Μονοκατοικία βίλα Μαρουλάς, Μαρουλάς, Ρέθυμνο

ΡέθυμνοΜαρουλάς
  • € 530.000
  • 5+
  • 265
  • 3
  • Όχι
Περιγραφή
Εξαιρετικό αρχοντικό 265τ.μ. στον παραδοσιακό οικισμό του Μαρουλά. Το αρχοντικό αποτελείται από δύο επιμέρους κτίσματα, μια μεζονέτα 180τ.μ. και ένα μονόχωρο ψηλοτάβανο λοφτ 85τ.μ. ενώ βρίσκεται σε οικόπεδο 370τ.μ. Έχει πλούσιες αυλές, κήπους, βεράντες και ταράτσες, καθώς και υπέροχη ανεμπόδιστη θέα προς την θάλασσα, το χωριό, και το απαράμιλλής ομορφιάς φυσικό τοπίο της περιοχής.

Τα κτήρια έχουν ανακαινισθεί και αναπαλαιωθεί ριζικά με την επίβλεψη της αρχαιολογίας, έχουν διατηρήσει και αναδείξει όλη την μαγεία και την αίγλη της εποχής τους ενώ η αναπαλαίωση τους έγινε από τα θεμέλια, με αφαίρεση αποτύπωση και επανατοποθέτηση της λιθοδομής, με σύγχρονες στατικές επεμβάσεις στήριξης και με τις ηλεκτρικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις να έχουν εκπονηθεί εκ νέου.

Ο Μαρουλάς είναι χωριό και έδρα ομώνυμης κοινότητας του Δήμου Ρεθύμνου. Βρίσκεται νοτιοανατολικά σε απόσταση 10 χιλιόμετρα από την πόλη και είναι κτισμένος στην κορυφή ενός λόφου, σε υψόμετρο 240 μέτρων. Είναι παραδοσιακό χωριό, έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος και παραδοσιακός οικισμός στον οποίο διασώζεται έντονα το βενετσιάνικο χρώμα.
Σύμφωνα με την παράδοση, το χωριό πήρε το όνομά του από τη βοσκοπούλα Μαρούλη, που βόσκοντας τα πρόβατά της στην περιοχή βρήκε μια πηγή με χωνευτικό δροσερό νερό. Η πηγή αυτή υπάρχει στο χωριό από τη Βενετοκρατία.

Τα περισσότερα κτίρια ανάγονται στην περίοδο της Ενετοκρατίας, αλλά θεωρείται πιθανό η περιοχή να κατοικούνταν ίσως και επί Μινωικής περιόδου.

Την περίοδο της Ενετοκρατίας χτίστηκαν δύο πύργοι που σώζονται μέχρι σήμερα και άλλα κτίρια με πολεμίστρες, ενώ υπάρχουν διάφορα οικόσημα στις εξωτερικές πόρτες των κτιρίων. Μπορεί επίσης κανείς να δει το ελαιοτριβείο, τις μεγάλες καμαρωτές πόρτες των βενετσιάνικων αρχοντόσπιτων, τα στενά δρομάκια, τις καμάρες. Αξιοθέατο αποτελεί και ο Ναός του Προφήτη Ηλία στην κορυφή του λόφου, απ’ όπου φαίνεται από ψηλά ο παραδοσιακός οικισμός και το Κρητικό Πέλαγος και, ακόμη, η πηγή της Μαρούλης, στο βάθος του φαραγγιού. Youtube, Ακίνητο Βιτρίνας, Ανακαινισμένο, Αυλή, Βαμμένο, Βεράντα τ.μ., Διπλά τζάμια, Εμβαδό μπαλκονιών 80τ.μ., Εμβαδό οικοπέδου 370τ.μ., Ενεργειακή κλάση Γ, Εντός οικισμού, Έτος ανακαίνισης 0, Ζώνη Οικιστική, Ηλιακός θερμοσίφωνας, Θέα Θάλασσα, Κατάλληλο για επαγγλεματική χρήση, Κήπος, Κουφώματα Ξύλινα (σιρόκο), Μήκος πρόσοψης 15, Προσανατολισμός Μεσημβρινός, Πρόσβαση Πλακόστρωτο, Τύπος Δαπέδων Πλακάκι, Φωτεινό, Διεύθυνση Μαρουλάς, Επενδυτικό, Εσωτερική σκάλα, Πρόσοψης
Για περισσότερα Αρχοντικό σε Δήμος Ρεθύμνου (Δημ. εν. Ρεθύμνου) επισκευτείτε #URLr#

Περισσότερα στοιχεία και φωτογραφίες του ακινήτου στην διεύθυνση #https://www.kritanthos.gr/#

ΚΡΗΤΑΝΘΟΣ μεσιτικές & τουριστικές υπηρεσίες Ο.Ε.

www.kritanthos.gr

2831051747, 6907287231, 6972586704
Πληροφορίες
άλλα χαρακτηριστικά
Τζάκι
Εξωτερική έκθεση
Μπαλκόνι
Ιδιωτικός κήπος
Εξωτερικά πλαίσια διπλό τζάμι / Ξύλο
Χαρακτηριστικά
Κωδικός και Ημ/νία αγγελίας
Κ-897 - 26/04/2024
συμβόλαιο
Πώληση
τύπος
Μονοκατοικία βίλα
εμβαδό
265 m²
δωμάτια
5+ (5 υπνοδωμάτια, 3 άλλα), 3 μπάνια
όροφος
Ισόγειο
συνολικοί όροφοι κτιρίου
2 όροφοι
άλλα χαρακτηριστικά
Τζάκι
Εξωτερική έκθεση
Μπαλκόνι
Ιδιωτικός κήπος
Εξωτερικά πλαίσια διπλό τζάμι / Ξύλο
Έξοδα
τιμή
€ 530.000
Ενεργειακή απόδοση
κατάσταση
Νεόδμητο / Υπό κατασκευή
θέρμανση
Αυτόνομη, τροφοδοσία με πετρέλαιο
Ενεργειακή κατηγορία
Γ
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον διαφημιστή