Πολυκατοικία - Κτίριο προς Ενοικίαση

Κέντρο - Λιμάνι ΠειραιάΠερικλέους, 24
  • € 10.000/μήνα
  • 605
  • 3+
Τελευταία ενημέρωση: 20/05/2024
Περιγραφή
Η νεοκλασική οικία της Περικλέους 24 βρίσκεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου του Πειραιά, μόλις λίγα βήματα μακριά από το Αρχαιολογικό Μουσείο, εκεί όπου η κλασική πολιτιστική κληρονομιά αναβιώνει και συμπορεύεται με τη σύγχρονη κουλτούρα της πόλης.
Πρόκειται για ένα οίκημα που κτίστηκε το 1899, με τη νεοκλασική αισθητική του διάσημου αρχιτέκτονα της εποχής Ερνέστου Τσίλλερ, ο οποίος, ως γνωστόν, δημιούργησε μία σειρά νεοκλασικών επαύλεων στον Πειραιά. Μάλιστα, σε μία εξ αυτών έμεινε ο βασιλιάς Γεώργιος Α’ με την βασίλισσα Όλγα, ενώ στην περιοχή έζησε και ο ίδιος ο αρχιτέκτονας. Ταυτόχρονα, η συνοικία αποτελούσε το επίνειο του Πειραιά, λόγω της εγγύτητάς της στη θάλασσα και έτσι επονομάστηκε ‘’γειτονιά των καπεταναίων’’.
Η ανακαινισμένη, πλέον, νεοκλασική έπαυλη αποτελεί στις μέρες μας στολίδι της πόλης του Πειραιά. Φιλοτεχνημένη με εντυπωσιακούς διακόσμους οροφής, κλασικά αρχιτεκτονικά στοιχεία και αρχοντική πινελιά, μετρά σε έκταση τα 605,89 τ.μ. και διαρθρώνεται σε τρεις ορόφους: το ισόγειο, με εμβαδόν 150,30 τ.μ., ο Α’ & Β’ όροφος με 157,17 τ.μ. και ο Γ’ όροφος με 133,22 τ.μ., ο οποίος διαθέτει επιπλέον έναν υπέροχο υπαίθριο χώρο.
Χαρακτηριστικά
Κωδικός
EK-6715825
συμβόλαιο
Ενοικίαση
τύπος
Κτίριο | Πολυτελές ακίνητο
εμβαδό
605 m²
δωμάτια
3+ μπάνια
συνολικοί όροφοι κτιρίου
3 όροφοι
άλλα χαρακτηριστικά
Συναγερμός
Έξοδα
τιμή
€ 10.000/μήνα
εγγύηση
Δεν υποδεικνύεται
Ενεργειακή απόδοση
Έτος κατασκευής
1899
θέρμανση
Κεντρική, ενδοδαπέδια θέρμανση, τροφοδοσία ηλεκτρική
Ενεργειακή κατηγορία
B
Πρόσθετες επιλογές

Επικοινώνησε με τον διαφημιστή

Ιδιώτης