστρωτα σοκάκια της Κορώνης αξίζει να κάνεις μια βουτία στις παραλίες γύρω από αυτήν. Σε κοντινή απόσταση θα βρεις μαγευτικές ακτές, ιδανικές για κολύμπι, όπως η Ζάγκα με τη χρυσή αμμουδιά καθώς και την παραλία Αρτάκι, που βρίσκονται στις παρυφές του οικισμού. Μέσα στην Κορώνη μπορείτε να ρίξεις μια βουτία στην παραλία που βρίσκεται πίσω από την προβλήτα με θέα το κάστρο. Η παραλία έχει ψηλό βοτσαλάκι και μέσα άμμο. Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Κεντρική Πλατεία και μπορείτε να φτάσεις εύκολα με τα πόδια. Είναι ανοργάνωτη ενώ το μεσημέρι πρέπει να έχετε ομπρέλα για σκιά. Συνεχίζοντας από τον πεζόδρομο πάνω από την παραλία θα φτάσεις στη Λιβαδειά, μια απομονωμένη παραλία κάτω από το κάστρο με ψηλό βοτσαλάκι.

Αγορά τοπικών προϊόντων από τα μαγαζιά της Κορώνης

Η Μεσσηνία φημίζεται πανελλαδικώς για το ελαιόλαδο, γι’ αυτό και στην Κορώνη θα βρεις τοπικό ελαιόλαδο σε διάφορες συσκευασίες. Γνώριζες ότι το Κορωνέϊκο ελαιόλαδο έχει τις ρίζες του από την περιοχή της Κορώνης και αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό στην Ελλάδα; Μάλιστα, η Μεσσηνία έχει συνολικά 14.000.000 ελαιόδεντρα τα οποία παράγουν 55.000 τόνους ελαιόλαδο ετησίως.

Το ελαιόλαδο της Μεσσηνίας εξάγεται σε κάθε γωνιά του πλανήτη, καθιστώντας τη Μεσσηνία, την πιο παραγωγική περιοχή ελαιόλαδου στην Ευρώπη. Η Μεσσηνιακή γη είναι γνωστή επίσης και για το σύκο, κάτι που θα συναντήσεις σε πολλά μαγαζιά της Κορώνης. Ακόμη είναι φημισμένη και για τα ζυμαρικά όπως οι παπαρδέλες και οι ταλιατέλες που παρασκευάζονται σε διάφορες γεύσεις όπως παντζάρι, σπανάκι, τομάτα κ.α.

 

Χαρακτηριστικά
Κωδικός και Ημ/νία αγγελίας
ΠΚΟ79658 - 22/04/2024
συμβόλαιο
Πώληση
τύπος
Κτίριο
εμβαδό
307 m²
δωμάτια
5+ δωμάτια
Έξοδα
τιμή
€ 500.000
Ενεργειακή απόδοση
Έτος κατασκευής
1960
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον διαφημιστή